יום ראשון, 28 בספטמבר 2014

מאפינס ירקות וגבינה

לכל חג יש מוצאי חג, ולכל ארוחה חגיגית יש בסוף חשבון נפש. והחשבון הזה מאוד פשוט: להתחיל לאכול בריא יותר ואולי, רק אולי, לרדת קצת במשקל. וכאן מגיעה הבשורה: ארוחות בריאות ומזינות לא חייבות להיות מעצבנות, משעממות וצפויות. בפעם הבאה כשתרצו להתפנק במשהו טעים עם ערך מוסף וללא רגשות אשם, תנסו להכין את המאפינס החמודים האלה. הם מעולים גם בתור מנה ראשונה, גם כמנה עיקרית לצד סלט ירוק, וגם בתור נשנוש. וחוץ מזה, הם ממש זריזים ופשוטים, מבוססים על חומרי גלם זמינים והכנתם דורשת לכלוך של קערה אחת בלבד.
מעבירים את הירקות הקפואים למסננת ומוודאים שאין בפנים גושי קרח. אם הירקות רטובים מדי, מייבשים אותם בעזרת מגבת נייר. בקערה גדולה מערבבים חלב, ביצים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה שני סוגי קמח, מוסיפים מלח ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה, ללא גושים. מוסיפים לבלילה הזו גבינה צהובה מגוררת ואת הירקות ומערבבים בפעם האחרונה.
ממלאים כמעט עד הסוף שקעים של תבנית מאפינס (משמנים היטב אם לא משתמשים בתבנית סיליקון), מפזרים מעל קצת גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות, או עד שהמאפים תופחים כלפי מעלה ומזהיבים.
מוציאים, מקררים טיפה, חולצים מהשקעים ומגישים.  מומלץ עם סלט ירוק בצד. ככה בפחות משעה יש לכם ארוחת ערב טעימה ובריאה שכל המשפחה תאהב. המאפינס האלה בעלי טעמים עשירים ומראה פסיפס יפהפה. תנסו ושהחשבון יהיה לטובתכם. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 12 מאפינס:
כוס חלב
3 ביצים
4 כפות שמן צמחי
כוס קמח לבן
½ כוס קמח מלא
כף סוכר
כפית מלח
כפית ו- 1/2 אבקת אפייה
½ כוס גבינה צהובה מגוררת
כוס לקט ירקות קפואים
כ- 1/3 כוס גבינה צהובה מגוררת לקישוט


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  2. מעבירים את הירקות הקפואים למסננת ומוודאים שאין בפנים גושי קרח. אם הירקות רטובים מדי, מייבשים בעזרת מגבת נייר.
  3. בקערה גדולה טורפים את החלב, הביצים והשמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מנפים פנימה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה, ללא גושים.
  5. מוסיפים לבלילה את הגבינה הצהובה המגוררת ואת הירקות ומערבבים בפעם האחרונה.
  6. ממלאים כמעט עד הסוף את השקעים של תבנית מאפינס (משמנים היטב אם לא משתמשים בתבנית סיליקון), מפזרים מעל קצת גבינה צהובה ומכניסים לתנור ל- 20-25 דקות, או עד שהמאפים תופחים כלפי מעלה ומזהיבים.
  7. מוציאים, מקררים טיפה, חולצים מהשקעים ומגישים.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להחליף את הירקות הקפואים בירקות טריים מבושלים. אפשר לשלב כל ירק שאוהבים.
  • אפשר להוסיף לבלילה תבלינים נוספים לפי הטעם.
  • אפשר להחליף את הגבינה הצהובה שבקישוט בשומשום, זרעי דלעת או חמנייה, קצח או אגוזים קצוצים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה