יום שלישי, 13 באוגוסט 2013

דברים שלמדתי בסדנת העוגיות של מיקי שמו

מיקי שמו, איש יותר מתוק מהמאפים שלו, כתב ספר חדש שכולו מוקדש לעוגיות ומציג מתכונים של מאה עוגיות מעולות מהאוסף הפרטי שלו: עוגיות מתוקות, עוגיות מלוחות, עוגיות בריאות, עוגיות ללא קמח, עוגיות מפורסמות מכל העולם. עוגיות, עוגיות, עוגיות. מי לא אוהב עוגיות? אם שואלים אותי מה אני הכי אוהבת לאפות, התשובה ברורה – עוגיות. המתכון הראשון בבלוג שלי הוא של עוגיות. בגן העדן אוכלים אך ורק עוגיות. החברה הכי טובה שלי קוראת לי קוקי. אני בטוח הייתי עוגייה בגלגול הקודם.
תראו מה יש לי.. כן-כן, להשוויץ זה לא יפה - תתמודדו!

בחזרה לספר: הוא נורא יפה ומושקע מהבחינה העיצובית. נעים להחזיק אותו ביד, כיף להסתכל ולדפדף בו, הצילומים – חגיגה לעיניים. המתכונים מאוד ברורים ומלווים בגיוונים וטיפים שמקלים על החיים ומבטיחים הצלחה, גם לפחות מנוסים שבינינו. מיקי והצוות שלו השקיעו בבדיקה ועריכת המתכונים כדי שכולנו נוכל ליהנות מאפייה ביתית ברמה של קונדיטוריה מקצועית. ובקיצור - מרגישים שהספר הזה בא מאהבה.
מיקי תעשה לי עוגייה שמו בפעולה

לכן כשמגזין "על השולחן" הזמין אותי יחד עם בלוגרים אחרים להשתתף בסדנת עוגיות של מיקי שמו המוקדשת לצאת הספר, לא חשבתי פעמיים והתייצבתי. הסדנה התקיימה בסניף יהוד של רשת המרכזים הקולינריים "ספייסס" – חנות די גדולה ומטריפה שיש בה כל דבר שאי פעם תצטרכו כדי לבשל, לאפות או לארח פלוס פינה מושקעת ומאובזרת לסדנאות. כמה מסקנות ביניים: יהוד הרבה יותר קרובה לירושלים ממה שחשבתי, אני מכירה מלא בלוגרים אחרים שמכירים אותי, ומיקי שמו פשוט איש קסום – עוגייה של בן אדם!


בסדנה הכנו שלושה סוגים של עוגיות שהמתכונים שלהן מופיעים בספר: חיתוכיות גרנולה עם צימוקים כהים וחמוציות, עוגיות סבלה וניל וחלמון מבושל ועוגיות פיצוחים מלוחות שפשוט הפילו אותי מהרגליים וכבשו את ליבי, לכן אני מתחלקת איתכם במתכון שלהן.

מיקי סיפר שאת העוגיות האלה הם נהגו לאפות בבית לפני צפייה במשחקי ספורט והן בעצם החליפו פיצוחים מסורתיים. עוגיות הפיצוחים ממש קלות להכנה, מאוד ידידותיות וטעימות ביחס לא פרופורציונלי להשקעת זמן ומאמץ.

כמה מרכיבים בסיסיים, שעה של עבודה כולל קירור בצק ואפייה ויש לכם כיבוד אולטימטיבי - עוגיות שנמסות בפה שאי אפשר להפסיק לנשנש. פשוט אוכלים, נהנים ומקווים שצפייה במשחקי ספורט גם שורפת קלוריות. 
בזמן הסדנה מיקי חזר ואמר שהעשייה שלו בכלל והספר החדש בפרט נועדו להפוך אנשים לשמחים יותר. אני מקווה שזה מה שתרגישו כשתקראו את הספר ותתחילו לאפות את העוגיות המשגעות שלו. אני יודעת שבלוגרית אחת לפחות כבר הרבה יותר שמחה. תצפו בקרוב למתקפת מתכוני עוגיות. בתאבון!
אז מה היה לנו?


מרכיבים לכ-50 עוגיות:
280 גרם קמח מנופה (2 כוסות)                        12 גרם סוכר (1 כף)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות                50 מ"ל מים (רבע כוס פחות 2 כפיות)
5 גרם מלח (1 כפית גדושה)                              45 מ"ל שמן זית (3 כפות)
1 כף חומץ תפוחים

לציפוי:
1 ביצה טרופה
5 גרם מלח ים (1 כפית)
100 גרם תערובת שומשום בצבעים (שומשום מלא, שחור ולבן)


אופן הכנה:
  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח וחמאה ומערבלים במהירות איטית 4-5 דקות עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד. מסיימים את הלישה על שולחן העבודה עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי חצי ס"מ. מברישים בביצה ומפזרים מעל מלח גס ותערובת שומשום. עוברים בעדינות עם המערוך להטמעת השומשום בבצק.
  5. חותכים את הבצק למלבנים 6 על 2 ס"מ ומסדרים במרווחים של סנטימטר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 20 דקות עד שדופן העוגיות מזהיב.
  7. מצננים ושומרים בכלי אטום עד 10 ימים.

הערות:
  • חשוב להקפיד על שימוש בחמאה קרה.
  • אם אתם לא אנשי מלבנים, מיקי ואני מרשים לכם לחתוך עוגיות בכל צורה שתשמח אותכם.


8 תגובות:

  1. איפה הפיצוחים בעוגיות פיצוחים???

    השבמחק
    תשובות
    1. יונה, העוגיות נקראות כך כי הן בעצם היו מחליפות פיצוחים מסורתיים בזמן צפייה במשחקי ספורט בבית משפחת שמו..

      מחק
  2. מקסים אולגה...אנסה ביום ששי אחד..יום הקמח היחיד שלי :)
    אגב כבלוגרית לבלוגרית (נכון שאני כותבת על ספורט בעיקר, אבל בכל זאת) את מוזמנת גם לבקר גם אצלי...:)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ליאת! אני עוקבת אחרי ההישגים שלך בפייסבוק, אבל איכשהו פספסתי שיש לך בלוג.. אשמח לבקר :)

      מחק
    2. אז הנה...ממש עכשיו פירסמתי :)
      ואני מאתגרת אותך..אולי איזה מתכון בלי קמח וסוכר? הגזמתי אהה?

      מחק
    3. אתגר זאת מילת הקסם :) מבטיחה לפרסם מתכון בריא-בריא מיד אחרי שאחזור מהחופש. מה הכתובת של הבלוג שלך?

      מחק
    4. saloona.co.il/ging
      ושם כבר תראי...זה בסדר יורד

      מחק
    5. ומחכה למתכון...חופשה נעימה!

      מחק