יום חמישי, 26 במרץ 2015

סדנת אפייה ועיצוב מתוקה של "רגע מתוק" + מתכון של עוגת בראוני ללא קמח

צילום: נטלי לווין

רגע לפני שאני טסה לחו"ל, אני רוצה לספר לכם על סדנה כיפית ומתוקה במיוחד שהתקיימה בשבוע שעבר לרגל עלייתו לאוויר של האתר החדש של עלית מקבוצת שטראוס שנקרא "רגע מתוק", בו תוכלו למצוא מאות מתכונים המבוססים על שוקולד פרה. הוזמנתי לקחת בה חלק וזאת הייתה חוויה נהדרת, כי קודם כל יש מעט מאוד דברים שמשמחים אותי יותר מאשר לאפות עם הרבה שוקולד, במיוחד כשזה קורה ביום שישי בבוקר. כך כל סוף השבוע שלאחר מכן "ספוג" בריחות מתוקים ונהיה הרבה יותר מוצלח וטוב. חוץ מזה, סדנאות מסוג זה הן הזדמנות לפגוש בלוגרים אחרים, אנשים שמוכרים בעיקר כפרופילים בפייסבוק ופתאום מקבלים צורה ופנים אמיתיים. וכמובן, אם את הסדנה מנחה נטלי ה-עוגיונט, אני לא חושבת פעמיים ומגיעה.
נטלי לא רק הנחתה את הסדנה, היא בעצם הקונדיטורית העומדת מאחורי אותם מאות המתכונים שבאתר. ומה זה אומר לנו? זה אומר שכל מתכון נבדק בקפידה, נערך בצורה הכי מדויקת שיש וצולם בהמון טעם טוב ואהבה. רוב המתכונים מלווים בהסברים צעד-צעד וחלק מהם כוללים קטעים מצולמים שיעזרו בהכנת הקינוחים. בתקופה הזו המקום המרכזי באתר ניתן למתכונים ללא קמח שמתאימים לאירוח בפסח ויהפכו את הקינוחים שלכם לכוכבי ערב החג.
צילום: נטלי לווין

תתכוננו, כי בפסקה הזו תמצאו מלא פעמים את המילה "שוקולד". וזה כי נטלי לימדה אותנו להכין קאפקייקס שוקולד עם חתיכות שוקולד מריר וגנאש שוקולד מוקצף. בנוסף לכך הכנו עוגת בראוני ללא קמח, מה שאומר שהיה בה פחות או יותר רק שוקולד :) בעוגה הזו השתמשנו כבסיס להכנת עוגות אישיות על מקל, הידועות בשם קייקפופס. 
את החלק העיצובי של הסדנה הנחו בנות "Petit gateau" הסופר-מוכשרות והחינניות. הן לימדו אותנו שיטות זילוף הקרם על הקאפקייקס, איך להפוך עוגת בראוני מוכרת ותמימה לקייקפופס מקסימים וגם איך להכין חבקים לעוגות אישיות ובאופן כללי לעצב שולחן אוכל בצורה מעלפת, שכל האורחים רק יסתכלו עליו ולא יתקרבו, כי נורא מבאס להרוס דבר מושקע שכזה :)
ובקיצור – היה שמח, טעים ומעניין. טוב לוודא שוב ששוקולד פרה הוא לא רק שוקולד נוסטלגי טעים, אלא גם חומר גלם כחול-לבן מצוין. באתר החדש תוכלו ללמוד איך לשלב אותו באינספור מתכונים מצוינים.
ולא ניפרד בלי מתכון אקטואלי של עוגת בראוניז ללא קמח באדיבות נטלי. אני מביאה כאן את המתכון הבסיסי. אם תרצו את העוגה המשודרגת שתמונתה מופיעה בתחילת הפוסט, תוכלו לקבל את כל ההסברים וההנחיות ממש כאן. תהנו ושיהיה חג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
175 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט אבקת אפייה

אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה בינונית ממיסים יחד את השוקולד והחמאה, במיקרוגל או על בן מארי.
  3. מוסיפים את הסוכר, המלח והקפה וטורפים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.
  5. מוסיפים את הקורנפלור, השקדים הטחונים ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  7. אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה. העוגה תתייצב בקירור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה