יום שני, 31 במרץ 2014

סוכריות באונטי ביתיות

הפוסט הזה יהיה קצר ופשוט כמו המתכון שאני הולכת לתת לכם. כי כל כמה זמן יש את התקופות העמוסות האלה, כשהרבה דברים מתרחשים במקביל וצריך להספיק להשתלט על הכל. וכי עוד מעט פסח וצריך להתחיל לצבור מתכונים שיעשו לנו חיים קלים בזמן החגים וימתיקו את צער המצות. 
ברשת פגשתי כבר לא מעט מתכונים של חטיפי קוקוס. גם בבלוג שלי יש כבר מתכון אחד של סוכריות קוקוס, אבל על בסיס ריבת חלב. הבאונטי הביתיים האלה היו מרכיב אחד מבין הרבים במשלוחי המנות שהכנתי השנה, ויצאו לי תמונות כל כך חמודות שהחלטתי להעלות את המתכון למרות שהוא לא שיא החדשנות. אגב, הסוכריות האלה יוצאות לא פחות חמודות. הייתי אפילו אומרת, חמודות וטעימות פלוס פלוס.
כמו שאמרתי, ההכנה ממש פשוטה ומתאימה לאנשים ממהרים ולחוצים בזמן כמוני. מכניסים לסיר שמנת מתוקה, חמאה וסוכר ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד להמסת החמאה והסוכר. זה ייקח בערך 5 דקות - אין צורך להביא את התערובת לרתיחה.
מקררים טיפה את התערובת, מוסיפים שבבי קוקוס ומערבבים בעזרת כף או מרית עד שמתקבלת תערובת רטובה ודביקה. מעבירים את הסיר למקרר לפחות לשעה.
מוציאים מהמקרר, מרטיבים טיפה את הידיים ויוצרים כדורים בגודל אגוז. התערובת קרירה ועדיין די דביקה, אבל בכל זאת כדאי להדק את הסוכריות היטב שישמרו על צורתן. אני סידרתי אותן בשורות על קרש חיתוך. מכניסים למקפיא לשעתיים נוספות. אפשר אפילו ללילה שלם, אם מכינים יום קודם ורוצים לצפות בשוקולד רק למחרת. 
אני החלטתי לצפות את הבאונטי שלי בשוקולד מריר ובשוקולד חלב. אפשר כמובן ללכת רק על אחד מהם. שוברים את השוקולד לקוביות, מכניסים לקערית וממיסים במיקרוגל. אפשר לעשות את הפעולה הזו גם בבאן מארי, כלומר בסיר שמונח על סיר אחר ובו מים רותחים. במקרה הזה תיזהרו שהמים לא יגעו בשוקולד. ברגע שהשוקולד נמס וחלק, מוסיפים לקערית כף שמן ומערבבים. מכניסים את הסוכריות הקפואות לתוך הקערית ומגלגלים בתוך השוקולד עד הכיסוי המלא מכל הצדדים. אפשר להיעזר בקיסם או מזלג כדי להוציא את הסוכריות מהקערית ולנער את עודפי הציפוי. השוקולד החם בא במגע עם החומר הקפוא ונתפס ממש מהר, אז תשתדלו לעבוד זריז.
את הסוכריות המוכנות מניחים על תבנית או סתם משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. יותר מאוחר אפשר לקשט אותן בשוקולד לבן, ואם מתחשק - להעביר למנז'טים יפים וחגיגיים.
זהו, קיבלתם ממתק זריז, טעים וכשר לפסח. כמו באונטי אמיתי, רק ביתי, מה שאומר שיש לכם פיקוח מלא על חומרי הגלם וכמויות הסוכר. תיהנו ושיהיה חג שמח! אף פעם לא מוקדם להתחיל להגיד חג שמח, נכון? J
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 30 סוכריות:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קרטון קטן)                  150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה                                                 150 גרם שוקולד חלב
100 גרם סוכר (חצי כוס)                                   2 כפות שמן צמחי
300 גרם שבבי קוקוס (3 כוסות)                        50 גרם שוקולד לבן לקישוט (אופציונאלי)


אופן הכנה:
  1. מכניסים לסיר את השמנת המתוקה, החמאה והסוכר ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד להמסת החמאה והסוכר.
  2. מקררים טיפה את התערובת, מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף או מרית עד שמתקבלת תערובת רטובה ודביקה. מעבירים את הסיר למקרר לפחות לשעה.
  3. מוציאים מהמקרר, מרטיבים טיפה את הידיים ויוצרים כדורים בגודל אגוז. משתדלים להדק היטב. מסדרים את הסוכריות המוכנות על קרש חיתוך ומכניסים לשעתיים למקפיא.
  4. מכינים את ציפוי השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, מכניסים לקעריות וממיסים במיקרוגל או בבאן מארי. ברגע שהשוקולד נמס וחלק, מוסיפים לקעריות כף שמן ומערבבים. מכניסים את הסוכריות הקפואות לתוך הקעריות ומגלגלים בתוך השוקולד עד הכיסוי המלא מכל הצדדים. נעזרים בקיסם או מזלג.
  5. את הסוכריות המוכנות מניחים על תבנית או סתם משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. אם רוצים - מקשטים בשוקולד לבן מומס ומעבירים למנז'טים.
  6. שומרים במקרר.


הערות:
  • אם לא רוצים סוכריות מתוקות ומסתפקים במתיקות השוקולד, אפשר להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס בלבד.
  • רוצים לשדרג את הסוכריות? בזמן גלגולן תכניסו פנימה חתיכת אגוז או שקד שלם.
  • לציפוי אפשר להשתמש בכל שוקולד שאוהבים.
  • אפשר להכין את הסוכריות כמה ימים לפני הציפוי. פשוט תשאירו אותן במקפיא.