יום חמישי, 21 בנובמבר 2013

תבשיל קארי ירקות ועדשים

לאחרונה אין לי יותר מדי זמן פנוי. יש לכך כמה וכמה סיבות טובות שכרגע אין לי זמן לפרט אותן. לכן היום אני מציעה לכם מתכון מהיר וקליל של תבשיל קארי ירקות ועדשים. מי שאוהב את הגיגיי ולא מדלג ישר למתכונים (אני רוצה להאמין שחוץ מאמא שלי יש עוד כמה כאלה), יוכל לקרוא כאן, בטור האישי שלי ב- FoodPage, את המחשבות שלי על אוכל מנחם בכלל וקארי בפרט. כל השאר – בואו אחריי!
כמו שציינתי, המתכון נורא פשוט ומהיר. קודם כל מקלפים וחותכים את הירקות. בסיר או מחבת גדולה מחממים חמאה או שמן (טבעונים) ומטגנים בצל, שום וגמבה עד שהם מתרככים. מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כמה דקות. מוסיפים קמח ומערבבים שוב עד שמתקבלת מחית גרגרית ויבשה יחסית.
כולנו אנשים בוגרים ויודעים להתמודד עם הצבעים כאלה, נכון? J


מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה תוך ערבוב קבוע חלב קוקוס ומים. טורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה בצבע קארי וכורכום. אני חוזרת – קארי וכורכום! מוסיפים את הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מוסיפים עדשים, מערבבים ומבשלים כ- 15 דקות עד שהכל רך והרוטב מסמיך. מוסיפים אפונה וגזר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
הייתי נשארת איתכם עוד קצת, אבל זהו זה בעצם - הקארי מוכן. נשאר רק להגיש: אפשר כתוספת לאורז לבן, אפשר בליווי שמנת חמוצה או יוגורט. התבשיל חם, רך, מלטף ומלא טעמים וניחוחות. פשוט מעולה לימי חורף. פתרון נהדר לאנשים בגרעון זמן. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים:
2 בצלים בינוניים, חתוכים לחצאי טבעות                             כפית כמון
4 שיני שום, קצוצים                                                          2 כפיות מלח
גמבה גדולה                                                                    כפית פפריקה חריפה
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות                                     3 כפות קמח
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות                            קופסת חלב קוקוס
2-3 כפות שמן או 30 גרם חמאה                                       3 כוסות מים
2 כפיות אבקת קארי                                                         1.5 כוס עדשים אדומות
כפית כורכום                                                                     קופסת אפונה וגזר
  
אופן הכנה:
  1. מקלפים את כל הירקות, קוצצים שום וחותכים בצל לחצאי טבעות, גמבה לרצועות ארוכות, בטטה ותפוחי אדמה לקוביות בינוניות.
  2. בסיר או מחבת גדולה מחממים חמאה או שמן ומטגנים בצל, שום וגמבה עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כמה דקות.
  4. מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת מחית גרגרית.
  5. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה תוך ערבוב קבוע חלב קוקוס ומים. טורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  6. מוסיפים את הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
  7. מוסיפים עדשים, מערבבים ומבשלים כ- 15 דקות עד שהכל רך והרוטב מסמיך.
  8. מוסיפים אפונה וגזר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  9. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  10. מגישים מיד, אפשר כתוספת לאורז בליווי שמנת חמוצה או יוגורט.

הערות:
  • אפשר להשתמש בכל ירק שיש לכם בבית. אפשר להוסיף לתבשיל ירקות קפואים או משומרים.
  • תשחקו עם התבלינים, אבל אל תשכחו שהם לב התבשיל.

16 תגובות:

  1. נראה טעים!! וכ"כ מתאים כדי לספק את החשק לאוכל חם בתקופה הקרה הבאה עלינו לטובה :)
    התמונות עושות תיאבון..

    השבמחק
  2. מכניב! לא הדבר הכי אסטתי שיכולים להכין אבל נראה בהחלט טעים!

    השבמחק
    תשובות
    1. מסכימה. למנה הזו בהחלט חסר הפיצ'ר האסטתי :)

      מחק
  3. נשמע כמו תבשיל כלבבי. שאלה: עד כמה חלב הקוקוס הכרחי?

    השבמחק
    תשובות
    1. גבריאלה, הייתי אומרת שדי הכרחי. באופן תיאורטי את יכולה להחליף אותו בשמנת לבישול, אבל טעם הקארי יהיה פחות "אסיאתי". לא הייתי ממליצה להשמיט את חלב הקוקוס בכלל בלי להחליף במשהו אחר. בהצלחה!

      מחק
  4. טעיייייייים אין דברים כאלוו, הייתי מופתעת שחלב קוקוס מוסיף כל כךך ,טעים להפליא!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! שמחה שאהבת ותודה על התגובה :)

      מחק
  5. מה הסיכוי שאפשר להחליף את אבקת הקארי במשחת קארי אדום תאילנדי? אם כן, מה הכמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אם הבנתי נכון, אז זה לא לגמרי אותו דבר. משחת הקארי (קופסת פלסטיק אדומה) הרבה יותר חריפה מהאבקה. אפשר להחליף בעיקרון, מה גם שיש במנה הרבה תבלינים נוספים. הייתי מתחילה מחצי כפית ומוסיפה בהדרגה לפי הטעם והחריפות הרצויה.

      מחק
  6. נראה נפלא. את העדשים האדומות צריך להשרות לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ענת, תודה רבה! אני לא משרה.

      מחק
    2. עדשים אדומות הכוונה לעדשים כתומות או שזה סוג אחר?

      מחק
  7. אפשר להוסיף חתיכות חזה עוף? אם כן איך אפשר לתבל אותן כך שיתיאמו?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אישית הפסקתי לאכול בשר, אבל אני מניחה שהתשובה היא כן. אין צורך בתיבול נוסף, יש מספיק

      מחק