יום שני, 22 בספטמבר 2014

פוקצ'ה עם חמאה, שום ועגבניות מיובשות מבצק שמרים שבועי

אם ראיתם את הפוסט הקודם שלי, סביר להניח שהתרשמתם מיתרונותיו הרבים של בצק השמרים השבועי. אם לא ראיתם, אני ממליצה להשקיע כמה דקות ולקרוא, כי הבצק הזה יכול לשנות את חייכם. על רגל אחת – מכינים כמות גדולה של הבצק, שומרים אותו במקרר עד שבעה ימים ומכינים כל יום מאפי שמרים טריים ללא השקעה נוספת של זמן ומאמץ, חוץ מהתפחה קצרצרה לפני האפייה. היתרון הנוסף של הבצק הזה באוניברסליות שלו: אפשר להכין ממנו מאפים שונים, כמו פיצות, פוקצ'ות, רולדות ממולאות, לחמניות וכו'. הוא מתאים אפילו למאפים מתוקים. אצלי בבית מה שהולך הכי טוב זה פיצות ופוקצ'ות. את הפיצה כבר ראיתם, אז קבלו את הכלה השנייה.
לא מדובר במתכון אוטונומי, כי אני יוצאת מנקודת הנחה שהבצק כבר מוכן ורק מחכה במקרר שתהפכו אותו לאיזו יצירת מופת בנוסח איטלקי. אם לא, לכו לפוסט הקודם ותחזרו כשתהיו מוכנים :) מכאן הכל נורא פשוט: לוקחים מהבצק חתיכה בגודל רצוי, מרדדים לעיגול או אליפסה ומתפיחים כרבע שעה. בינתיים מכינים חמאת שום, כלומר מערבבים חמאה רכה עם שום כתוש. מחממים תנור ל- 230 מעלות. כשהבצק תפח, מייצרים בו בעזרת האצבעות גומחות קטנות ומורחים בנדיבות בחמאת השום. זורים מעל מלח גס, עלי רוזמרין ואם רוצים, כמוני, פרמז'ן, מסדרים עגבניות מיובשות ומכניסים לתנור החם.
אופים במשך כרבע שעה או עד שהפוקצ'ה תופחת ומזהיבה. תזהרו לא לשרוף כמוני את העגבניות המיובשות. הן עדיין יהיו אכילות וטעימות, אבל יצטלמו פחות טוב :) את הפוקצ'ה המוכנה מקררים טיפה על הרשת ומגישים. מומלץ בתוספת סלט ירוק. 
הפוקצ'ה הזו נהדרת, ובראש ובראשונה בזכות הבצק. יש בה כיסי אוויר ובועות אוויר. היא מאווררת ואוורירית. חמאת השום והרוזמרין משתלבת נהדר עם העגבניות המיובשות, וגבינת הפרמזן לוקחת את כל החגיגה הזו צעד אחד קדימה. אתם כמובן יכולים לבחור בכל שילוב שעושה לכם טוב בלב, וזה יתרון בולט נוסף של הבצק המוכן – הוא מאפשר ספונטניות ואלתור מבחינת תוספות. אז תציצו במקרר, תראו מה יש לכם שם, תסדרו את כל מה שתמצאו יפה יפה על הבצק ותיהנו מפוקצ'ה חמה וטרייה, טעימה באופן היסטרי. וגם אם אין לכם תוספות מעניינות, לא נורא: שמן זית, מלח גס וקצת עשבי תיבול, כמו רוזמרין, תימין או זעתר, יעשו את העבודה. בתאבון! 
אז מה היה לנו?

מרכיבים לפוקצ'ה בינונית:
חתיכה בגודל רצוי של הבצק השבועי                    ענף רוזמרין
20 גרם חמאה                                                  חופן גבינת פרמז'ן
2 שיני שום                                                       4-5 עגבניות מיובשות
מלח גס לפי הטעם

אופן הכנה:
  1. לוקחים חתיכה בגודל רצוי מהבצק, מרדדים לעיגול או אליפסה ומתפיחים כרבע שעה.
  2. מכינים את חמאת השום: מערבבים חמאה רכה עם שום כתוש.
  3. מחממים תנור ל- 230 מעלות.
  4. בעזרת האצבעות מייצרים גומחות קטנות בבצק שתפח ומורחים אותו בנדיבות בחמאת השום. זורים מעל מלח גס, עלי רוזמרין, פרמז'ן, מסדרים עגבניות מיובשות ומכניסים לתנור.
  5. אופים במשך כרבע שעה או עד שהפוקצ'ה תופחת ומזהיבה.
  6. מקררים קצת את הפוקצ'ה המוכנה על הרשת ומגישים. מומלץ בתוספת סלט ירוק.

 הערות:
  • אפשר להחליף תוספות לפי הטעם.
  • אפשר להחליף את החמאה בשמן זית.
  • אפשר להשתמש בכל עשבי תיבול שאוהבים.

2 comments:

  1. מעולה!! פשוט מעולה!!
    איך בא לי ביס מהדבר המושלם הזה...
    שנה טובה אולגה!

    השבמחק