יום שבת, 3 במאי 2014

קראמבל בננות תפוחים

אם לאחרונה אתם רואים כאן יותר מדי מתכוני בננה, זה לא כי נתקעתי עם כמה ארגזי בננה מיותרים או פיתחתי תשוקה מיוחדת לאנרגיה הצהובה. כמובן, אני אוהבת בננות, אבל הסיבה העיקרית לבנניזציית הבלוג היא שמנטקה בחרו בהן בתור חומר הגלם במסגרת האתגר החודשי שלהם לבלוגרים. מכיוון שלא הייתי סגורה מה אכין, ניסיתי כמה וכמה דברים. כך כבר פגשתם את שלגוני הבננה קוקוס, ובקרוב תראו עוד כמה מתכונים נחמדים בכיכוב הפרי המכופף.
אבל היום יהיה כאן קראמבל בננות תפוחים שהיה כל כך מוצלח שהחלטתי שהוא זה שייצג את "המרכיב הסודי" באתגר. בעיקרון קראמבל זה מעין עוגה הפוכה – פירורי בצק חמאתי שמונחים על מצע של פירות. קינוח ממש פשוט להכנה שמבטיח תוצאות מעולות. תוכלו להשתמש בכל פרי שיש לכם בבית, לשלב כמה סוגים שתרצו – זה יצא נהדר, באחריות! אני בכל זאת אמליץ לנסות את השילוב של בננות ותפוחים, כי הוא לא הכי טריוויאלי וממש מפתיע.
מכינים פירורי בצק: מכניסים לקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הפירורים ומערבבים בכמה פולסים ארוכים עד שמתקבלת תערובת חמאתית סמיכה ודי דביקה. מעבירים אותה לקירור.
בינתיים מקלפים תפוחים ובננות וחותכים לקוביות בינוניות, משהו כמו ס"מ על ס"מ. מכניסים לקערה, מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומערבבים.
מורחים קצת חמאה על תבנית האפייה, מעבירים את תערובת הפירות, מפוררים מעל את פירורי הבצק המקורר ושולחים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 50 דקות – שעה, או עד שהפירורים מזהיבים. הם אמורים להפוך לפריכים, והפירות מתכת אמורים לרתוח (תראו אותם מבעבעים תוך כדי האפייה).
כמו שאמרתי, הבצק יוצא מאוד חמאתי, צריך ממש לפורר אותו בעזרת האצבעות. אבל תאמינו לי שכל החמאתיות הזו מאוד משתלמת בסוף!
כמו שאפשר לנחש, הקראמבל הזה הוא חגיגת הטעמים והמרקמים. החמוץ פוגש כאן את המתוק, והרך פוגש את הפריך. ועוד לא אמרתי כלום על הניחוח.. טוב, אי אפשר באמת לתאר אותו. תעצמו את העיניים ותחשבו על ריח חמאה חמה וקינמון. עכשיו תפתחו אותן ורוצו למטבח לשחזר את הפנטזיה.
את הקראמבל מגישים כשהוא עדיין חם, בליווי כדור גלידה. הוא נהדר גם כשהוא קר, אכלתי אותו עם כף ישירות מהמקרר, בלי אפילו להוציא את התבנית J אני לא מתלהבת מהמטבח הבריטי, אבל אם יצא ממנו משהו טוב חוץ מפיש אנד צ'יפס, זה ללא ספק קראמבל. אגב, כאן תוכלו לראות מלא מתכוני בננה של משתתפי האתגר הנוספים. בתאבון! 
אז מה היה לנו?

מרכיבים לפירורי בצק (תבנית 26-28 ס"מ):
150 גרם קמח (כוס + כף)                                         150 גרם חמאה קרה
150 גרם שקדים טחונים (2 כוסות פחות 2 כפות)        כפית קינמון
150 גרם סוכר חום דביק (1/2 כוס + 2 כפות)              קומץ מלח

מרכיבים למלית:
6 תפוחים ירוקים                                                       מיץ מלימון אחד
5 בננות בינוניות                                                        1/3 כוס סוכר (לבן או חום)


אופן הכנה:
  1. מכינים את פירורי הבצק: מכניסים לקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הפירורים ומערבבים בכמה פולסים ארוכים עד שמתקבלת תערובת חמאתית סמיכה ודי דביקה. מעבירים אותה לקירור.
  2. מקלפים תפוחים ובננות וחותכים לקוביות בינוניות, בערך ס"מ על ס"מ. מכניסים לקערה, מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומערבבים.
  3. מורחים קצת חמאה על תבנית האפייה, מעבירים פנימה את תערובת הפירות, מפוררים מעל את פירורי הבצק המקורר ושולחים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 50 דקות – שעה, או עד שהפירורים מזהיבים.
  4. מגישים כל עוד הקראמבל חם, מומלץ עם כדור גלידת ווניל בצד.
  5. שומרים במקרר. ניתן לחמם לפני השימוש החוזר.


הערות:
  • אפשר להשתמש בכל סוג פרי או שילוב פירות שאוהבים, אבל כדאי לכם לנסות את הגרסה הזו.
  • אפשר להכין את הקראמבל בתבניות אישיות. תאפו אותו עד שפירורי הבצק מזהיבים.
  • אפשר להפחית את כמות החמאה בפירורי הבצק, למשל ל- 120 או אפילו 100 גרם. הפירורים יצאו הרבה יותר יבשים, וגם הקראמבל עצמו יהיה פחות עסיסי.

2 comments:

  1. כבר אמרתי לך מה אני חושבת על הקרמבל הזה.. בננה-תפוח לנצח!

    השבמחק
  2. יאמי. זה הכי ממצה שאני יכולה להגדיר. לכאורה פשוט בפועל יש בו הכל. נהדר!

    השבמחק