יום ראשון, 8 בדצמבר 2013

עוגיות חמאה עם אוכמניות + עשרה דברים שלא ידעתם עליי

הסיפור הזה מזכיר לי קצת את סרטי האסונות: היום אף אחד כבר לא בטוח מהוא מקור "המגפה". יום אחד הרשת התחילה להתמלא בפוסטים של פוד בלוגרים שסיפרו עשרה דברים שלא ידענו עליהם לפני כן. בסוף הפוסט הם העבירו את השרביט לשלושה בלוגרים נוספים וכך "המגפה" הלפה והתפשטה. אני נדבקתי, כלומר קיבלתי את ההזמנה שלי ממור, שקיבלה אותה מנטלי שקיבלה אותה מאפרת שקיבלה אותה אלוהים יודע ממי.. מה אני אגיד לכם? דבר אחד זה לקרוא פרטים שנונים ומשעשעים על אנשים אחרים, כאלה שמכירים אישית או רק וירטואלית, ודבר אחר לגמרי הוא לספר 10 דברים על עצמי בלי באמת לספר משהו. כי אני לא אוהבת להיחשף יותר מדי. אז קבלו אותן: עשר עובדות עליי שאולי לא יעזרו לכם להכיר אותי באמת ולעומק, אבל יצליחו להנציח אותי בתודעתכם בתור אדם ילדותי אך חביב:
  1. אני נותנת שמות לחפצים שאני אוהבת. לאוטו שלי למשל קוראים נורית.
  2. יש לי בבית אוסף הזוי שאני לא יזמתי ולא מתחזקת באופן אקטיבי שמונה עשרות פרות. יום אחד מישהו החליט להביא לי בובת פרה במתנה. אולי הוא ניסה לרמוז משהו.. בכל אופן, אנשים אחרים ראו כי טוב והתחילו גם הם להביא פרות חדשות. בלי ששמתי לב פרות בכל מידות וצורות השתלטו על ביתי, ואני רוצה לנצל את הבמה הזאת כדי לומר: אנשים, תפסיקו כבר עם הפרות האלה‼ אני הרבה יותר אוהבת לקבל פרחים.
  3. בארון שלי יש מלא בגדים, בין השאר בגדים של בנות, ובכל זאת ב- 98% מהמקרים תראו אותי לובשת ג'ינס וגופיה או חולצה, תלוי במזג האויר.
  4. אני משתדלת לא לשיר או לקלל בפרהסיה. אני מרשה לעצמי לשיר ולקלל אך ורק כשאני מאחורי ההגה. מבחינתי לשיר ביחד ברכב זו אחת החוויות הזוגיות הנחמדות והמגבשות ביותר. מי שסובל אותי שרה לידו באוטו, אחרי מותו (ויש מצב שהוא יקרה כתוצאה מהשירה שלי) יגיע ישירות לגן עדן.
  5. אני מעדיפה לא לדעת איך עובדים מכשירים חשמליים למיניהם ומשאירה את אופן הפעילות שלהם בגדר קסם מעשי או נס.
  6. אם היה אפשר לבחור כוח-על כלשהו, הייתי בוחרת לדעת את כל השפות בעולם.
  7. אני מתקשרת עם היקום באמצעות כוכבים נופלים. כל כוכב נופל מסמל עבורי תשובה חיובית. החוכמה היא לדעת לנסח שאלות. אגב, בחודש אוגוסט, כשיש מטרי מטאורים, היקום נוטה לזרום עם כל מה שמבקשים ממנו. נצלו זאת!
  8. כל מתכון שתראו אצלי בבלוג הכנתי בטוסטר-אוון. כן, אני פוד בלוגרית ואין לי תנור נורמלי בבית. אני עובדת על זה.
  9. אני מאוד אוהבת אוכל. את הדברים הטעימים ביותר אני תמיד שומרת לסוף.
  10. אני אוהבת לאפות הרבה יותר מאשר לבשל אוכל אמיתי. אני הכי אוהבת לאפות עוגיות.
ועכשיו אתן לכם שנייה להירגע ולהעריך את היכולת המופלאה שלי לקשר בין הדברים ונעבור לעוגיות חמאה עם אוכמניות שראיתי כאן (זהירות – רוסית) ולא יכולתי שלא לשחזר. הרי לא כל יום יוצא לנו לאכול עוגיות כל כך סגולות וטעימות. נתחיל?
בקערה גדולה באמצעות מיקסר מקציפים חמאה רכה עם אבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים קמח, שקדים טחונים וקורנפלור וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים אוכמניות. אני השתמשתי באוכמניות קפואות שהפשרתי, אבל אפשר ורצוי להשתמש בפירות יער טריים. מערבבים באמצעות מיקסר. האוכמניות מתפוצצות וצובעות את הבצק בצבע ורוד-סגול משגע. אם פה ושם נשארים פירות יער שלמים זה אפילו עדיף, כי אחר כך יהיה ממש נחמד לפגוש אותם בעוגייה. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מעבירים על ניילון נצמד, מגלגלים למעין נקניק ושולחים לקירור של שעה לפחות.

מפזרים על משטח עבודה קצת אבקת סוכר ומגלגלים את הנקניק המקורר בתוך הסוכר שיידבק היטב מכל הצדדים. חותכים לפרוסות בעובי רצוי, כחצי ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 10 דקות אם רוצים לקבל עוגיות סגולות ורכות או לרבע שעה אם בא לכם עוגיות חומות ופריכות יותר. מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת.

אני הכנתי את שתי הגרסאות – הסגולה והחומה יותר, ושתיהן פשוט מעולות. חמאתיות ומתוקות עם הפתעות חמצמצות בפנים. יפות בטירוף.
אפשר לאכול אותן עם כוס חלב בצד, כמו באמריקה. הן יעופו ליד קפה, תה או סתם ככה, בלי כלום. אנשים, לאפות עוגיות זה כיף חיים! האפייה מייצרת ריח משגע בבית ומצב רוח חיובי אצל כל מי שטועם את התוצרים. אז שיהיה בתאבון!

ולא אסיים את הפוסט הזה מבלי להעביר את המגפה, כלומר משימת עשרת הדברים, לשלושת הבלוגרים המאושרים הבאים: עומרי מ"שביתה איטלקית", לירון מ"טעמים שרואים מכאן" וענבל מ"מתוקים ומאפים". בהצלחה חברים! J
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 50 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה                                        120 גרם אבקת סוכר (כוס דחוסה)
260 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)              200 גרם אוכמניות מופשרות
80 גרם שקדים טחונים (כוס)                             2 כפות ברנדי או אלכוהול אחר לפי טעמכם
40 גרם קורנפלור (4 כפות)


אופן הכנה:
  1. בקערה גדולה באמצעות מיקסר מקציפים חמאה רכה עם אבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. 
  2. מוסיפים קמח, שקדים טחונים וקורנפלור וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים אוכמניות ומערבבים שוב עד שהן נטמעות בתערובת.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מעבירים על ניילון נצמד, מגלגלים למעין נקניק ושולחים לקירור של שעה לפחות.
  5. מפזרים על משטח עבודה קצת אבקת סוכר ומגלגלים את הנקניק המקורר בתוך הסוכר שיידבק היטב מכל הצדדים. חותכים לפרוסות בעובי רצוי, כחצי ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 10 דקות אם רוצים לקבל עוגיות סגולות ורכות, או לרבע שעה אם בא לכם עוגיות חומות ופריכות יותר.
  7. מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת. שומרים בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להמיר את השקדים הטחונים בכמות זהה של קמח, אבל מומלץ לא לוותר עליהם. השקדים מוסיפים לעוגיות טקסטורה מעניינת יותר.
  • אפשר להחליף אוכמניות בפירות יער אחרים. הצבע ישתנה בהתאם.
  • אפשר להשתמש בכל אלכוהול שאוהבים: קרם קסיס, ליקרים ואפילו וויסקי.