יום שלישי, 2 בספטמבר 2014

קינוח טפיוקה עם מנגו ורוטב פירות יער

יצא לכם כבר לטעום טפיוקה? אני שמעתי עליה לראשונה לפני כחצי שנה, קניתי שקית של כדורונים מגניבים בשלושה צבעים, שמתי במגירה, ובדומה לדברים רבים אחרים, שכחתי על קיומה. טפיוקה מצאה אותי בסופ"ש האחרון, ומאז לא עוזבת. כי מי היה מאמין שהדבר הזה, שנראה כמו קלקר כשהוא ארוז וכמו ג'לי עמילני כשהוא מבושל, יכול להיות כל כך טעים? למען הדיוק, לטפיוקה עצמה אין שום טעם, היא די ניטראלית. אבל ברגע שמשדכים לה כמה מרכיבים נוספים, היא הופכת למעדן של ממש. במקרה שלי - למעדן טבעוני עם מנגו ורוטב פירות יער.
מדובר במנה ממש לא מאתגרת, אבל כזו שדורשת קצת זמן, כי בין הכנת הטפיוקה והרוטב לבין הרכבת הקינוח צריך לעבור זמן מסוים שמיועד לקירור המרכיבים. אפשר לראות בזה חסרון, אבל למה לנו להיות שליליים? במקום זה אפשר להתמקד בצד החיובי של העניין. נאמר, אתם מחליטים להגיש את הקינוח המיוחד הזה בראש השנה (זה מה שאני הולכת לעשות). אז אפשר להכין את כל המרכיבים יום לפני ולהרכיב את הקינוח ממש לקראת ההגשה, ביום החג. גאוני, לא?
בסיר קטן מערבבים מים וסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים טפיוקה, מנמיכים את האש למינימאלית ומבשלים במשך כרבע שעה. מידי פעם מערבבים כדי שהטפיוקה לא תידבק לתחתית הסיר. בזמן הבישול התערובת תסמיך מאוד, תהפוך לג'לית, ופניני הטפיוקה יהפכו לשקופות. מכבים את האש ומקררים.
בזמן שהטפיוקה מתקררת, מכינים רוטב. מערבבים בסיר מים, סוכר ופירות יער, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מתחיל טיפה להסמיך. מכבים את האש ומקררים. תוך כדי הקירור, הרוטב יסמיך עוד קצת.
ברגע שהטפיוקה פושרת, אפשר לסיים את הכנתה. פשוט מערבבים אותה עם נוזל קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה במרקם פודינג. אם היא יוצאת דלילה, אל תדאגו: הטפיוקה ממשיכה לספוג נוזלים, להתגבש ולהסמיך בזמן הקירור.
אחרי שהטפיוקה קרה לגמרי, אפשר להרכיב את הקינוח. מקלפים וחותכים שני מנגו בשלים לקוביות בינוניות ומניחים בתחתית כלי הגשה. מעל יוצקים את הטפיוקה ומסיימים עם כף נדיבה של רוטב פירות יער. זהו – זה מוכן.
מערבבים ואוכלים. פודינג הטפיוקה הוא כל מה שקינוח אקזוטי אמור להיות: יפה, צבעוני, פירותי, בעל מגוון טעמים שמשלימים אחד את השני, עדין ומיוחד. הוא מוגש בכוסות אישות, הוא פרווה, מתאים לצמחונים וטבעונים ויוכל להיות מענה נהדר לכל סוג אורחים שיסעדו אצלכם בראש השנה. בקיצור – מושלם! אז שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6-8 קינוחים אישיים:
1/3 כוס פניני טפיוקה                       כוס פירות יער קפואים
1/3 כוס סוכר                                  6 כפות מים
2 כוסות מים                                   3 כפות סוכר
פחית נוזל קוקוס                              2 מנגו בשלים


אופן הכנה:
  1. מערבבים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כרבע שעה, או עד שהתערובת מסמיכה מאוד והפנינים נעשות שקופות. מכבים את האש ומקררים.
  2. מערבבים בסיר קטן את פירות היער הקפואים, המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מקררים.
  3. מוסיפים לטפיוקה שהתקררה את נוזל הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבל פודינג אחיד וסמיך. מקררים במקרר שעה לפחות, עדיף יותר.
  4. לקראת הגשה מקלפים את המנגו וחותכים לקוביות בינוניות.
  5. מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה כף-שתיים של קוביות המנגו, מעל יוצקים את פודינג הטפיוקה ומעליו מניחים כף של רוטב פירות היער.
  6. מגישים מיד או שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.


הערות:
  • אפשר להשתמש בכל פרי או תערובת פירות שאוהבים. לטעמי עדיף לבחור בפירות שמרקמם רך, כמו אפרסק, שזיף, משמש, ענבים, אננס וכו'.
  • אפשר להחליף סוכר לבן בכמות זהה של סוכר חום בהיר.
  • אם רוצים רוטב פירות יער דליל יותר, פשוט מבשלים אותו פחות זמן או מוסיפים קצת יותר מים.
  • בזמן הבישול הטפיוקה נהיית מאוד סמיכה וג'לית – אל תבהלו. היא אמורה להיות כזאת. אחרי שהיא תתקרר ותעורבב עם נוזל הקוקוס, היא תגיע למרקם האמיתי הרצוי.
  • רוצים להשביח את הפודינג עוד יותר? – תוסיפו יחד עם נוזל הקוקוס כפית תמצית וניל או כף אלכוהול שאתם אוהבים.