יום שני, 11 בנובמבר 2013

חביתיות בננה ושוקולד צ'יפס

רובנו מכירים את המיתוס היווני שמספר על חלוקת בני האדם לשני חצאים. כשאנשים נוצרו ע"י אלים, הייתה להם צורה מושלמת: הם היו עגולים, עם ארבע רגליים, ארבע ידיים ושני ראשים. הודות לצורתם בני האדם הראשונים היו כל כך חזקים שיום אחד הם החליטו לעלות לשמים ולהפיל את האל הראשי. זאוס התרגז ושלח עליהם ברק שחצה אותם לשניים. בלה-בלה-בלה, מאז אנחנו נולדים לא שלמים וכל חצי מחפש את מחציתו האחרת. אם מסתמכים על אחוזי הגירושים בארץ ובעולם, אנחנו לא בדיוק מצטיינים בתהליך הזה. אבל זו לא הנקודה.
התמונה טיפה לא בפוקוס, כנראה כי אני לא יכולתי להתרכז מרוב ההתרגשות J

הנקודה היא שאני רוצה לטעון שלא רק בני אדם חולקו לחצאים. פשוט יש בעולם כל כך הרבה דברים שנועדו להיות ביחד אך משום מה מתקיימים בנפרד. למשל בננה ושוקולד. כל כך מושלמים יחד שאני ממש יכולה לתאר לעצמי פרי קדום ששילב בתוכו את שני הטעמים והופרד לשניים ע"י אל זועם, כי התיימר לכבוש את העולם. או משהו. ועד היום אנחנו מנסים לתקן את העוול ומאחדים בננה ושוקולד במאפים וקינוחים למיניהם: בננה מטוגנת עם רוטב שוקולד, גלידת צ'אנקי מאנקי, עוגיות וחביתיות בננה-שוקולד צ'יפס…
So happy together

המתכון נורא פשוט וידידותי למשתמש. כל מה שצריך זה קערה אחת, מזלג וכף. אין צורך בתותחים כבדים, כמו מעבד מזון או מיקסר. אם אין לכם שוקולד צ'יפס, פשוט קוצצים שוקולד שאוהבים לחתיכות בגודל רצוי. בעזרת מזלג מועכים בננה למחית גסה.
בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים חלב ותמצית ווניל (אופציונלי. אפשר להחליף למשל בחצי כפית קינמון), אחרי זה בננות מעוכות ומערבבים.
מנפים פנימה קמח, מוסיפים אבקת אפייה וקמצוץ מלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה, ללא גושים. מוסיפים שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס ומערבבים בפעם האחרונה. משאירים בצד לחצי שעה. בזמן הזה יופיעו על פני הבלילה בועות אוויר קטנטנות שאחראיות לאווריריות של החביתיות.
מחממים מחבת, אפשר שתי מחבתות במקביל כמוני, משמנים קלות או מרססים שמן ספריי, לוקחים כף בלילה ומניחים על המחבת החמה. נוצרת מין אליפסה או עיגול קטן, אפשר ליצור שש כאלה על מחבת ממוצעת. מכסים ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה. המכסה עוזר לחביתיות לתפוח ולהתרומם. בעזרת מזלג הופכים לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה, הפעם ללא מכסה. משמנים מחבת קלות לפני כל נגלה חדשה. את החביתיות המוכנות מעבירים לכלי מרופד בנייר סופג.
מגישים מיד כמו שהן או בתוספת מייפל, דבש, סילאן או ריבה. שומרים בכלי אטום במקרר. לפני שימוש חוזר אפשר לחמם את החביתיות במיקרוגל או להגיש קרות – במקרה הזה השוקולד בפנים יהיה מוצק ולא נוזלי.
החביתיות האלה פשוט מעולות! הן אחד הזכרונות המוקדמים ביותר שיש לי. טעם הילדות. ארוחת בוקר קלאסית של שבת בבוקר. אווריריות, מתוקות, בנניות ושוקולדיות בטירוף. מוכנות בצ'יק ומספיקות לגדוד. בתאבון!


אז מה היה לנו?
מרכיבים לכ- 50 יחידות:
100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד רגיל, קצוץ                    כפית תמצית וניל (אופציונלי)
2 ביצים                                                                         2.5 כוסות קמח
5 כפות סוכר                                                                   קמצוץ מלח
2 כוסות חלב                                                                  כפית וחצי אבקת אפייה
3 בננות בשלות קטנות או 2 גדולות, מעוכות                      שמן לטיגון


אופן הכנה:
  1. אם לא משתמשים בשוקולד צ'יפס, קוצצים שוקולד לחתיכות בגודל רצוי.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
  3. יוצקים חלב ותמצית ווניל ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. באמצעות מזלג מועכים בננות, מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבבים.
  5. מנפים פנימה קמח, מוסיפים קמצוץ מלח ואבקת אפייה, מערבבים עד שלא נשארים גושים ומתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  6. מוסיפים שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ, מערבבים ומשאירים את הבלילה בצד לחצי שעה של מנוחה. בזמן הזה על פניה אמורים להופיע בועות אוויר קטנטנות.
  7. מחממים מחבת או שתי מחבטות במקביל, משמנים קלות (בין חצי כפית לכפית שמן), לוקחים כף בלילה ומניחים על המחבת החמה כך שנוצר פנקייק קטן עגול או בצורת אליפסה. על מחבת ממוצעת ניתן לטגן בו זמנית שש חביתיות. מכסים, מטגנים על אש בינונית עד להזהבה, מורידים את המכסה, בעזרת מזלג הופכים לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה, הפעם ללא מכסה. משמנים קלות את המחבת שוב לפני כל נגלה חדשה.
  8. את החביתיות המוכנות מעבירים לכלי מרופד בנייר סופג.
  9. מגישים מיד, אפשר בתוספת מייפל, דבש, סילאן או ריבה.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר. אחרי זה אפשר להגיש קר או לחמם במיקרוגל.


הערות:
  • אפשר להחליף שוקולד צ'יפס בשוקולד קצוץ. אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד שאוהבים: חלב, מריר או לבן. אפשר להשמיט את השוקולד מהמתכון.
  • אם משתמשים בשוקולד חלב, אפשר להפחית את כמות הסוכר בבלילה.
  • מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי אל דבק ושמן ספריי.
  • אפשר להמיר כוס קמח לבן בקמח מלא.
  • אם אין לכם תמצית ווניל וחסר לכם טעם נוסף, אפשר להוסיף לתערובת חצי כפית קינמון.

8 תגובות:

  1. אוי...הרגת אותי עם הפנקייקים האלה!!!!
    הולכת להכין עכשיו!!
    מסכימה איתך לחלוטין לגבי שוקולד ובננות

    השבמחק
  2. נראה מעולה. ניסיתי לא מזמן פנקייקס עם שוקולד לבן - הוא נשרף יחסית בקלות, אבל איכשהו זה דווקא נותן טאץ' מיוחד לפנקייקס, שחוסלו היישר מהמחבת, אפילו לא הספקתי לשים רוטב...

    השבמחק
  3. טיגון ב-2 מחבתות חוסך זמן ומגדיל את כמות החביתיות

    השבמחק
  4. אפשר לדעתך להחליף חלב בחלב סויה או שזה יפריע למרקם?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי. מעולם לא ניסיתי, אבל לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה!

      מחק
  5. שלום אולגה, אני מכינה את הפנקייקים רק ל4 אנשים, לדעתך אם אחלק את החומרים בשלוש זה יספיק?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אבל יותר נוח יהיה לחלק ל-2. החביתיות נשמרות מצוין במקרר, תאכלו גם למחרת :)

      מחק