יום שלישי, 22 באפריל 2014

מעדן שוקולד ואגוזים טבעוני

אני חייבת להיות כנה איתכם, המעדן הזה התחיל את חייו בתור פאדג׳. כלומר, כשתכננתי להכין אותו, זה מה שהיה לי בראש: פאדג׳ שוקולד טבעוני עשיר עם אגוזים. אבל הסיפור הזה הפך להיות סרט הוליוודי של ממש: עם רעיון, טויסט בעלילה, גיבורה (אני, ברור) שמצילה את המצב וכמובן סוף טוב. 
הבעיות  התחילו  כנראה כבר ברעיון ״הטבעוני״, שכן החלטתי להכין את הפאדג׳ על בסיס חלב (נוזל) קוקוס במקום שמנת מתוקה. עד עכשיו אני לא לגמרי בטוחה מה השתבש: אולי בדיעבד הייתי צריכה להשתמש בקרם קוקוס?
אבל הפאדג׳ שקפא כל כך יפה במקפיא ואפילו שרד את הצילום הראשון (והיחיד..) פשוט סירב להישאר במצב מוצק והתעקש לחזור למצבו הנוזלי. הוא התחיל להפשיר ממש מהר, תוך כדי שאני חותכת אותו ומנסה לבחור בקובייה הפוטוגנית ביותר. הוא לכלך את כולי ואת אמ-אמא של המצלמה שלי, וכאן נשברתי. כי למרות שיש לי ים של סבלנות, אף אחד ושום דבר לא יכול להתעסק עם המצלמה שלי!
הנקודה הכואבת ביותר בסיפור הזה היא שהפאדג׳ היה ממש, אבל ממש טעים. התקשיתי להשלים עם הרעיון שלא אוכל לחלוק אתכם את המתכון הזה. וכך, לאחר התלבטות מוסרית לא פשוטה והתייעצות עם כמה חברים בלוגרים החלטתי שהאפשרות היחידה היא לזרום עם מצב הרוח של התוצר הסופי ופשוט להחזיר אותו למצב הנוזלי. וכך נולד לו מעדן השוקולד הטבעוני המדהים שלפניכם. לאור הווידוי המרגש אני מרשה לעצמי לעשות קיצור דרך ולתת לכם ישר את המתכון של המעדן, כאילו הכנתי אותו מלכתחילה ולא באמת המסתי את הפאדג׳ הדפוק. 


מעבירים חלב (נוזל) קוקוס לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים 5-7 דקות. מוסיפים מייפל, מערבבים ומבשלים כחצי שעה עד שהתערובת מתחילה להצטמצם ולהסמיך. מידי פעם מערבבים.


מוסיפים מלח ווניל ומערבבים. שוברים פנימה שוקולד מריר ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים בפעם האחרונה.
יוצקים את המעדן לכלי הגשה, מקשטים באגוזים או פיסטוקים קצוצים או, למשל, בשבבי קוקוס ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר.
המעדן יוצא סמיך, קטיפתי, מאוד שוקולדי וטעים. האגוזים משתלבים מעולה ומוסיפים עניין למרקם. אפשר לאכול אותו ישר מהמקרר או להשאיר לפני ההגשה לאיזה רבע שעה מחוצה לו, אם רוצים שהמעדן יהיה יותר נוזלי. אני מאוד מרוצה מהתוצאה, למרות שתכננתי משהו אחר. לפעמים החיים הם מפתיעים שכאלה. אבל כל עוד לא נאלצתי לזרוק אוכל, אין לי שום טענות לגורל J אז שתהיה חזרה חלקה לשגרה ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 6 מנות:
2 קופסאות חלב (נוזל) קוקוס                       כפית תמצית / מחית ווניל
½ כוס מייפל                                              200 גרם שוקולד מריר
קורט מלח                                                 כוס אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
  1. מעבירים את חלב (נוזל) הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים 5-7 דקות.
  2. מוסיפים את המייפל, מערבבים ומבשלים כחצי שעה עד שהתערובת מתחילה להצטמצם ולהסמיך. מידי פעם מערבבים.
  3. מוסיפים את המלח והוניל ומערבבים.
  4. שוברים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים בפעם האחרונה.
  6. יוצקים את המעדן לכלי הגשה, מקשטים לפי הטעם ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר.
  7. שומרים במקרר.

הערות:
  • אם אתם לא טבעונים מחמירים, אפשר להחליף את המייפל בכמות זהה של דבש. באופן תיאורטי (כי לא ניסיתי) ניתן להשתמש גם בסילאן.
  • הכוונה היא כמובן למייפל אמיתי ולא לרוטב מייפל מהסופר.
  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים, פקאנים, פיסטוקים ואפילו בקשיו.
  • אפשר לוותר על כל תוספת – המעדן מאוד טעים כמו שהוא.





 

12 תגובות:

  1. יואו. זה נראה כל כך טעים!!!

    השבמחק
  2. אז בסוף זה נגמר במוס, הידד!

    השבמחק
    תשובות
    1. :) אני קצת מרגישה ש"אנסתי" את הפאדג' המסכן, אבל התוצאה לגמרי שווה את המאמץ.

      מחק
  3. שאלה - לכמה מ"ל חלב קוקוס את מתכוונת? יש לי קופסה של 500 מ"ל וראיתי קופסאות של 250... ?

    השבמחק
  4. תשובות
    1. הי, אם את לא טבעונית, או לא מחמירה, אפשר להחליף את המייפל בדבש. באופן תיאורטי אפשר לנסות גם סילאן.

      מחק
  5. ניסיתי להכין בדיוק לפי ההוראות. השתמשתי במי קוקוס והחלפתי את המייפל בדבש. משום מה התערובת נשארה נוזלית בזמן הבישול וגם לאחר מכן. נותרתי רק עם התמונות היפות.
    אשמח לדעת מה הסיבה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נורית, לצערי קשה לי לומר למה בדיוק זה לא הלך.. עד כמה התערובת יצאה לך נוזלית? כי בעצם אמורים להגיע למרקם כזה של מעדן. זה התייצב בינתיים במקרר?

      מחק
    2. אולגה, תודה על ההתייחסות. גם במקרר לאחר כמה שעות התערובת לא התייצבה. אולי צריך להשתמש בקרם קוקוס ולא במי קוקוס ?

      מחק
    3. נורית, השתמשתי במה שנקרא נוזל קוקוס (liquid), זה חד משמעית לא קרם. באמת שאין לי רעיונות למה זה לא הצליח. אולי זה איכשהו קשור לדבש, כי זה המרכיב היחיד שהחלפת..

      מחק