יום ראשון, 25 במאי 2014

קינוח שכבות קליל של קרם גבינה, פירות ופירורי עוגיות

אם לא בא לכם להכין בשבועות עוגת גבינה, אם אתם צריכים עוד משהו מתוק לתגבור, או שסתם קניתם יותר גבינות מהנדרש וצריך לעשות איתן משהו, הקינוח הזה יהיה מושלם עבורכם. בעצם מדובר יותר בהצעה מאשר מתכון מדויק, מכיוון שאפשר לשלב בתוך הקינוח הזה כל פרי או כל סוג עוגיות שאוהבים / יש לכם במזווה. אני כן הייתי ממליצה להיצמד למתכון של קרם גבינה, כי הוא ממש מוצלח למרות שמכינים אותו משלושה מרכיבים בלבד בפחות משתי דקות עבודה.
כדאי לקחת בחשבון שכמות שכבות הקינוח די תלויה בגובה כלי הגשה בו תשתמשו. אני הצלחתי לדחוס לתוך הקעריות שלי 6 שכבות, כלומר חזרתי פעמיים על רצף "פירות - קרם גבינה - פירורי עוגיות". ולמה כדאי לקחת את זה בחשבון? כי הכמויות שאתן לכם בהמשך אינן חד-משמעיות. יכול להיות שאתם תצטרכו טיפה פחות פירות, או טיפה יותר עוגיות. אבל בעצם זהו היתרון הגדול של הקינוח: הוא מאפשר זרימה חופשית ויצירתית, ואם נשארים חומרי גלם מיותרים – אפשר פשוט לאכול אותם.
פירות הקיץ מאפשרים ליצור קינוחים צבעוניים ויפים במיוחד. אני בחרתי במשמשים, ענבים (כדאי להשתמש באלו ללא חרצנים) ודובדבנים. אפשר ללכת רק על משהו אחד, אפשר לערבב את כולם למעין סלט. את המשמשים חותכים לקוביות קטנות, מוציאים את גלעין הדובדבנים וחותכים אותם חצי-חצי, כנ"ל לגבי הענבים.
מכניסים את העוגיות שאוהבים למעבד מזון וגורסים במספר פולסים לפירורים גסים. אני השתמשתי בשני סוגים: עוגיות לוטוס ואוראו. אפשר ללכת על פתי בר רגילות – יהיה טעים באותה מידה. אם אין לכם מעבד מזון, תכניסו את העוגיות לשקית סופר, תסגרו היטב ותרביצו למשל עם מערוך. התוצאה תהיה זהה.
מכינים את הקרם: מעבירים גבינה לקערה גדולה, מוסיפים אבקת סוכר ומחית וניל ומערבבים היטב בעזרת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. כדאי שהגבינה תהיה קרה, ישירות מהמקרר.
ועכשיו עוברים לחלק הכיפי ביותר – הרכבת הקינוח. מניחים קצת פירות בתחתית הכלי, מעל יוצקים כף של קרם הגבינה ומעליו מפזרים כף-שתיים של פירורי העוגיות. אם גובה הכלי מאפשר, חוזרים על אותה הפעולה פעם נוספת. מכיוון שהכלים שלי מתרחבים, בשכבה השנייה השתמשתי בשתי כפות של הקרם. לאומת זאת, בשכבה העליונה השתמשתי בפחות פירורי העוגיות, בעצם לצורך הקישוט בלבד. נראה לי שזה יותר מחמיא. כשהכל מוכן, מעבירים את הקינוח למקרר עד ההגשה.
ובכך קיבלתי קערית אחת של קינוח דובדבנים.

קערית שנייה של קינוח משמשים.

קערית שלישית של קינוח ענבים.

וקערית נוספת של קינוח המשלב את כל הפירות והעוגיות: שכבה כתומה, ירוקה ואדומה. ממנו התלהבתי הכי הרבה.

זהו זה. לקח לי משהו כמו רבע שעה להשלים את המלאכה. יצא פשוט נהדר. יש לקינוח הזה טעמים של ילדות – ונילי, פירותי ועוגייתי. כל המרכיבים יחד יוצרים ביס מושלם: רך, מלטף ומתקתק. אפשר להכין את הקינוח הזה בכלי גדול אחד ולחלק לאורחים עם כף, אבל נראה לי עדיף ללכת על מנות אישיות – זה פשוט נראה יותר אסתטי ובטוח פחות ילכלך (קצת פולניות לא הרגה אף אחד). תנסו ואל תהיו מופתעים אם הקינוח הפשוט והקליל הזה יגנוב את ההצגה מעוגת הגבינה הסופר מושקעת שלכם :) בתאבון ושיהיה חג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 4 קעריות גדולות:
500 גרם גבינה לבנה 9%                                  אשכול בינוני של ענבים ללא חרצנים
5 כפות אבקת סוכר                                             10-12 דובדבנים
2 כפיות מחית וניל                                               4-6 עוגיות אוראו
3 משמשים                                                        10 עוגיות לוטוס


אופן הכנה:
  1. שוטפים את הפירות, מוציאים גלעין של המשמשים והדובדבנים וחותכים: את המשמשים לקוביות קטנות, ואת הדובדבנים וענבים – חצי-חצי.
  2. מכניסים את העוגיות למעבד מזון וגורסים בכמה פולסים עד שמתקבלים פירורים גסים.
  3. מכינים את הקרם: מעבירים את הגבינה הלבנה לקערה גדולה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומחית הוניל ומערבבים היטב בעזרת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מומלץ שהגבינה תהיה קרה.
  4. מרכיבים את הקינוח: מניחים קצת פירות בתחתית הכלי, מעל יוצקים כף של קרם ומעליה מפזרים כף-שתיים של פירורי העוגיות. חוזרים על הפעולה פעמים נוספות בהתאם לגובה הכלי.
  5. מכניסים למקרר עד ההגשה.


הערות:
  • אפשר להשתמש בכל פירות שאוהבים – בסוג אחד או בתערובת של כמה סוגים.
  • אפשר להשתמש בכל סוג עוגיות שאוהבים, כולל פתי בר רגילות.
  • אפשר להשתמש בגבינה לבנה עם אחוז שומן נמוך יותר מ- 9%. פשוט זה מה שהיה לי במקרר.
  • אפשר להחליף את מחית הווניל בכמות זהה של תמצית וניל, במקל וניל או אפילו שקית של סוכר וניל.
  • אם לא אוהבים וניל, אפשר ללכת על טעם אחר, למשל קינמון, קפה או הל. תהיו יצירתיים.
  • אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר, במיוחד אם לא משתמשים בפירות חמצמצים.


תגובה 1: