יום שני, 16 בדצמבר 2013

בראוניז עם עוגיות אוראו

בראוניז עם עוגיות אוראו. בראוניז סופר-שוקולדיים עם עוגיות אוראו בפנים! בגדול הם צריכים להיות מחוץ לחוק, אבל הנה הם – מולכם על המסך ומולי על הצלחת. אם יש משהו שמאוד מאוד הייתי רוצה – זה שהפטנט על הבראוניז האלה יהיה רשום על שמי. בחיי, זו המצאה אדירה! אלה הבראוניז הטעימים ביותר שאכלתי אי-פעם. ותסמכו עליי שיש לי בסיס מכובד להשוואה. יכול להיות שכבר ראיתם את הגרסה הזו, ויכול להיות שכמוני לא נתקלתם בה עד עכשיו. בכל אופן, ראיתי את הסרטון הזה של לורן פסקל, הוא לגמרי כבש את ליבי והתוצאה לפניכם.
כמו כל הדברים הגאוניים, הבראוניז האלה גם קלים להכנה. מתחילים בהמסת חמאה ושוקולד. אפשר לעשות זאת בצרפתית, בבאן מארי, ואפשר כמוני סתם להניח את הכל בסיר קטן ולהמיס תוך ערבוב על אש נמוכה-בינונית.
בזמן שהשוקולד המומס מתקרר, מקציפים בעזרת מיקסר ביצים, חלמונים, סוכר חום (לא דביק) ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מלאה בבועות קטנטנות.
יוצקים את השוקולד לתוך קערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בעזרת מרית. משתדלים לעשות זאת בעזרת תנועות קיפול ולא ערבוב עצבני, כי חשוב לשמור על אווריריות הבלילה.
מנפים לתוך הקערה קמח וקקאו, מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב לאט ובעדינות, רק עד שהמרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית. מוסיפים שברי עוגיות אוראו ומערבבים בפעם האחרונה.
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקשטים את החלק העליון בעזרת עוגיות אוראו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 25 דקות – חצי שעה, או עד שהעוגה עולה, משנה את צבעה לחום מהמם, ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנטנים. מאוד חשוב לא ליבש את הבראוניז! מבפנים הם אמורים להיות רטובים.
מוציאים מהתנור, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה, חותכים לריבועים בגודל רצוי ומגישים. זה הכל. נשבעת!
אם בא לכם, אפשר לפרז מעל הבראוניז קצת אבקת סוכר או להגיש בליווי כדור גלידה או פירות חתוכים. כל דבר נוסף יהיה בגדר בונוס, כי הבראוניז האלה פשוט מעלפים כמו שהם: שוקולדיים, רכים, רטובים במידה נכונה ומלאים בחתיכות אוראו שחורות ולבנות. כל כך יפים שכואב הלב. כל כך טעימים שאי אפשר להפסיק לאכול אותם. זו הסיבה אגב שמראש הכנתי כמות כפולה. אז אני ממליצה לכם בחום לנסות ושיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית מלבנית 23X27:
320 גרם חמאה                           320 גרם סוכר חום, לא דביק (כוס וחצי + כף גדושה)
400 גרם שוקולד מריר                  4 כפות קמח לבן
6 ביצים                                        4 כפות קקאו
2 חלמונים                                    קמצוץ מלח
2 כפיות תמצית וניל                       176 גרם עוגיות אוראו (קופסה)


אופן הכנה:
  1. בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית ממיסים חמאה ושוקולד תוך ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים בצד.
  2. בעזרת מיקסר מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר חום (לא דביק) ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מלאה בבועות קטנטנות.
  3. יוצקים את השוקולד לתוך קערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.
  4. מנפים לתוך הקערה קמח וקקאו, מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב לאט ובעדינות, רק עד שהמרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית.
  5. מוסיפים שברי עוגיות אוראו ומערבבים בפעם האחרונה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקשטים את החלק העליון בעזרת שברי עוגיות אוראו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 25 דקות – חצי שעה, או עד שהעוגה עולה, ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. מאוד חשוב לא ליבש את הבראוניז! מבפנים הם אמורים להיות רטובים.
  7. מוציאים מהתנור, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה, חותכים לריבועים בגודל רצוי ומגישים.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • המתכון המקורי בסרטון מיועד לתבנית קטנה בגודל 20X20. אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה יותר ופשוט הכפלתי את כל הכמויות. תעשו כמוני, כי לבראוניז האלה יש נטייה להיעלם מהר מדי.
  • אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן.
  • בעיקרון אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. במקרה כזה הייתי משתמשת בפחות סוכר.
  • אפשר להחליף את תמצית הווניל במקל ווניל (כמו במקור) או בשקית סוכר וניל.
  • תשתמשו בקקאו משובח לקבלת מרקם עוד יותר שוקולדי.


14 תגובות:

  1. היי, ניסיתי את זה היום....יצא טעים מאוד. אהבתי במיוחד את זה שהמתיקות היא של השוקולד ולא של סוכר (לבן). נתנו לילדים עם כדור גלידת וניל. נהנו מאוד

    השבמחק
    תשובות
    1. הי גל, תודה רבה שסיפרת לי! אני מאוד שמחה שאתה והילדים אהבתם את הבראוניז. המשימה שלי הושלמה :)

      מחק
  2. הכנתי ויצא ממש טוב!
    רק יש לי שאלה, את השוקולד עם החמאה צריך לקרר במקרר או לא? כי זה די חם אחרת ולא הבנתי אם זאת בעיה. וכמה זמן צריך שיתקרר?
    בכל מקרה המון תודה! (:

    השבמחק
  3. התבנית שמצויינת קטנה מידי לכמות שמתקבלת. הבראוניז יוצאים גבוהים מאד והבלילה לא נאפית טוב במרכז- ברמה שזה נוזלי מידי. חבל....

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אני אפיתי בתבנית המצוינת ויצא לי בסדר גמור. הבראוניז אמורים להיות מעט לחים. הבצק לא יכול להיות נוזלי בהגדרה, כי אפילו במצב הלא אפוי שלו הוא מאוד סמיך. הייתי ממליצה פשוט לאפות קצת יותר. וגם, בראוניז מתייצבים אחרי קירור. חג שמח!

      מחק
  4. שאלה, זה 6 ביצים+ 2 חלמונים??

    השבמחק
    תשובות
    1. כן :) כמו שכתבתי, אני הכפלתי את הכמויות במתכון. אם זה יותר מדי, פשוט תשתמשי ב-50% של כל המצרכים

      מחק
  5. תודה רבה לך! המתכון פשוט מושלם!!! יצא בראוניז כמו שדמיינתי שהוא צריך להיות, אי אפשר להפסיק לאכול אותו :)
    פשוט מדהים!

    השבמחק
    תשובות
    1. מילה, איזה כיף לשמוע! אם במקרה צילמת, מוזמנת להעלות לדף שלי :)
      https://www.facebook.com/markivsodi

      מחק
    2. צילמתי רק 2 חתיכות, אבל אני אעלה בכל מקרה

      מחק
  6. לגמרי סתמי, היה יותר טוב עם סוכר חום דביק והאוריאו זה רק גימיק

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה שלא התעצלת להשאיר תגובה

      מחק