מעדן שוקולד ואגוזים טבעוני

מאת
מעדן שוקולד ואגוזים טבעוני
אני חייבת להיות כנה איתכם, המעדן הזה התחיל את חייו בתור פאדג׳. כלומר, כשתכננתי להכין אותו, זה מה שהיה לי בראש: פאדג׳ שוקולד טבעוני עשיר עם אגוזים. אבל הסיפור הזה הפך להיות סרט הוליוודי של ממש: עם רעיון, טויסט בעלילה, גיבורה (אני, ברור) שמצילה את המצב וכמובן סוף טוב.
מעדן שוקולד ואגוזים טבעוני
הבעיות התחילו  כנראה כבר ברעיון ״הטבעוני״, שכן החלטתי להכין את הפאדג׳ על בסיס חלב (נוזל) קוקוס במקום שמנת מתוקה. עד עכשיו אני לא לגמרי בטוחה מה השתבש: אולי בדיעבד הייתי צריכה להשתמש בקרם קוקוס?
אבל הפאדג׳ שקפא כל כך יפה במקפיא ואפילו שרד את הצילום הראשון (והיחיד..) פשוט סירב להישאר במצב מוצק והתעקש לחזור למצבו הנוזלי. הוא התחיל להפשיר ממש מהר, תוך כדי שאני חותכת אותו ומנסה לבחור בקובייה הפוטוגנית ביותר. הוא לכלך את כולי ואת אמ-אמא של המצלמה שלי, וכאן נשברתי. כי למרות שיש לי ים של סבלנות, אף אחד ושום דבר לא יכול להתעסק עם המצלמה שלי!
הנקודה הכואבת ביותר בסיפור הזה היא שהפאדג׳ היה ממש, אבל ממש טעים. התקשיתי להשלים עם הרעיון שלא אוכל לחלוק אתכם את המתכון הזה. וכך, לאחר התלבטות מוסרית לא פשוטה והתייעצות עם כמה חברים בלוגרים החלטתי שהאפשרות היחידה היא לזרום עם מצב הרוח של התוצר הסופי ופשוט להחזיר אותו למצב הנוזלי. וכך נולד לו מעדן השוקולד הטבעוני המדהים שלפניכם. לאור הווידוי המרגש אני מרשה לעצמי לעשות קיצור דרך ולתת לכם ישר את המתכון של המעדן, כאילו הכנתי אותו מלכתחילה ולא באמת המסתי את הפאדג׳ הדפוק.
מעבירים חלב (נוזל) קוקוס לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים 5-7 דקות. מוסיפים מייפל, מערבבים ומבשלים כחצי שעה עד שהתערובת מתחילה להצטמצם ולהסמיך. מידי פעם מערבבים.
מוסיפים מלח ווניל ומערבבים. שוברים פנימה שוקולד מריר ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים בפעם האחרונה.
יוצקים את המעדן לכלי הגשה, מקשטים באגוזים או פיסטוקים קצוצים או, למשל, בשבבי קוקוס, ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר.
מעדן שוקולד ואגוזים טבעוני
המעדן יוצא סמיך, קטיפתי, מאוד שוקולדי וטעים. האגוזים משתלבים מעולה ומוסיפים עניין למרקם. אפשר לאכול אותו ישר מהמקרר או להשאיר לפני ההגשה לאיזה רבע שעה מחוצה לו, אם רוצים שהמעדן יהיה יותר נוזלי. אני מאוד מרוצה מהתוצאה, למרות שתכננתי משהו אחר. לפעמים החיים הם מפתיעים שכאלה. אבל כל עוד לא נאלצתי לזרוק אוכל, אין לי שום טענות לגורל 🙂 אז שתהיה חזרה חלקה לשגרה ובתאבון!

מעדן שוקולד ואגוזים טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6 מנות:
2 קופסאות חלב (נוזל) קוקוס
כפית תמצית / מחית ווניל
½ כוס מייפל
200 גרם שוקולד מריר
קורט מלח
כוס אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
  1. מעבירים את חלב (נוזל) הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים 5-7 דקות.
  2. מוסיפים את המייפל, מערבבים ומבשלים כחצי שעה עד שהתערובת מתחילה להצטמצם ולהסמיך. מידי פעם מערבבים.
  3. מוסיפים את המלח והוניל ומערבבים.
  4. שוברים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים בפעם האחרונה.
  6. יוצקים את המעדן לכלי הגשה, מקשטים לפי הטעם ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר.
  7. שומרים במקרר.
הערות:
  • אם אתם לא טבעונים מחמירים, אפשר להחליף את המייפל בכמות זהה של דבש. באופן תיאורטי (כי לא ניסיתי) ניתן להשתמש גם בסילאן.
  • הכוונה היא כמובן למייפל אמיתי ולא לרוטב מייפל מהסופר.
  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים, פקאנים, פיסטוקים ואפילו בקשיו.
  • אפשר לוותר על כל תוספת – המעדן מאוד טעים כמו שהוא.
הדפסה
12 תגובות
  1. נטלי 4 שנים לפני
    הגב

    יואו. זה נראה כל כך טעים!!!

  2. מור 4 שנים לפני
    הגב

    אז בסוף זה נגמר במוס, הידד!

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      🙂 אני קצת מרגישה ש"אנסתי" את הפאדג' המסכן, אבל התוצאה לגמרי שווה את המאמץ.

  3. Tzipi Schwartz 4 שנים לפני
    הגב

    שאלה – לכמה מ"ל חלב קוקוס את מתכוונת? יש לי קופסה של 500 מ"ל וראיתי קופסאות של 250… ?

  4. Zaela Shatzky 4 שנים לפני
    הגב

    אפשר בלי מייפל ?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, אם את לא טבעונית, או לא מחמירה, אפשר להחליף את המייפל בדבש. באופן תיאורטי אפשר לנסות גם סילאן.

  5. נורית 4 שנים לפני
    הגב

    ניסיתי להכין בדיוק לפי ההוראות. השתמשתי במי קוקוס והחלפתי את המייפל בדבש. משום מה התערובת נשארה נוזלית בזמן הבישול וגם לאחר מכן. נותרתי רק עם התמונות היפות.
    אשמח לדעת מה הסיבה?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי נורית, לצערי קשה לי לומר למה בדיוק זה לא הלך.. עד כמה התערובת יצאה לך נוזלית? כי בעצם אמורים להגיע למרקם כזה של מעדן. זה התייצב בינתיים במקרר?

    • נורית 4 שנים לפני
      הגב

      אולגה, תודה על ההתייחסות. גם במקרר לאחר כמה שעות התערובת לא התייצבה. אולי צריך להשתמש בקרם קוקוס ולא במי קוקוס ?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      נורית, השתמשתי במה שנקרא נוזל קוקוס (liquid), זה חד משמעית לא קרם. באמת שאין לי רעיונות למה זה לא הצליח. אולי זה איכשהו קשור לדבש, כי זה המרכיב היחיד שהחלפת..

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם