יום שלישי, 7 באוקטובר 2014

טארט אוראו ללא אפייה

ללא ספק, אוראו הן עוגיות מוכנות שאני הכי אוהבת. הן מתוקות, שוקולדיות ומשלבות שני מרקמים, קראנצ'י ורך, שיחד מייצרים חוויה נעימה ואף ממכרת. כי ביננו, מי פותח חבילת אוראו ומפסיק לאכול אחרי עוגייה אחת בלבד? דבר נוסף שאני מאוד אוהבת בעוגיות האלה זה שאפשר לשלב אותן באינספור קינוחים. אוראו משדרגים ומייפים כל דבר שבא איתן במגע, אם זה גלידה, מוס, עוגה או בראוניז

במקרה של הטארט הזה הן גם חומר גלם, כי הקלתית עשויה מעוגיות מרוסקות, וגם קישוט פוטוגני במיוחד. אומנם הגיע הסתיו, אבל הימים עדיין חמים בטירוף, כך שבטוח תוכלו להעריך את העובדה שהטארט הנפלא הזה לא דורש אפייה, ובכלל יותר מדי התעסקות. 
הוא יכול להיות מוכן תוך פחות מחצי שעה, ורק תצטרכו להמתין כמה שעות שיתקרר ויתייצב במקרר. אגב, כמה שתקררו אותו יותר, כך הוא יהיה יותר טעים. את המתכון ראיתי כאן, והכנתי את הטארט עם כמה שינויים. אני פשוט התאהבתי במראה שלו בצילומים, ולא יכולתי לעמוד בפיתוי לצלם אותו בין השאר באופן דומה ומחמיא בטירוף.

מתחילים בהכנת הקלתית. ממיסים חמאה ומשאירים בצד להתקרר טיפה.

בינתיים מרסקים במעבד מזון עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד קצת. מעבירים את התערובת הרטובה והדביקה לתבנית, אני השתמשתי במלבנית עם תחתית מתפרקת, ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. אפשר להשקיע ולהשתדל שהיא תהיה אחידה וישרה, אבל זה פחות עקרוני, כי המילוי יפתור את כל הבעיות. פשוט תהדקו אותה היטב שלא יהיו סדקים או חורים. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.
בינתיים מכינים את המילוי. על אש נמוכה מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד וחמאה, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוזגים פנימה את גנאש השוקולד, מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוראו ושוקולד צ'יפס ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות. עדיף להשאיר את הטארט בקירור כל הלילה.
כשהטארט מתקרר, אפשר להוציא אותו מהתבנית, לחתוך ולהגיש. לצערי הפרשי הטמפרטורה בין המקרר לגיהינום שאנו חיים בו, גורמים לשוקולד קצת "להזיע". זה כמובן לא פוגע באיכות וטעם הטארט, רק מצטלם פחות טוב. למרות שהחצי היותר טוב שלי חושב שזה דווקא מוסיף.
אתם מוזמנים לבדוק מכל זווית אפשרית ולשפוט J
אבל איך שלא תסתכלו עליו, מדובר באחד הטארטים הפשוטים והטעימים שיש. למרות שאין במתכון טיפת סוכר, ואני לא מדברת כרגע על המתיקות שבאה מהעוגיות והשוקולד, הוא מיועד אך ורק לאנשים שאוהבים מתוק. וכאלה שלא שוקלים להתחיל דיאטה. יכול להיות שמדובר בביס המתוק ביותר שתטעמו אי פעם, אבל הי – בואו נסתכל על חצי הכוס המלאה: אי אפשר לאכול יותר מדי מהטארט הזה. מה שבעצם אומר שהוא יספיק להמון אנשים, או פשוט יישאר איתכם להרבה זמן. אם אתם אוהבים עוגיות אוראו, הטארט הזה יעשה לכם טוב. בתאבון!


אז מה היה לנו?

מרכיבים לקלתית אוראו:
100 גרם חמאה מומסת
2 חבילות אוראו (27 עוגיות לקלתית + 5 עוגיות לקישוט)

מרכיבים למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
חופן שוקולד צ'יפס לקישוט (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. מכינים את הקלתית: ממיסים את החמאה ומשאירים בצד. מרסקים במעבד מזון את עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד חצי דקה. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מקפידים להדק היטב. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.
  2. מכינים את המילוי: על אש נמוכה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד והחמאה, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
  3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוזגים פנימה את גנאש השוקולד, מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוראו ושוקולד צ'יפס ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות, עדיף לילה שלם.
  4. אחרי הקירור מוציאים את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים.
  5. שומרים במקרר.

הערות:
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
  • מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת שמקלה על הוצאת הטארט המוכן.
  • קישוט הטארט הינו בגדר המלצה בלבד. לכו עם הדמיון שלכם.