יום שני, 24 במרץ 2014

אצבעות סלמון אפויות בציפוי פריך, כשרות לפסח

ללוח שנה יש משמעות מיוחדת בחיי כל בלוגר. כל האנשים חיים משבת לשבת, מחג לחג, אבל רק בלוגרים יודעים שברגע שנגמר פורים צריך מיד להתחיל להתכונן לפסח. אז מה שיש עוד שלושה שבועות עד החג? זה רק אומר שאספיק להעלות לפחות שלושה מתכונים רלוונטיים נטולי חמץ שיעזרו לכולנו לעבור את החגים בשלום. מכיוון שהשנה אני לא הולכת לארח, החלטתי להתמקד במתכונים פשוטים ויומיומיים יותר, הרי אוכלים לא רק בערבי החג, אלא גם ובעיקר בכל המועד. אז בואו נפרוץ את מעגל "הרשע" של מצה בריי (אלוהים יודע כמה אני אוהבת את זה!) וננסה משהו נוסף: בריא יותר, משמין פחות ואפילו יותר טעים.
אצבעות הסלמון האלה מתאימים לכל יום בשנה, אבל בפסח יש להן ערך מוסף רציני, כי בציפוי שלהן אין אפילו טיפה של חמץ. כל הפריכות והטעם הנפלאים מקורם בתערובת של שקדים, אגוזים ותבלינים בלבד. ואם עדיין לא השתכנעתם שמדובר בווינר, אני אשלוף את שני הנימוקים הנוספים שקשה להתווכח איתם: מדובר במנה בריאה (אומגה 3, כולסטרול טוב ובטוח עוד כל מיני דברים חשובים ובריאים שאין לי עליהם מושג) ואף דיאטטית בזכות האפייה ולא טיגון, שבנוסף לכל גם נורא קלה ומהירה להכנה.
מכניסים למעבד המזון את האגוזים והשקדים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה עם גושים קטנטנים. מעבירים לצלחת גדולה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
חותכים את פילה הסלמון הנקי והיבש לרצועות בגודל רצוי, מברישים בכמות ממש קטנה של שמן זית ומעבירים לצלחת עם תערובת הציפוי. הדג עצמו די שומני, אז אנחנו צריכים את שמן הזית רק בשביל שהציפוי יידבק לדג.
מצפים את אצבעות הסלמון מכל הצדדים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 15-20 דקות, או עד שהן משחימות. צבע הדג מתחת לציפוי אמור עדיין להיות ורוד.
מגישים מיד בליווי מיץ לימון או רוטב לפי בחירתכם. אני אישית ממליצה על תערובת מיונז וחרדל דיז'ון עם גרגרים או מיונז ושום. שני הרטבים האלה משתלבים נהדר עם סלמון.
וכך בחצי שעה של עבודה יש לכם אצבעות סלמון פריכות, טעימות וכשרות לפסח. מאוד מיוחדות בזכות הציפוי האגוזי. הן יכולות להיות גם נשנוש וגם מנה עיקרית לצד סלט ירוק או תוספות אחרות כמו פירה או תפוחי אדמה אפויים. הן אפילו יכולות לתפוס מקום של כבוד על שולחן החג. אז ניפגש במתכון פסחי הבא ובינתיים – בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים:
700 גרם פילה סלמון ללא עור                   2 כפיות פפריקה מתוקה        
חצי כוס אגוזי מלך                                     1 כפית שטוחה מלח
חצי כוס אגוזי פקאן                                    ½ כפית פלפל שחור
חצי כוס שקדים                                         ½ כפית שבבי צ'ילי חריף (אופציונלי)
2 כפות שמן זית לשימון הדג


אופן הכנה:
  1. מכינים את הציפוי: מכניסים למעבד המזון את האגוזים והשקדים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה עם גושים קטנטנים. מעבירים לצלחת גדולה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  2. חותכים את פילה הסלמון הנקי והיבש לרצועות בגודל רצוי, מברישים בכמות ממש קטנה של שמן זית ומעבירים לצלחת עם תערובת הציפוי.
  3. מצפים את אצבעות הסלמון מכל הצדדים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 15-20 דקות, או עד שהאצבעות משחימות.
  5. מגישים מיד בליווי מיץ לימון או רוטב לפי הבחירה.
  6. שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:
  • אפשר להשתמש בתערובת אגוזים שאוהבים או שיש באותו רגע בבית. ניתן לשלב בוטנים, קשיו, אגוזי לוז, מקדמיה וכו'.
  • מומלץ להשתמש בדג טרי. אם משתמשים בדג מופשר, תקפידו ליבש אותו היטב בעזרת מגבוני נייר לפני הציפוי.
  • אפשר לשחק עם התבלינים. אני ממליצה להוסיף לתערובת קצת שבבי צ'ילי – זה עובד מעולה.
  • אל תשאירו את אצבעות הסלמון יותר מדי זמן בתנור – לא כדאי לייבש אותם. הדג מתחת לציפוי אמור להישאר ורוד.




5 תגובות:

  1. נראה נהדר!!
    אני בטוח מנסה את זה בקרוב..
    נראה לי שיהיה נפלא גם כציפוי לשניצל.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! גם אני רוצה לנסות את הציפוי עם שניצלונים :)

      מחק
  2. כבר העתקתי לי את המתכון, ולא מחכה לפסח.
    נראה פשוט מצויין!

    השבמחק
  3. זה נראה פשוט מדהים! בהחלט ינוסה בקרוב מאוד!

    השבמחק