יום רביעי, 19 בפברואר 2014

עוגת תפוזים וקוקוס של נטלי עם תוספת מרנג

כפי שכבר סיפרתי, אני למדתי לאפות בעיקר מהאינטרנט. עד היום אני מקבלת עדכונים מעשרות בלוגים בארץ ובחו"ל שנותנים לי המון רעיונות והשראה ומלמדים שיטות ומתכונים חדשים. הבעיה שבתור בעלת הבלוג לרוב פשוט אין לי מספיק זמן לאפות את מה שאני רואה אצל בלוגרים אחרים, אפילו אם נורא מתחשק לי. כי אני אמורה לאפות ולפרסם מתכונים מיוחדים משלי ובכך להביא איזשהו ערך מוסף.
אבל לפעמים אני נשברת. וכל מה שבא לי זה פשוט לקחת ולשחזר הצלחה ברורה של מישהו אחר. מה לעשות – אני אנושית, ובניגוד לעוגה הזו אינני מושלמת. וכך מצאתי את עצמי ביום שישי אחד אופה את העוגה הנפלאה הזאת של נטלי מהבלוג עוגיונט. הדבר היחיד שהוספתי הוא מרנג מעל העוגה, וגם זה מהסיבה הפשוטה שהיו חלבונים מיותרים בבית. אז אם בחמש השנים האחרונות לא הייתם בארץ או על כדור הארץ, ואתם לא מכירים את נטלי, לכבוד הוא לי להכיר לכם אותה או פשוט להזכיר כמה היא אדירה.
ובחזרה לעוגה. מתחילים להקציף יחד ביצים, סוכר, מלח, גרידת תפוז ותמצית וניל עד שמתקבל קצף בהיר, תפוח ואוורירי. בכלי נפרד מערבבים שמן ומיץ תפוזים ומתחילים למזוג בזרם דק לתוך קערת המיקסר, תוך כדי ההקצפה. 

מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפייה ושבבי קוקוס ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה. אל תערבבו יותר מדי!

מרפדים את תבנית האפייה מבחוץ בנייר כסף ומעבירים את הבלילה לתוך התבנית. מכניסים אותה לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. בינתיים מכינים סירופ תפוזים: בסיר קטן מערבבים סוכר, מים ומיץ תפוזים ומבשלים על אש גבוהה ברתיחה 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי. כשהעוגה מוכנה, דוקרים אותה עם קיסם בכמה מקומות ויוצקים מעל את הסירופ.

בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, וברגע שמתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר. ממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל מרנג רך אך יציב.

מניחים את המרנג מעל העוגה המוכנה שכבר הספיקה להתקרר ומחזירים אותה לתנור (מתחת לגריל) לכמה דקות בלבד, רק עד שהמרנג מתחיל להשחים. מוציאים, מקררים לחלוטין ורק אחרי זה שולפים את העוגה מהתבנית.

אפשר להשקיע בעיצוב המרנג בעזרת שק זילוף, אבל אני דווקא אוהבת את המראה המרושל והביתי של העוגה.

היא באמת מרגישה נורא ביתית: רכה, נימוחה, מתקתקה ובניחוח תפוזים משגע. המרנג מוסיף מתיקות ומייצר מראה אפילו יותר אוורירי וחגיגי. מדובר כאן בביס מושלם ליד כוס תה או קפה. שווה לנסות, ושוב תודה לנטלי על המתכון המושלם.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ או שתי תבניות אינגלישקייק:
3 ביצים גדולות                     200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי (כוס)
200 גר' סוכר (כוס)               150 מ"ל שמן (3/4 כוס)
כפית תמצית וניל                   210 גר' קמח (כוס וחצי)
קורט מלח                            100 גר' קוקוס (כוס)
גרידה משני תפוזים               שקית אבקת אפייה

מרכיבים לסירופ תפוזים:
50 גר' סוכר (רבע כוס)           50 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי (1/4 כוס)
3 כפות מים

מרכיבים למרנג:
4 חלבונים                            חצי כוס + 2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח


אופן הכנה:
  1. מכינים את העוגה: מקציפים יחד ביצים, סוכר, מלח, גרידת תפוז ותמצית וניל עד שמתקבל קצף בהיר, תפוח ואוורירי.
  2. בכלי נפרד מערבבים שמן ומיץ תפוזים ומתחילים למזוג בזרם דק לתוך קערת המיקסר, תוך כדי ההקצפה.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושבבי קוקוס ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. מרפדים את תבנית האפייה בנייר כסף ומעבירים את הבלילה לתוך התבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  5. בינתיים מכינים את סירופ התפוזים: בסיר קטן מערבבים סוכר, מים ומיץ תפוזים ומבשלים על אש גבוהה ברתיחה 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  6. דוקרים את העוגה המוכנה עם קיסם בכמה מקומות ויוצקים מעל את הסירופ. מקררים.
  7. מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, וברגע שמתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר. ממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל מרנג רך אך יציב.
  8. מניחים את המרנג מעל העוגה המוכנה ומחזירים אותה לתנור (מתחת לגריל) לכמה דקות בלבד, רק עד שהמרנג מתחיל להשחים.
  9. מוציאים, מקררים לחלוטין ורק אחרי זה שולפים את העוגה מהתבנית.
  10. מגישים ליד כוס תה או קפה. שומרים בכלי אטום.


הערות:
  • את המתכון המקורי עם ההערות של נטלי אפשר לראות כאן.
  • אם רוצים, אפשר להוסיף לסירופ התפוזים כף ליקר קוואנטרו או כל אלכוהול אחר שאוהבים.
  • המרנג הוא די אופציונלי אבל מומלץ.
  • בהכנת מרנג אפשר להשתמש במקום אבקת סוכר בסוכר רגיל.


6 תגובות:

  1. מהמם!!! ממש אהבתי את השדרוג :) אין עליך!

    השבמחק
    תשובות
    1. נטלי, תודה רבה :)
      כרגיל - פשוט מתכון מעולה!

      מחק
  2. תשובות
    1. פליקס, הבלילה יוצאת לא סמיכה במיוחד ועלולה לנזול החוצה (אני משתמשת בתבנית עם תחתית נשלפת). נייר הכסף פשוט עוזר לשמור על ניקיון התנור :)

      מחק
  3. האם אפשר להפוך את העוגה לכשרה לפסח.
    במה ניתן להחליף את הקמח?

    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לובה. אני לא ניסיתי, לכן לא רוצה לתת לך המלצות סתם. יש בבלוג הרבה מתכונים של עוגות כשרות לפסח. אם בא לך על עוגת קוקוס שווה, תבדקי את המתכון לפני האחרון של עוגת באונטי. מומלצת בחום :) ושיהיה חג שמח!

      מחק