יום ראשון, 15 במרץ 2015

עוגיות קוקוס עם דובדבן אמרנה – כשרות לפסח

אני אומרת, אם כבר לשמור פסח, אז כדאי לעשות זאת בסטייל. אפשר לקנות קצת כלים חדשים, לרענן מלאי מפות ומפיות, ואפשר לשדרג עוגיות פשוטות ומוכרות בעזרת תוספת אלגנטית וטעימה.
למרות המראה המיני-מאפינסי, אני מרשה לעצמי לקרוא לעוגות הקטנטנות האלה עוגיות. בדרך כלל מכינים אותן על בסיס חלבונים, אבל בגרסה הזו משתמשים דווקא בחלמוני ביצה. לומר את האמת, אני מחבבת את העוגיות האלה יותר, מאשר את האחים החלבוניים שלהן. תתפלאו, אבל ממש מרגישים את ההבדל בטעם.
והכי מגניב זה שעל-מנת להכין את העוגיות האלה תצטרכו בדיוק 5 מרכיבים, קערה אחת ו- 20 דקות סה"כ, כולל ערבוב, גלגול ואפייה. דינמיות התהליך הפתיעה אפילו אותי: לא הייתי מוכנה לריח המהמם שלהן שהקים אותי מהספה כל כך מהר :)
מוכנים? מחממים את התנור ל- 150 מעלות. מפרידים חלמונים מחלבונים, את האחרונים שומרים במקרר. יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות איתם בפסח שזה לא יאומן. בקערה טורפים במשך כמה דקות את החלמונים עם סוכר, מלח ומחית וניל עד שמתקבלת תערובת בהירה.
מוסיפים שבבי קוקוס ומערבבים שוב בעזרת כף או מזלג עד שהם נטמעים בתערובת. זה לוקח בדיוק חצי דקה.
ואז עוברים להרכבה הכיפית.
מרפדים תבנית שקעים קטנים במנז'טים. לוקחים כפית של התערובת ומגלגלים בין הידיים המשומנות לכדור. אין צורך להדק. את הכדורים מסדרים בתוך המנז'טים. במרכז כל כדור מניחים דובדבן אמרנה ולוחצים קלות. מכניסים לתנור ואופים כ- 15 דקות עד להזהבה. בזמן הזה העוגיות טיפה יתפחו. מוציאים מהתנור ומקררים, תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה.
השימוש בתבנית מומלץ, כי היא תוחמת את העוגיות ועוזרת לשמור על צורתן. אבל אם אין לכם משהו בסגנון, אפשר לסדר את המנז'טים עם כדורי הבצק על תבנית אפייה רגילה.
העוגיות יוצאות שזופות ופריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים, עשירות בניחוחות של קוקוס ווניל ודי מתוקות בזכות הדובדבנים. חיפשתי איך אפשר לשדרג את העוגיות הפשוטות האלה ונזכרתי שיש לי במקרר את דובדבני האמרנה שדורשים ניצול דחוף. השילוב שלהם עם הקוקוס היה ספונטני וממש מוצלח, גם במושגי הטעם וגם במושגים של שיפור המראה.
אפשר להגיש את העוגיות האלה כפי שמקובל במשפחות מרוקאיות – ליד כוס תה עם נענע או לואיזה. אל תוסיפו סוכר – המתיקות שלהן מספיקה בהחלט. ואפשר גם לארוז אותן בשקיות שקופות ולהביא במתנה לאנשים שאוהבים. מי אמר שמתנות מתוקות הולכות רק בפורים? אז שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 15 עוגיות:
3 חלמונים
¼ כוס סוכר
קמצוץ מלח
כפית מחית וניל
¾ כוס שבבי קוקוס
15 דובדבני אמרנה


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 150 מעלות.
  2. מפרידים את החלמונים מהחלבונים ומעבירים את החלמונים לקערה. טורפים אותם במשך כמה דקות עם הסוכר, המלח ומחית הוניל עד שמתקבלת תערובת בהירה.
  3. מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים שוב בעזרת כף או מזלג עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מרפדים את תבנית השקעים הקטנים במנז'טים. לוקחים כפית של התערובת ומגלגלים בין הידיים המשומנות לכדור. אין צורך להדק.
  5. מסדרים את הכדורים בתוך המנז'טים. במרכז כל כדור מניחים דובדבן אמרנה אחד ולוחצים קלות.
  6. מכניסים לתנור ואופים כ- 15 דקות עד להזהבה.
  7. מוציאים מהתנור ומקררים, תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה.
  8. מגישים ליד כוס תה עם נענע או לואיזה או אורזים למתנה.
  9. שומרים בכלי אטום.


הערות:
  • דובדבני אמרנה מאוד מתוקים, כך שאפשר להקטין את כמות הסוכר במתכון לכף בלבד.
  • אפשר להחליף את מחית הווניל בתמצית ווניל או סוכר ווניל.
  • אם אין לכם תבנית שקעים, אפשר להכניס את המנז'טים עם כדורי הבצק לתנור על תבנית אפייה רגילה.
  • אם אין לכם דובדבני אמרנה, אפשר להחליף אותם בשקדים, אגוזים, חמוציות, סוכריות שוקולד למיניהם או לוותר על הקישוט. אבל מומלץ לקנות ולנסות – הם משדרגים את עוגיות הקוקוס הפשוטות בכמה רמות.
  • העוגיות ממש שוות – ממליצה מראש להכפיל את כמות המרכיבים.


4 תגובות:

  1. שיחקת אותה זה נראה מעולה!! והרקע המרוקאי שלך ממש מורגש ;-)

    השבמחק
  2. נראה ממש טוב.
    רק שאני אלרגית לקוקוס. יש הצעות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, לצערי אין, כי קוקוס הוא המרכיב המרכזי של המתכון.

      מחק
  3. חמודות לגמרי :) ושילוב האמרנה נשמע מושלם

    השבמחק