יום שבת, 21 בפברואר 2015

עוגיות חמאה שוקולדיות מחמישה מרכיבים

השנה אני לא אופה אוזני המן. זאת הבטחה שלי לעצמי שאני מאוד מקווה לקיים. יש כבר בבלוג מתכון אחד די מוצלח ואפילו בריא, אז מבחינתי מיציתי. בתחום העוגיות האלה אין שום דבר שאני יכולה להכין שיפתיע אותכם. באמת, הכל כבר נעשה, סוף פסוק. במה לא מילאו אותן? איזה צורות מוזרות לא נתנו להן? מי שלא יתנהג יפה בגלגול הזה, בגלגול הבא יהיה עוגיית אוזן המן מרובעת במילוי סלמון כבוש ועמבה.
המן כידוע היה רשע, ובמקום לאכול את האוזניים שלו, אני מציעה להחרים אותו לחלוטין. במשלוח המנות שלי השנה לא יהיה זכר להמן או חלק כלשהו מגופו. המשלוח שלי כולו יהיה שיר הלל לשוקולד. הבית הראשון יוקדש לקאפקייקס שוקולד ופררו רושה, והבית השני לעוגיות האלה – עוגיות חמאה שוקולדיות בציפוי שוקולד.
העוגיות החמודות האלה הן סופר פשוטות להכנה ועשויות מחמישה מרכיבים בלבד. טוב, שישה, אם כמוני תקשטו אותן בסוכריות צבעוניות. אני בחרתי בשיטת זילוף, אבל אפשר להקנות להן צורות מגניבות גם באמצעות מזלג ביתי מצוי. בחיי, לכתוב על אופן הכנתן לוקח יותר זמן מאשר להכין אותן. אני ראיתי אותן כאן (זהירות רוסית) והכנתי בגרסת לארג'.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מעבירים חמאה רכה ואבקת סוכר לקערה גדולה ומקציפים במשך כדקה בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית. מוסיפים קמח וקקאו מנופים וממשיכים לערבב. בשלב הזה מומלץ בחום לעבור למרית או כף, אלא אם כן אתם אוהבים כשקקאו מכסה לכם את הפנים, כמו שקרה לי כשהמשכתי לערבב עם המיקסר :) תלמדו מהטעויות שלי! מערבבים עד שמתקבל בצק סמיך. חלק מהסמיכות הזאת אגב נובעת מכך שקר בבית, והחמאה נוטה להתקשות מהר.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר כוכב, ועם קצת מאמץ מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה פסים באורך כ- 10 ס"מ. תשאירו מרווחים גדולים, כי העוגיות מתרחבות. האורך הזה מאפשר אחר כך לטבול את העוגיות בשוקולד משני הצדדים בצורה נוחה. אם אתם רוצים יותר מ- 20 עוגיות, אתם מוזמנים להכין קצרות יותר. אם אין לכם שק זילוף, השיטה לקבל עוגיות מגניבות היא כזאת: מחלקים את הבצק ל- 20 חתיכות. לוקחים חתיכה אחת, מגלגלים אותה בין הידיים לנחש באורך כ- 5 ס"מ, מניחים על התבנית ומייצרים חריצים בעזרת לחיצת מזלג. לחליפין, אם יש לכם סבלנות, אפשר לקלות צמות באורך רצוי משלושה נחשי בצק (כל עוגייה – צמה נפרדת). אם אתם קוראים את הפוסט הזה בקיץ, והבצק נהיה דביק מרוב ההתעסקות, תעבירו אותו למקרר לרבע שעה ותמשיכו. בחורף אין שום בעיה להתעלל בו :) מכניסים את התבנית לתנור ואופים את העוגיות בין 12 ל- 15 דקות תלוי בתנור, עד שהן משחימות. תזהרו לא לשרוף אותן, כי זה קורה די מהר! מקררים כמה דקות על התבנית ורק אחר כך מעבירים לקירור על הרשת.
בינתיים ממיסים שוקולד, אפשר על באן מרי או במיקרוגל. אני השתמשי בשוקולד לבן ומריר. טובלים כל עוגייה משני הצדדים, ואם רוצים שהן יהיו עליזות במיוחד – מקשטים בסוכריות צבעוניות. 
מייבשים על נייר אפייה. בקור הזה זה ייקח כמה דקות. 
זהו, אפשר לאכול. אפשר לארוז למתנה או משלוח מנות.
העוגיות האלה נורא טעימות. יש להן טעם של ילדות – טעם של חמאה ושוקולד. הן לא מתוקות מדי וסופר-פריכות. הפריכות גם נשמרת לאורך זמן אם מאחסנים אותן בכלי אטום. אז תתחילו להתארגן על קקאו ושוקולד, כי לא באמת חשבתם שלשיר ההלל שלי יש רק שני בתים? :) ובינתיים – בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 20 עוגיות בינוניות:
115 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר (5 כפות)
125 גרם קמח (כוס פחות כף וחצי)
כף קקאו
50 גרם שוקולד מריר + 50 גרם שוקולד לבן
* סוכריות צבעוניות לקישוט (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  2. מעבירים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר לקערה גדולה ומקציפים במשך כדקה בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית.
  3. מוסיפים את הקמח והקקאו המנופים וממשיכים לערבב בעזרת מרית או כף עד שמתקבל בצק סמיך.
  4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים גדולים, פסים באורך כ- 10 ס"מ.
  5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים את העוגיות בין 12 ל- 15 דקות (תלוי בתנור) עד שהן משחימות. תזהרו לא לשרוף אותן!
  6. משאירים את העוגיות המוכנות כמה דקות על התבנית ורק אחר כך מעבירים לקירור על הרשת.
  7. ממיסים את השוקולד, אפשר על באן מרי או במיקרוגל.
  8. טובלים כל עוגייה משני הצדדים, ואם רוצים – מקשטים בסוכריות הצבעוניות.
  9. מייבשים את העוגיות המקושטות על נייר אפייה.
  10. שומרים בכלי אטום. אם חם בבית – שומרים במקרר.


הערות:
  • תקפידו לעבוד עם חמאה רכה, אך לא מומסת.
  • אל תחליפו את אבקת הסוכר בסוכר רגיל.
  • תקפידו להשאיר מרווחים גדולים בין העוגיות, כי הן מתרחבות משמעותית.
  • אם אין לכם שק זילוף וצנטר בצורת כוכב, להלן השיטה ליצירת עוגיות מגניבות: מחלקים את הבצק ל- 20 חתיכות. לוקחים חתיכה אחת, מגלגלים אותה בין הידיים לנחש באורך כ- 5 ס"מ, מניחים על התבנית ומייצרים חריצים בעזרת לחיצת מזלג. שיטה נוספת לבעלי סבלנות גבוהה: לקלות צמות באורך רצוי משלושה נחשי בצק (כל עוגייה – צמה נפרדת).
  • אם הבצק נהיה דביק תוך כדי העבודה – תעבירו אותו לקירור קצר ותמשיכו.
  • אפשר לטבול את העוגיות בכל שוקולד שאוהבים. אפשר לא לטבול בכלל – הן מאוד טעימות גם ככה.