יום חמישי, 17 באפריל 2014

שלגוני בננה-קוקוס בציפוי שוקולד

כמה שאני אוהבת קיץ! אני חושבת שהתחלתי במשפט הזה כבר כמה וכמה פוסטים בבלוג, אבל מה לעשות? – זו האמת. קיץ מקובל עליי עם כל תופעות הלוואי הפחות נעימות: חום, לחות, דביקות, מדוזות, מטקות, תיירים בגוון גחלים ודיווחים אובססיביים על מפלס הכנרת. אני מרגישה שזה המחיר הקטן ששווה לשלם בתמורה לשמים כחולים, שמש לאורך כמעט יום שלם, גופיות וכפכפים, ים ובריכה, רגליים שזופות וכמובן הפינוק המיוחד של הקיץ – גלידות מכל סוג אפשרי.
בילדותי במדינה בה גדלתי היו קיימים בערך שני סוגי גלידה: גלידת שמנת עשירה בכוס וופל קרטוני למדי, או גלידה על מקל בציפוי שוקולד עלוב. המילה "עלוב" מתייחסת גם לעובי הציפוי וגם לאיכות השוקולד. כשעליתי ארצה עשיתי כל כך הרבה תיקונים והשלמות שרק בזכות גלידה בלבד עליתי איזה כמה קילו טובים. אבל איך אחרת יכולתי לבחור מתוך כל השפע הזה את הטעם האהוב עליי? במיוחד כשהוא כל הזמן משתנה..J
בגדול אין לי שום בעיה עם גלידה קנויה. אני מעריצה גדולה של "בן אנד ג'ריס". אבל יש משהו מאוד כיפי ומהנה בהכנת גלידה ביתית: היצירתיות שבדבר, היכולת לשלוט בכמויות השומן והסוכר, האפשרות לאחד את הטעמים האהובים, אפילו אם מדובר בשילוב בלתי אפשרי מנקודת מבתם של יצרני גלידות. אפילו חשבתי לרכוש מכונה, אבל אין לי מקום פנוי לא על השיש ולא בארונות. הפתרון הוא להכין שלגונים זריזים וקלילים שדורשים רק כמה מרכיבים בסיסיים ומזלג. את המתכון ראיתי כאן (זהירות – רוסית), ואני נותנת לכם אותו עם כמה שינויים.
במקור השלגונים האלה מבוססים על גבינת שמנת עשירה מאוד. אני שואפת לאחוזי שומן שמסתכמים במספר חד ספרתי, לכן החלפתי את גבינת השמנת בגבינה לבנה פשוטה 5%. אם בא לכם משהו עוד יותר דיאטטי, לכו על 3%. הטריק הוא לסנן את הגבינה מנוזלים מיותרים על מנת להגיע למרקם סמיך יותר ללא העלאת אחוזי שומן. מעבירים את תכולת הקופסה על חיתול בד נקי ויבש, קושרים את הקצוות שלו ותולים מעל הכיור לחצי שעה-שעה. הנוזלים המיותרים יטפטפו דרך הבד. אפשר לזרז את התהליך ולסחוט את הנוזלים על ידי הפעלת לחץ ידני. מתקבל בערך 250 גרם של גבינה מסוננת.
בקערה מועכים בעזרת מזלג בננות בשלות למחית גסה, מוסיפים את הגבינה המסוננת, שבבי קוקוס ודבש ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה ומעט גושית. בעזרת כף או כפית יוצקים אותה לתוך כוסות פלסטיק או זכוכית קטנות, תוקעים במרכז מקל או קיסם עץ ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות, עדיף ללילה שלם.
מוציאים מהמקפיא וחולצים מהכוסות: אם משתמשים בכוסות פלסטיק – חותכים את הקצה בעזרת סכין ומורידים; אם משתמשים בכוסות זכוכית - מכניסים לכמה שניות לכלי עם מים חמים בגובה הכוס, מושכים במקל בתנועה סיבובית ומוציאים. אם רוצים – מצפים בשוקולד ומיד מקשטים בסוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים. להכנת הציפוי פשוט ממיסים את השוקולד במיקרוגל, מוסיפים כף שמן צמחי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
זהו זה. יש לכם שלגוני בננה-קוקוס חמודים, טעימים ובריאים שימצאו חן בעיניהם של ילדים ושל מבוגרים. הם כשרים לפסח, ואם מוותרים על ציפוי השוקולד – ממש דיאטטיים. אני הולכת לנסות אותם בגרסת פירות נוספים, אז תעקבו אחרי הדיווחים J ובינתיים שיהיה בתאבון וחג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 6 שלגונים בינוניים:
500 גרם גבינה לבנה 5%, מסוננת                    30 גרם שבבי קוקוס (כמעט 1/2 כוס)
2 בננות גדולות בשלות                                       2 כפות דבש

מרכיבים לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר / חלב / לבן                     כף שמן צמחי


אופן הכנה:
  1. מסננים היטב את הגבינה: מעבירים את תכולת הקופסה לתוך חיתול בד, קושרים את הקצוות ותולים מעל הכיור לחצי שעה-שעה. הנוזלים המיותרים יטפטפו דרך הבד. אפשר לזרז את התהליך ולסחוט את הנוזלים על ידי הפעלת לחץ ידני. מתקבל בערך 250 גרם של גבינה מסוננת במרקם סמיך.
  2. בקערה בעזרת מזלג מועכים שתי בננות גדולות ובשלות. מוסיפים את הגבינה, שבבי הקוקוס והדבש ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ומעט גושית.
  3. בעזרת כף או כפית יוצקים את התערובת לכוסות פלסטיק או זכוכית קטנות, תוקעים במרכז מקל או קיסם עץ ומעבירים למקפיא לפחות לשעתיים, עדיף ללילה שלם.
  4. מוציאים מהמקפיא וחולצים מהכוסות: אם משתמשים בכוסות פלסטיק – חותכים את הקצה בעזרת סכין ומורידים; אם משתמשים בכוסות זכוכית, מכניסים לכמה שניות לכלי עם מים חמים בגובה הכוס, מושכים במקל ומוציאים.
  5. מכינים את הציפוי: מניחים שוקולד שבור לקוביות בקערית קטנה וממסיסים במיקרוגל. מוסיפים כף שמן ומערבבים היטס עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  6. טובלים את השלגונים בשוקולד ומיד מקשטים בסוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים.


הערות:
  • חשוב לא לדלג על שלב סינון הגבינה!
  • אפשר להשתמש בגבינה לבנה 3%.
  • מומלץ להשתמש בבננות בשלות ומתוקות.
  • מי שעושה דיאטה יכול לוותר על ציפוי השוקולד ולצפות את השלגונים בשבבי קוקוס או אגוזים קצוצים, או כלל לא לצפות.
  • ציפוי השוקולד החם שבא במגע עם השלגונים הקפואים נתפס ממש מהר וקופא. אם החלטתם לקשט את השלגונים, תעשו זאת מיד אחרי הטבילה בשוקולד.
  • אם ציפוי השוקולד מסמיך בתוך הקערית וקשה לעבוד איתו, ניתן לתת לו חימום קצר נוסף במיקרוגל.