יום שני, 30 בדצמבר 2013

עוגת שוקולד רכה חגיגית מחמישה מרכיבים

סוף דצמבר. הפוסט הזה היה אמור לסכם את שנת 2013. אבל מכיוון שללא הגזמה זו כבר השעה השלישית שאני מנסה לכתוב את הפסקה שתסכם את כל השינויים שחלו בחיי, ולא יוצא מזה שום דבר חוץ מנזק לכפתור דליט על המקלדת, אני בוחרת במקום הסיכומים והעבר להתמקד בשנה החדשה שמתחילה אוטוטו. כי אסקפיזם זו לא מילה גסה. כי רוב הדרמה כבר מאחוריי. כי את השפעת השינויים האמיתית אפשר להעריך רק בפרספקטיבה של זמן. כי הדברים החשובים באמת עדיין איתי, ולא איבדתי את היכולת להודות עליהם. כי כמו שאומר המורה שמלמד אותי לרכב על אופנוע, כדי לא ליפול צריך להסתכל כל הזמן כמה שיותר קדימה ורחוק. אני חושבת שזה נכון לגבי כל תחום בחיים.
כשאני מסתכלת קדימה, אני רואה שהכל הולך להיות בסדר גמור. אולי מעורבת כאן האופטימיות האינסופית שלי, אבל לאחרונה קורים לי הרבה דברים טובים, ואולי דווקא שנת 2014 תהיה השנה בה יתממש כל מה שאני רוצה. נו טוב, לפחות חלק. בכל זאת, מדובר רק ב- 365 ימים.

אם אתם מציינים את המעבר לשנה האזרחית החדשה, המתכון הזה יפתור לכם כל בעיה או התלבטות לגבי קינוח. כאן תוכלו לראות את המתכון המקורי. מדובר בעוגה סופר-פשוטה להכנה שמורכבת מחמישה מצרכים בלבד, ויחד עם זאת נראית סוף וטעימה ללא כל פרופורציה להשקעה. אין בה טיפה של קמח, ולכן היא תתאים גם לכל מי שמתנזר מגלוטן.

נתחיל? בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים שוקולד וקפה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים טיפה. מחממים תנור ל- 175 מעלות.

בינתיים טורפים בקערה ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית ומקפלים פנימה בעדינות את התערובת השוקולדית.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות ויוצקים פנימה את הבלילה. מכניסים את התבנית לתנור ל- 25 דקות – חצי שעה, או עד שהעוגה מתייצבת ועל פניה מתחילים להופיע סדקים. שימו לב – ככל שאופים את העוגה פחות, כך היא נשארת יותר רכה ולחה מבפנים. וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים!
מוציאים את התבנית מהתנור, מקררים כחצי שעה ושולפים את העוגה החוצה יחד עם נייר האפייה. זהו – סיימנו. העוגה הזו מוכנה באותה המהירות שמסתיימת לנו כל שנה – בלי שמספיקים לשים לב. כל מה שנשאר – זה לפזר מעט אבקת סוכר, לקשט למשל בפירות יער שיוסיפו צבע וניגודיות חמצמצה ולהגיש.

אז נכון, היום בלילה לא חוגגים את ראש השנה היהודית. אבל גם לשנת 2014 יש כל זכות להיות מתוקה. למה שלא תתחילו אותה מביס רך, מתוק ומענג? כי בניגוד לדברים האחרים, זה לגמרי בשליטתנו. כי מתוקים כידוע הם סוג של נחמה. כי אין כמו להגיד "אני אוהב/ת אותך" בשוקולדית.

זאת הזדמנות שוב לומר תודה שהייתם איתי בשנה שעברה. תישארו עוד! Happy New Year
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
125 גרם חמאה                                        2 ביצים גדולות
125 גרם שוקולד מריר                               100 גרם סוכר (1/2 כוס)
כף קפה מהול עם 3 כפות מים חמים


אופן הכנה:
  1. בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים שוקולד וקפה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים טיפה.
  2. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  3. טורפים בקערה ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית ומקפלים פנימה בעדינות את התערובת השוקולדית.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות ויוצקים פנימה את הבלילה.
  5. מכניסים את התבנית לתנור ל- 25 דקות – חצי שעה, או עד שהעוגה מתייצבת ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. תקפידו לא לאפות יותר מדי!
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, מקררים כחצי שעה ושולפים את העוגה החוצה יחד עם נייר האפייה.
  7. מפזרים אבקת סוכר, מקשטים לפי הטעם האישי ומגישים.
  8. שומרים במקרר בתוך קופסה אטומה. מומלץ לחמם לפני הגשה חוזרת.


הערות:
  • אפשר לוותר על הקפה אם לא אוהבים ולהסתפק רק במים חמים.
  • אפשר להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב. העוגה תהיה יותר מתוקה.
  • העוגה הזאת אמורה להיות לחה מבפנים – תקפידו לא לאפות אותה יותר מדי.




6 תגובות:

  1. נראית מעולה וכיפית
    שנה אזרחית חדשה ומלאת אופטימיות
    תודה
    חיה

    השבמחק
    תשובות
    1. חיה, תודה רבה :) גם לך - שנה מעולה!

      מחק
  2. יקירה,
    מאחלת לך שנה מלאת אפיה ובישולים משובחים, המון אושר ועוד חלומות שימומשו ושיהיה לך רק טוב, תמיד

    השבמחק
    תשובות
    1. יעל, איזו ברכה כיפית :) תודה רבה! מאחלת גם לך המון יצירתיות והצלחה ♥

      מחק
  3. אני לגמרי הולכת להכין את זה היום!
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דקלה, שיהיה בהצלחה! :)
      ספרי לי איך יצא לך.

      מחק