עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות

מאת
עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות
יש דברים שלגביהם אין צורך לעשות הקדמה רחבה. כי חבל על הזמן – הם מדברים בעד עצמם. למשל העוגיות האלה. פורים כבר ממש כאן, ואתם חייבים, אבל ממש חייבים להכניס את הקסם הטעים, הצבעוני והעליז הזה לתוך המשלוחים שלכם. אפילו אם זה ברגע האחרון.
את המתכון ראיתי כאן ומיד התאהבתי. איך אפשר שלא? תאמינו או לא, אבל במקור העוגיות האלה אפילו עוד יותר יפות. הן אמורות להיראות כמו קן, אך בשביל זה צריך להעביר את הבצק דרך מועך תפוחי אדמה או מטחנת בשר. האביזר הקרוב ביותר לשניים האלה שיש לי במטבח זה כותש שום, אך אפילו אני לא הייתי מוכנה להקרבה בסדר גודל כזה. אחרת הייתי צרה את העוגיות האלה עד רגע זה ממש 🙂
במקום זה הכנתי גרסה ידידותית יותר למטבח ממוצע שיצאה מהממת כמעט באותה מידה. ההכנה נורא פשוטה – כמו שאני אוהבת. מחממים את התנור ל- 165 מעלות. מנפים לקערת בלנדר או מיקסר קמח, אבקת סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה רכה וביצה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע, כמו פלסטלינה.
מגלגלים את הבצק לרול וחותכים ל- 20 חתיכות. ככל שיהיו פחות חתיכות, כך העוגיות יהיו גדולות יותר. מגלגלים כל חתיכה בין הידיים לכדור, מניחים על משטח העבודה, משטיחים על-ידי לחיצת יד ויוצרים שקע במרכז כל עוגייה בעזרת כוס שוט או פקק פלסטיק של למשל בקבוק מים. את הפקק שמים עם הגב כלפי מטה. בשלב זה הבצק נוטה להיסדק ולהיקרע, וזה בסדר. אל תבהלו, פשוט "תדביקו" אותו בחזרה. זה היתרון של לעבוד עם בצק-פלסטלינה 🙂 מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים בתוך התבנית.
בינתיים מכינים גנאש שוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים שמנת מתוקה (אין צורך להרתיח), מוסיפים שוקולד שבור לקוביות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
ממלאים את השקע של כל עוגייה בכפית גנאש ומסדרים מעל 3 עדשים צבעוניות. אפשר פחות, אפשר יותר – כמה שבא לכם.
זהו, אפשר להגיש. או שאפשר לתת לגנאש להתקרר לחלוטין ולארוז את העוגיות החמודות האלה למתנה או למשלוח מנות. הן כאילו נועדו לשמח אנשים, במיוחד בפורים. אז שיהיה לכם חג שמח ובתאבון!

עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 20 עוגיות:
210 גרם קמח (כוס ו-1/2)
100 גרם אבקת סוכר (10 כפות או כ- ¾ כוס)
40 גרם קקאו איכותי (4 כפות)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית או ½ כף)
קומץ מלח
75 גרם חמאה רכה
1 ביצה
מרכיבים לגנאש שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה (10 כפיות או 1/4 כוס פחות 2 כפיות)
60 עדשים צבעוניות
אופן הכנה:
  1. מנפים לקערת בלנדר או מיקסר את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את החמאה הרכה והביצה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע, כמו פלסטלינה.
  2. מחממים את התנור ל- 165 מעלות.
  3. מגלגלים את הבצק לרול וחותכים ל- 20 חתיכות. ככל שיהיו פחות חתיכות, כך העוגיות יהיו גדולות יותר.
  4. מגלגלים כל חתיכה בין הידיים לכדור, מניחים על משטח העבודה, משטיחים על-ידי לחיצת יד ויוצרים שקע במרכז כל עוגייה בעזרת כוס שוט או פקק פלסטיק של למשל בקבוק מים. אם הבצק נסדק ונקרע תוך כדי, "מדביקים" אותו בחזרה.
  5. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים בתוך התבנית.
  6. מכינים את גנאש השוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את השמנת המתוקה (אין צורך להרתיח), מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  7. ממלאים את השקע של כל עוגייה בכפית גנאש ומסדרים מעל 3 עדשים צבעוניות.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
  • אם יש לכם מועך תפוחי אדמה או מטחנת בשר, ממליצה לנסות את השיטה המגניבה שמופיעה במתכון המקורי.
  • בגנאש השוקולד אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
  • אם אין לכם עדשים צבעוניות או סוכריות M&Ms, אפשר לקשט את העוגיות בעזרת סוכריות צבעוניות רגילות, אגוזים או פיסטוקים קצוצים, שבבי קוקוס, שברי מקופלת, או לוותר על הקישוט.
  • העוגיות ירגישו קשות אחרי האפייה, אבל בעצם הן די פריכות וגם יישארו כאלה.
הדפסה
19 תגובות
  1. The Cookie Fairy 4 שנים לפני
    הגב

    זה מה שנקרא לפתוח את הבוקר בשמחה!
    השוקולדיות הצבעונית הזאת פשוט שובת לב, מהממות אמיתיות 🙂
    ואגב מעדיפה בהרבה את גירסת העוגיות שלך על המקור
    פורים שמחחחחחחחח

  2. מור 4 שנים לפני
    הגב

    כל כך צבעוני ושמח!

  3. Ora Shai 4 שנים לפני
    הגב

    תודה אולגה. מאמצת לצלחת המשלוח ובכלל…

  4. Maya Abramsky 4 שנים לפני
    הגב

    מהמם!! לחלוטין must try!!

  5. נטלי 4 שנים לפני
    הגב

    זה מהמם!!

  6. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    היי, נראות מהממות!
    אני רוצה להכין אותן למשלוח מנות, אך דואגת מכיוון שרשום לעליהן להישמר בקירור..
    למה בקירור? בגלל הגנאש?
    הן ישרדו מספר שעות מחוץ למקרר?
    תודה 🙂

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, כן, בגלל הגנאש. אבל גם אני מכינה את העוגיות האלה כחלק מהמשלוח שלי, לא יקרה להן כלום במשך כמה שעות. הן בטוח לא יתקלקלו 🙂

  7. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    הכנתי. יצאו יפהיפיות אבל יבשות מאוד אפילו שאפיתי פחות זמן ממה שהיה כתוב.

  8. אנונימי 3 שנים לפני
    הגב

    היי. אני רוצה להכין את העוגיות אבל אין לי שמנת מתוקה. חייבים אותה? אפשר להחליף במשהו אחר? (אין לי זמן ללכת לקנות)

    • אולגה טוכשר 3 שנים לפני
      הגב

      אפשר פשוט להמיס שוקולד ולהוסיף כפית שמן צמחית, או לחליפין להכין גנאש עם כמות זהה של שמנת קוקוס (אם יש). שוקולד עם שמן בלבד יהיה יותר קשה מהגנאש..

  9. אנונימי 3 שנים לפני
    הגב

    היי. אני רוצה להכין את העוגיות אבל אין לי שמנת מתוקה. חייבים אותה? אפשר להחליף במשהו אחר? (אין לי זמן ללכת לקנות)

  10. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    היי, אם אני שמה שמן במקום שמנת בגנאש, אפשר להשאיר אותן בחוץ ולא במקרר לאחר האפייה?

  11. איילת שנה 1 לפני
    הגב

    האם אפשר להקפיא ? אני רוצה להכין מראש לארוע שיש לי
    תודה איילת

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      שלום איילת. אני הייתי מקפיאה רק את העוגיות, ללא גנאש ועדשים צבעוניות. השוקולד נראה פחות טוב אחרי ההפשרה. וההכנה והזילוף שלו מאוד מהירים. כך שאת יכולה לסיים את חצי התהליך לפחות מראש. בהצלחה!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם