יום חמישי, 21 בנובמבר 2013

תבשיל קארי ירקות ועדשים

לאחרונה אין לי יותר מדי זמן פנוי. יש לכך כמה וכמה סיבות טובות שכרגע אין לי זמן לפרט אותן. לכן היום אני מציעה לכם מתכון מהיר וקליל של תבשיל קארי ירקות ועדשים. מי שאוהב את הגיגיי ולא מדלג ישר למתכונים (אני רוצה להאמין שחוץ מאמא שלי יש עוד כמה כאלה), יוכל לקרוא כאן, בטור האישי שלי ב- FoodPage, את המחשבות שלי על אוכל מנחם בכלל וקארי בפרט. כל השאר – בואו אחריי!
כמו שציינתי, המתכון נורא פשוט ומהיר. קודם כל מקלפים וחותכים את הירקות. בסיר או מחבת גדולה מחממים חמאה או שמן (טבעונים) ומטגנים בצל, שום וגמבה עד שהם מתרככים. מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כמה דקות. מוסיפים קמח ומערבבים שוב עד שמתקבלת מחית גרגרית ויבשה יחסית.
כולנו אנשים בוגרים ויודעים להתמודד עם הצבעים כאלה, נכון? J


מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה תוך ערבוב קבוע חלב קוקוס ומים. טורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה בצבע קארי וכורכום. אני חוזרת – קארי וכורכום! מוסיפים את הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מוסיפים עדשים, מערבבים ומבשלים כ- 15 דקות עד שהכל רך והרוטב מסמיך. מוסיפים אפונה וגזר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
הייתי נשארת איתכם עוד קצת, אבל זהו זה בעצם - הקארי מוכן. נשאר רק להגיש: אפשר כתוספת לאורז לבן, אפשר בליווי שמנת חמוצה או יוגורט. התבשיל חם, רך, מלטף ומלא טעמים וניחוחות. פשוט מעולה לימי חורף. פתרון נהדר לאנשים בגרעון זמן. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים:
2 בצלים בינוניים, חתוכים לחצאי טבעות                             כפית כמון
4 שיני שום, קצוצים                                                          2 כפיות מלח
גמבה גדולה                                                                    כפית פפריקה חריפה
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות                                     3 כפות קמח
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות                            קופסת חלב קוקוס
2-3 כפות שמן או 30 גרם חמאה                                       3 כוסות מים
2 כפיות אבקת קארי                                                         1.5 כוס עדשים אדומות
כפית כורכום                                                                     קופסת אפונה וגזר
  
אופן הכנה:
  1. מקלפים את כל הירקות, קוצצים שום וחותכים בצל לחצאי טבעות, גמבה לרצועות ארוכות, בטטה ותפוחי אדמה לקוביות בינוניות.
  2. בסיר או מחבת גדולה מחממים חמאה או שמן ומטגנים בצל, שום וגמבה עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כמה דקות.
  4. מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת מחית גרגרית.
  5. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה תוך ערבוב קבוע חלב קוקוס ומים. טורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  6. מוסיפים את הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
  7. מוסיפים עדשים, מערבבים ומבשלים כ- 15 דקות עד שהכל רך והרוטב מסמיך.
  8. מוסיפים אפונה וגזר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  9. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  10. מגישים מיד, אפשר כתוספת לאורז בליווי שמנת חמוצה או יוגורט.

הערות:
  • אפשר להשתמש בכל ירק שיש לכם בבית. אפשר להוסיף לתבשיל ירקות קפואים או משומרים.
  • תשחקו עם התבלינים, אבל אל תשכחו שהם לב התבשיל.