יום ראשון, 26 באוקטובר 2014

עוגת שוקולד-בננה

זאת התקופה הזו בשנה שעוד מוקדם להתחיל עם מרקים, אבל כבר מתחיל להתעורר חשק לדברים "כבדים" ומנחמים, לאוכל עם נוכחות. מהבחינה הזו עוגות בחושות הן הדבר האולטימטיבי, ועוגת שוקולד בננה הזו אינה יוצא מן הכלל. המרקם המעט דחוס והלח שלה מחייב לידה כוס קפה או תה ולוקח אותכם ישירות לספה בסלון אל מתחת לשמיכת פליז, שאין מצב לקום ממנה, אלא אם כן יבוא לכם על עוד פרוסת עוגה. לאחרונה אני ממש מתחברת לעוגות עם מרקם לח. הייתה כאן לא מזמן עוגת תמרים נהדרת, ועכשיו הגיע הזמן לשילוב הקלאסי שוקולד בננה.
במתכון המקורי המרכיב השוקולדי של העוגה הוא נוטלה. לי בבית הייתה הגרסה הציונית, שוקולד שחר, ולדעתי התוצאה מספקת ביותר. הכנסתי כמה שינויים קלים למתכון והשתמשתי בתבנית ללחם שהיא גדולה ועמוקה יותר מאינגליש קייק. כמות המצרכים שבמתכון מספיקה לשתי תבניות אינגלישקייק רגילות.
מכינים חצי כוס שוקולד שחר או נוטלה ובקערית נפרדת מועכים באמצעות מזלג שלוש בננות בינוניות בשלות.
בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר עד שמתקבל קצף בהיר ואוורירי. אפשר לעשות זאת באמצעות מיקסר עם וו גיטרה או מטרפה ידנית – זה לא עקרוני. מוסיפים שמן, את השוקולד והבננות ומערבבים. מוסיפים את כל המרכיבים ביבשים ומערבבים שוב, הפעם בעזרת כף, עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים מים וחלב ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה. אין צורך לערבב יותר מדי, אפילו אם נשארים קצת גושים – זה לא נורא.
מעבירים את הבלילה לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם משתמשים בתבניות אינגלישקייק חד-פעמיות אפשר במקום לשמן ולקמח אותן טיפה. מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 45-55 דקות, או עד שהעוגה תופחת, משחימה והקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ללא פירורים. זמן האפייה כמובן מאוד תלוי בתנור, אז תהיו קשובים. אבל אל תשכחו שמדובר בעוגה שאמורה להיות לחה מבפנים, כלומר היא לא אמורה להתייבש לחלוטין. אם היא מתחילה להשחים מדי מלמעלה, אפשר לכסות אותה בנייר כסף. תשתדלו לעשות זאת בזמן, ולא כמוני, כמה דקות מאוחר מדי :)
מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים טיפה בתוך התבנית ולאחר מכן שולפים אותה החוצה יחד עם נייר האפייה. הוא מתנתק לאחר מכן ללא שום בעיה. אם רוצים, זורים מעל העוגה אבקת סוכר.
חותכים ומגישים. רצוי עם כוס תה או קפה.
העוגה יוצאת מאוד טעימה ומעודנת: לא מתוקה מדי, שוקולדית במידה ועם רמז עדין לנוכחות הבננות. כל הטעמים בה מאוזנים, והאגוזים הקראנצ'יים מלמעלה משלימים נהדר את המרקם הלח והאחיד של העוגה. בקיצור, מדובר בעוגה בחושה עם ערך מוסף. קשה להסתפק בפרוסה אחת בלבד – בדוק! ואיזה כיף להתחיל איתה את הסתיו. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית לחם 6x12x22 או ל-2 תבניות אינגלישקייק:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
3/4 כוס שמן קנולה
3 בננות בינוניות בשלות
1/2 כוס שוקולד שחר / נוטלה
1 ו- 1/4 כוסות קמח (175 גרם)
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפות קקאו אמיתי
1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)
2 כפות חלב
חופן אגוזים קצוצים
אבקת סוכר לקישוט


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר עם וו גיטרה את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר ואוורירי. מוסיפים את השמן, השוקולד והבננות המועכות ומערבבים.
  3. מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים שוב, הפעם בעזרת כף, עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מוסיפים את המים הפושרים והחלב ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה.
  5. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. אם משתמשים בתבניות אינגלישקייק חד-פעמיות, ניתן רק לשמן ולקמח אותן. מעבירים את הבלילה לתוך התבנית, מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומכניסים לתנור ל 45-55 דקות, או עד שהעוגה תופחת, משחימה והקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ללא פירורים.
  6. מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים טיפה בתוך התבנית ושולפים החוצה יחד עם נייר האפייה שמתנתק בקלות. אם רוצים – זורים מעליה אבקת סוכר.
  7. פורסים ומגישים.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום עד 5 ימים.


הערות:
  • אפשר להשתמש או בשוקולד שחר או בנוטלה – התוצאה מצוינת בשני המקרים.
  • אפשר להחליף את הסוכר הלבן בכמות זהה של סוכר חום דביק.
  • אם הבננות שלכם ממש גדולות, אז שתיים יספיקו בהחלט.
  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים או פיסטוקים קצוצים, או בכל דבר אחר שימצא חן בעיניכם. תכלס, מדובר רק בקישוט שעל הדרך מוסיף קראנצ'יות למרקם העוגה.
  • זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, אז כדאי לבדוק את העוגה אחרי כ- 45 דקות, ואם היא עדיין לא מוכנה, פשוט להשאיר עוד ולבדוק מדי פעם את מצבה. אם היא מתחילה להשחים מדי מלמעלה, ניתן לכסותה בנייר כסף.


6 תגובות:

  1. אין על הבלוג שלך. אין על המתכונים שלך.
    מספיק לקרוא כדי לדעת שהם פשוט נכונים וחייבים לנסות את זה בבית!
    מבט אחד בעוגה ומיד חושבת על הקטנים שלי - אין ספק שהם יאהבו אותה.
    רצה לקנות עוד בננות :)
    שני

    השבמחק
    תשובות
    1. שני, תודה רבה! איזו תגובה ממיסת לב :)

      מחק
  2. פוסט מקסים ואחלה תמונות, וזה לא רק נראה טעים :-)

    השבמחק
  3. ניאמממ זה נראה מעולה!
    מתה על שילוב הטעמים של שוקולד-בננה
    עוד מאז המעדן שוקו-בננה ושוקו-תפוז של יטבתה מהילדות :)
    ממש עושה חשק ליישר פרוסה טובה ליד הקפה

    השבמחק
  4. תמונות יפות ובלוג נחמד למראה ועתיר תכנים יפים.
    2 שאלות בבקשה.
    אין לי תנור חלבי. מה אפשר להחליף את החלב.?
    אני לא חסיד של ממרחי שוקולד בכלל והשחר בפרט. האם אפשר להשתמש בשוקולד מלא מומס ? ואם כן כמה גרם.
    יצחק 2635646@gmail.com

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום יצחק, תודה רבה על הפרגון!
      לגבי השאלות שלך: את החלב אפשר להחליף בכמות זהה של מים או חלב קוקוס/שקדים/אורז/שמנת צמחית. את הממרח אפשר להחליף בשוקולד מריר מומס. אני לא יודעת להגיד את המשקל המדויק, אבל תמיס 50 גרם ותראה אם זה ממלא 1/2 כוס. תוסיף קצת במידת הצורך. ובהצלחה!

      מחק