יום שלישי, 7 באוקטובר 2014

טארט אוראו ללא אפייה

ללא ספק, אוראו הן עוגיות מוכנות שאני הכי אוהבת. הן מתוקות, שוקולדיות ומשלבות שני מרקמים, קראנצ'י ורך, שיחד מייצרים חוויה נעימה ואף ממכרת. כי ביננו, מי פותח חבילת אוראו ומפסיק לאכול אחרי עוגייה אחת בלבד? דבר נוסף שאני מאוד אוהבת בעוגיות האלה זה שאפשר לשלב אותן באינספור קינוחים. אוראו משדרגים ומייפים כל דבר שבא איתן במגע, אם זה גלידה, מוס, עוגה או בראוניז

במקרה של הטארט הזה הן גם חומר גלם, כי הקלתית עשויה מעוגיות מרוסקות, וגם קישוט פוטוגני במיוחד. אומנם הגיע הסתיו, אבל הימים עדיין חמים בטירוף, כך שבטוח תוכלו להעריך את העובדה שהטארט הנפלא הזה לא דורש אפייה, ובכלל יותר מדי התעסקות. 
הוא יכול להיות מוכן תוך פחות מחצי שעה, ורק תצטרכו להמתין כמה שעות שיתקרר ויתייצב במקרר. אגב, כמה שתקררו אותו יותר, כך הוא יהיה יותר טעים. את המתכון ראיתי כאן, והכנתי את הטארט עם כמה שינויים. אני פשוט התאהבתי במראה שלו בצילומים, ולא יכולתי לעמוד בפיתוי לצלם אותו בין השאר באופן דומה ומחמיא בטירוף.

מתחילים בהכנת הקלתית. ממיסים חמאה ומשאירים בצד להתקרר טיפה.

בינתיים מרסקים במעבד מזון עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד קצת. מעבירים את התערובת הרטובה והדביקה לתבנית, אני השתמשתי במלבנית עם תחתית מתפרקת, ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. אפשר להשקיע ולהשתדל שהיא תהיה אחידה וישרה, אבל זה פחות עקרוני, כי המילוי יפתור את כל הבעיות. פשוט תהדקו אותה היטב שלא יהיו סדקים או חורים. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.
בינתיים מכינים את המילוי. על אש נמוכה מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד וחמאה, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוזגים פנימה את גנאש השוקולד, מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוראו ושוקולד צ'יפס ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות. עדיף להשאיר את הטארט בקירור כל הלילה.
כשהטארט מתקרר, אפשר להוציא אותו מהתבנית, לחתוך ולהגיש. לצערי הפרשי הטמפרטורה בין המקרר לגיהינום שאנו חיים בו, גורמים לשוקולד קצת "להזיע". זה כמובן לא פוגע באיכות וטעם הטארט, רק מצטלם פחות טוב. למרות שהחצי היותר טוב שלי חושב שזה דווקא מוסיף.
אתם מוזמנים לבדוק מכל זווית אפשרית ולשפוט J
אבל איך שלא תסתכלו עליו, מדובר באחד הטארטים הפשוטים והטעימים שיש. למרות שאין במתכון טיפת סוכר, ואני לא מדברת כרגע על המתיקות שבאה מהעוגיות והשוקולד, הוא מיועד אך ורק לאנשים שאוהבים מתוק. וכאלה שלא שוקלים להתחיל דיאטה. יכול להיות שמדובר בביס המתוק ביותר שתטעמו אי פעם, אבל הי – בואו נסתכל על חצי הכוס המלאה: אי אפשר לאכול יותר מדי מהטארט הזה. מה שבעצם אומר שהוא יספיק להמון אנשים, או פשוט יישאר איתכם להרבה זמן. אם אתם אוהבים עוגיות אוראו, הטארט הזה יעשה לכם טוב. בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים לקלתית אוראו:
100 גרם חמאה מומסת
2 חבילות אוראו (27 עוגיות לקלתית + 5 עוגיות לקישוט)

מרכיבים למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
חופן שוקולד צ'יפס לקישוט (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. מכינים את הקלתית: ממיסים את החמאה ומשאירים בצד. מרסקים במעבד מזון את עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד חצי דקה. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מקפידים להדק היטב. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.
  2. מכינים את המילוי: על אש נמוכה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד והחמאה, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
  3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוזגים פנימה את גנאש השוקולד, מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוראו ושוקולד צ'יפס ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות, עדיף לילה שלם.
  4. אחרי הקירור מוציאים את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים.
  5. שומרים במקרר.

הערות:
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
  • מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת שמקלה על הוצאת הטארט המוכן.
  • קישוט הטארט הינו בגדר המלצה בלבד. לכו עם הדמיון שלכם.

35 תגובות:

  1. נראה ממש ממש מגניב וטעים! אין על אוריו בעוגות :)
    והתמונות שלך שיכנעו אותי שאני גם רוצה תבנית טארט מלבנית כזו :)

    אני חושב שאפשר אפילו להשתמש בקרם קוקוס ושמן קוקוס במקום השמנת והחמאה ואז גם יש קינוח טבעוני למהדרין!

    השבמחק
    תשובות
    1. גיל, תודה! אין לך מושג כמה זה טעים - התענגנו על כל ביס :)
      וכן - התבנית שווה ביותר, אני מכינה בה מלא טארטים וקישים. מוכנה לבוא איתך ללווינסקי ולעזור לבחור :))
      לגבי טבעון הטארט - רעיון מעולה. גם חסכת לי תשובה לשאלה אפשרית. אני רק אף פעם לא בטוחה איך ממירים חמאה בשמן קוקוס..

      מחק
    2. איפה קונים בלוינסקי?

      מחק
    3. הי, יש שם הרבה חנויות שמוכרות כלי בית ומטבח. למשל, גרובשטיין.

      מחק
  2. התמונות בפוסט הזה מעולות!!

    השבמחק
  3. נראה מעולה!
    מה גודל התבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, תודה רבה!
      זאת תבנית מלבנית לפאי בגודל 12X34

      מחק
    2. תודה רבה!

      מחק
  4. אוי זה מהמםםם!
    כמה פשוט ככה טעים,
    עושה חשק ליישר עד שנגמר...

    השבמחק
  5. יפהפה ונראה כל כך טעים. אולי אכין עם תוספת של בננות בקרקעית (היי, זה מוסיף קצת בריאות לסוכר. טוב, בערך).

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יעל, תודה רבה! פעם הכנתי משהו דומה עם בננות (אפילו יש מתכון בבלוג) ויצא ממש מעולה. בננות ושוקולד זה זיווג מהשמיים :)

      מחק
  6. הכנתי! יצא מדהים (גם בטעם וגם במראה).
    גרפתי מלא מחמאות :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! אני ממש שמחה :)
      אם במקרה צילמת את הטארט, את מוזמנת לשתף את התמונה בדף הפייסבוק של המרכיב הסודי: https://www.facebook.com/markivsodi

      מחק
    2. זה היה לבריתה של הבת שלי.
      אקבל את התמונות ואעלה :)

      מחק
  7. הי, תודה רבה על המתכון. בשביל להגיש ביום שבת בבוקר אפשר להכין ברביעי בערב? אודה לתגובה מהירה מאחר ויום רביעי זה היום :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אין שום בעיה. תכיני ותשאירי במקרר בתוך התבנית עד יום שבת בבוקר. אחרי שהמילוי מתקרר לגמרי, אפשר לעטוף את התבנית בניילון נצמד, שהעוגה לא תספוג ריחות מהמקרר. אפשר גם לשמור את העוגה במקפיא עד נגיד יום שישי בערב, ובלילה לפני שבת להעביר למקרר.
      בהצלחה!

      מחק
  8. הי, המתכון נראה מעולה, אם אין לי תבנית טארט מלבנית באיזה תבנית את ממליצה להשתמש?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, תודה :)
      אותן כמויות מתאימות לתבנית עגולה 24 ס"מ. מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתרפקת.

      מחק
  9. היי,
    נראה מושלם!
    אני רוצה להכין את זה לחברה שלי ליום ההולדת וחייבת שייצא מוצלח. אז כמה שאלות:
    1. כמה זמן הקלתית צריכה להיות במקפיא לפני ששופכים עליה את הגאנש?
    2. באיזה דרך את ממליצה להכין את הקלתית במידה ואין לי מעבד מזון? אם אפשרי בכלל בלי..
    3. זה בסדר להכין בחמישי אחה"צ, להקפיא ולהגיש בשישי בערב?

    תודה רבה מראש זה פשוט נראה מושלם, אין לתאר!!
    הגר

    השבמחק
    תשובות
    1. הי הגר. קודם כל - תודה רבה!
      לגבי שאלותייך:
      1. הקלתית יכולה להיות במקפיא משהו כמו חצי שעה - שעה. לא כזה עקרוני. העיקר שהחמאה תתקרר ו"תדביק" את העוגיות.
      2. אם אין מעבד מזון, אפשר להכניס את העוגיות לשקית עבה, לסגור היטב ולהרביץ אותה עם חפץ כבד :) למשל סיר, מערוך או אפילו פטיש. תנערי את השקית מדי פעם ע"מ לוודא שלא נשארו עוגיות שלמות.
      3. את יכולה להכין את העוגה בחמישי, אבל אל תקפיאי, העוגה יכולה להיות במקרר.
      בהצלחה!

      מחק
    2. תודה רבה רבה על התשובות.
      עכשיו אני רואה שכתבת במקרר ולא במקפיא :)
      התבנית שיש לי היא תבנית פאי מתפרקת מלבנית 35/11 ס"מ, זה יהיה בסדר?
      ראיתי במתכון בXNET שכתוב גודל אחר..

      תודה,
      הגר

      מחק
    3. כן, הגודל בסדר גמור :)

      מחק
    4. תודה על התשובות המהירות את מקסימה!
      האם יש צורך לשמן את התבנית?

      מחק
    5. ממש לא. יש מספיק שומן בחמאה :)

      מחק
  10. איך אפשר להמיר את הכמויות אם יש לי רק תבנית מתפרקת של 29 ס"מ?

    השבמחק
    תשובות
    1. עגולה 29 ס"מ? יש דבר כזה? :)
      לדעתי פשוט מכפילים את כל המרכיבים.

      מחק
  11. המסתי את השוקולד כמו שכתוב, ולמרות זאת החמאה צפה מעליו ולא מתאחדת עם השוקולד גם בערבוב. במקום שהתערובת תהיה חלקה היא נראית גושית ולא יפה. מה אפשר לעשות?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דנה, אין לי מושג מה השתבש לך אם עשית את הכל כמו שכתוב. הייתי ממליצה לנסות לערבב את התערובת בעזרת בלנדר או בלנדר מוט. זה יכול לעזור להטמיע את החמאה בתערובת וגם לגרום לגנאש להיראות חלק. בהצלחה!

      מחק
  12. עוגה מעלפת..יצא טעים..

    השבמחק
  13. בעלי מבקש אגוזי מלך שלמים מעל.. יכול להתאים או שהם יטבעו שם?
    וגם - איך ניתן להפוך לביס פחות מתוק? מה שנקרא.. עוגה לגדולים?

    תודה,

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יעל, אגוזים מלמעלה זה מעולה - לא יטבעו :) תני לגנאש להתייצב טיפה, ממש איזה 15 דקות ואז תקשטי.
      לגבי השאלה השנייה - לדעתי רק ע"י שימוש בשוקולד מריר.
      בהצלחה!

      מחק