יום שבת, 7 ביוני 2014

עוגיות דאבל-שוקולד במילוי ריבת חלב

את העוגיות האלה בטוח הייתי מכינה בשלב כלשהו של החיים שלי, כי איך אפשר שלא? אנחנו מדברים כאן על שוקולד בריבוע עם הפתעה של ריבת חלב. במתכון המקורי גם המילוי היה שוקולדי, אבל חומר הגלם החדש באתגר של מנטקה לבלוגרים היה ריבת חלב, אז בזכותו רק הרווחנו גיוון מעניין. מקומן של העוגיות הללו איפשהו על הגבול בין גן עדן לגיהנום, כי טעמן שמימי וממכר, והן שמות קץ לכל דיאטה או אורך חיים בריא וסביר לצורך העניין. מספיק לומר שאפיתי אותן שלוש פעמים ברצף בשבוע אחד, ולא היה בי שום כוח או רצון לעצור. ראו הוזהרתם!
בדומה לרוב העוגיות, גם אלה מאוד קלות וכיפיות להכנה. את הבצק מכינים בקערה אחת בלבד. אני הפחתתי את כמות הסוכר והשוקולד, והן יצאו מתוקות במידה שהיא בול לטעמי. גם המלח הגס שזורים עליהן מייצר ניגוד טעמים מעניין.
בקערה גדולה מערבבים חמאה מומסת וסוכר. מוסיפים ביצים ומערבבים שוב, ידנית או באמצעות מיקסר, עד שהתערובת אחידה. מנפים פנימה את כל המרכיבים היבשים: קמח, קקאו איכותי, מלח ואבקת אפייה. מסיימים עם שוקולד בכל ווריאציה שאוהבים: מגורר, קצוץ או שוקולד צ'יפס. אני ניסיתי את שלושתן וממליצה על השוקולד המגורר, כי ככה העבודה עם הבצק קלה יותר. מערבבים את הכל עד שמתקבלת תערובת דביקה, במקרם שמזכיר פלסטלינה.
מגלגלים בין כפות הידיים כדורים בגודל רצוי (למשל בגודל אגוז) ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. באמצעות האגודל עושים גומחה בתוך כל כדור – אלה התחתיות שלנו. לתוך הגומחות שמים בין חצי כפית לכפית ריבת חלב, כמה שנכנס. לוקחים עוד בצק, בערך חצי מהכמות שהשתמשנו לפני כן, משטיחים בין האצבעות ומכסים את התחתיות עם המילוי. הבצק די דביק, לכן אין שום בעיה "להדביק" את הקצוות. זה יכול, אבל לא חייב להיות אטום ב- 100% - המילוי לא יברח לשום מקום. על העוגיות המוכנות זורים מעט מלח גס. אל תוותרו - זה מוסיף המון!
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 8 דקות בלבד. חשוב מאוד לא לייבש את העוגיות! הן אמורות להיסדק ולהיות טיפה רכות כשמוציאים אותן מהתנור. ברגע שהן מתקררות, הן מגיעות למרקם המושלם.
אין לי כל כך מה להוסיף לתמונה הזאת – היא די אומרת הכל. באופן כללי, אני לא אוהבת להשתמש במילה "שחיתות", אבל זה הזמן והמקום לחרוג מהכלל. אם אתם אוהבים שוקולד, ריבת חלב, מלח, או השילוב הנהדר שלהם – חובה לנסות את העוגיות הללו. אצלי עד ההודעה החדשה הן מדורגות במקום הראשון. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 27 עוגיות בינוניות:
110 גרם חמאה, מומסת                                  ¼ כפית מלח
250 גרם סוכר חום בהיר (כוס ו- 1/4)                ¾ כפית אבקת אפייה
2 ביצים                                                           50 גרם שוקולד מריר, מגורר
260 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)             בערך ½ קופסת ריבת חלב                               
50 גרם קקאו איכותי (1/3 כוס)                          כפית מלח גס לקישוט


אופן הכנה:
  1. בקערה גדולה מערבבים את החמאה המומסת והסוכר. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב, ידנית או באמצעות מיקסר, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים את הכל עד שמתקבל בצק דביק במקרם פלסטלינה.
  3. מגלגלים בין כפות הידיים כדורים בגודל רצוי, למשל בגודל אגוז, ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. באמצעות האגודל עושים גומחה בתוך כל כדור וממלאים אותן בריבת חלב, בין חצי כפית לכפית – כמה שנכנס. לוקחים בערך חצי מכמות הבצק שהשתמשנו לפני כן, משטיחים בין האצבעות, מכסים את התחתיות עם המילוי ומדביקים את הקצוות. זורים מעל מעט מלח גס.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 8 דקות בלבד. העוגיות אמורות להיסדק ועדיין להיות רכות כשמוציאים אותן מהתנור.
  5. מקררים על הרשת ומגישים.
  6. שומרים בקופסה אטומה.


הערות:
  • אפשר להחליף את הסוכר החום בכמות זהה של סוכר לבן.
  • מומלץ להשתמש בשוקולד מגורר – ככה יותר קל לעבוד עם הבצק. אם רוצים עוגיות עוד יותר שוקולדיות – אפשר להשתמש בחפיסה שלמה של השוקולד (100 גרם).
  • אפשר להחליף את ריבת החלב בנוטלה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס או כל דבר אחר שאוהבים.
  • אל תפחדו ואל תוותרו על המלח הגס – הוא מוסיף המון לטעם העוגיות.
  • אל תתפתו להשאיר את העוגיות בתנור ליותר מ- 8 דקות. תוציאו אפילו אם הן לא ייראו לכם לגמרי מוכנות.