יום ראשון, 17 במאי 2015

עוגת גבינה פשוטה עם תותים, ללא אפייה

מי שעוקב אחרי הבלוג באופן קבוע וודאי שם לב שלאחרונה פרסמתי ברצף כמה מתכונים טבעוניים. אפילו יש אנשים שלא התעצלו ופנו אליי אישית כדי לברר האם עברתי צד :) אז למען האמת הרצף הנ"ל לא היה מתוכנן במיוחד. והיום, על מנת להשליט שלום ושיווין, אני מציעה לכם עוגה שהכנתי וצילמתי במסגרת ש"פ נהדר עם חברת תנובה לקראת חג השבועות.
מדובר בעוגה קרה, ללא אפייה, על בסיס יוגורט או גבינה ושמנת מתוקה, בתוספת מרעננת, צבעונית וטעימה של תותים שלמזלנו מסרבים להיעלם השנה. אני מאמינה שניתן יהיה להשיג אותם גם במהלך השבוע לפני החג.
הסיסמה של תנובה בחג הזה הייתה "פשוט טעים", והעוגה שלי לגמרי עונה על ההגדרה הזו. היא נראית מרשימה וכביכול מסובכת לביצוע, אבל אם תמשיכו לקרוא, לא תאמינו כמה פשוט להכין אותה. העוגה לא דורשת אפייה, מה שמייצב אותה זה ג'לטין וקור מקרר. מתקבלת עוגה טעימה במרקם עדין מאוד, וגם שפויה לגמרי מבחינת קלוריות ושומנים ביחס לעוגות גבינה מסורתיות.
ויש גם וידאו! כדי שתוכלו לראות במו עיניכם את כל שלבי הכנת העוגה, ועל הדרך גם אותי, מאופרת ומתרגשת, תנובה הרימו הפקה מהממת בה לקחו חלק גם בלוגריות נוספות שהכינו עוגות גבינה יפהפיות ומושחתות. את כל זה תוכלו לראות ממש כאן, במיניסייט שתנובה הקימה לצורך העניין. ועכשיו – לעבודה.
שוטפים תותים, מייבשים ובינתיים משאירים בצד.
מכינים את תחתית העוגה: ממיסים במיקרו חמאה. במעבד מזון טוחנים דק עוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב. מעבירים את התערובת החולית לתוך רינג עם שקף או תבנית עם ניילון נצמד או נייר אפייה ומהדקים בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים בינתיים לקירור.
בקערית מערבבים ג'לטין ומים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים.
בינתיים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים יוגורט, סוכר ווניל. לא יותר מדי כדי לא ליצור בועות אויר.
מחממים את הג'לטין שספג את הנוזלים במיקרוגל או על אש נמוכה עד ההמסה המלאה. מוסיפים שלוש כפות של תערובת היוגורט לתוך הקערית עם הג'לטין ומערבבים במרץ כדי לאחד את המרקמים. יוצקים את תערובת הג'לטין דרך מסננת צפופה לקערת היוגורט. מערבבים היטב. טופחים קצת את הקערה על השולחן על מנת להוציא את בועות האוויר. בקערה אחרת מקציפים שמנת מתוקה קרה עד שמתקבלת קצפת עבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת היוגורט עד שמתקבל מוס אחיד.
מרכיבים את העוגה: מוציאים את התחתית מהמקרר, חותכים את התותים ומסדרים אותם עם החתך כלפי חוץ על דופן הרינג / התבנית. יוצקים מעל את המוס ומיישרים בעזרת לקקן. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקפיאים את העוגה במשך כשעה. לאחר מכן מעבירים למקרר לעוד 2-3 שעות.
לפני ההגשה מכינים קישוט קצפת ותותים: מקציפים שמנת מתוקה קרה עם סוכר במשך כ- 3-4 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה. מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים עליה בנונשלנטיות את קרם הקצפת ומקשטים בתותים חתוכים.
זהו, העוגה מוכנה: מושלמת ומיוחדת, מאוד חגיגית, אך עדיין לא מסובכת להכנה. טעמה עדין בדיוק כמו המרקם שלה. מומלץ לנסות כי זה פשוט טעים. ושיהיה חג שבועות שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתחתית (18-20 ס"מ):
 180 גרם (24 יח') עוגיות פתי בר
60  גרם חמאה

מרכיבים למילוי:
12 גרם אבקת ג'לטין + 4 כפות (60 מ"ל) מים
400 גרם יוגורט לבן טבעי (2 גביעים(, אפשר 3%
 100גרם סוכר (1/2 כוס(
כפית מחית / תמצית ווניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל(
1 ק"ג תותים (כולל קישוט)

מרכיבים לקישוט קצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל(
2-3 כפות סוכר


אופן הכנה:
  1. שוטפים תותים, מייבשים ובינתיים משאירים בצד.
  2. מכינים את תחתית העוגה: ממיסים במיקרו את החמאה. במעבד מזון טוחנים דק את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
  3. מעבירים את התערובת החולית לתוך רינג עם שקף או תבנית עם ניילון נצמד ומהדקים בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים לקירור.
  4. מכינים את מילוי הגבינה: בקערית מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים.
  5. בינתיים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים את היוגורט, הסוכר והווניל. לא מערבבים יותר מדי כדי לא ליצור בועות אויר.
  6. מחממים את הג'לטין שספג את הנוזלים במיקרוגל או על אש נמוכה עד ההמסה המלאה.
  7. מוסיפים שלוש כפות של תערובת היוגורט לתוך הקערית עם הג'לטין ומערבבים במרץ כדי לאחד את המרקמים.
  8. מסננים את תערובת הג'לטין ומוסיפים לקערת היוגורט. מערבבים היטב. דופקים את הקערה על השולחן על-מנת לצמצם כמות של בועות אויר.
  9. בקערה אחרת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת עבה.
  10. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת היוגורט עד שמתקבל מוס אחיד.
  11. מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר, חותכים את התותים ומסדרים אותם עם החתך כלפי חוץ על דופן הרינג / התבנית.
  12. יוצקים מעל את המוס ומיישרים בעזרת לקקן. עוטפים את התבנית בניילון נצמד.
  13. מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר לעוד 2-3 שעות.
  14. לפני ההגשה מכינים את קישוט הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה הקרה עם הסוכר במשך כ- 3-4 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה.
  15. מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים עליה שכבה נדיבה של הקצפת ומקשטים בתותים חתוכים.
  16. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להשתמש ביוגורט בעל אחוזי שומן גבוהים יותר.
  • אפשר להחליף את היוגורט בכמות זהה של גבינה לבנה.
  • אם אתם אוהבים עוגות מתוקות ממש, תגדילו את כמות הסוכר במוס לפי הטעם.
  • בעיקרון אפשר לוותר על שכבת הקצפת העליונה, אבל היא מאוד מוסיפה גם לטעם וגם למראה העוגה.

16 תגובות:

  1. זה משגע והתמונות מהממות ואת מוכשרת!!!!

    השבמחק
  2. נראה מעולה!!!!

    השבמחק
  3. איזו מהממת שאת :)
    סירטון הורס ואת כישרון טבעי
    והעוגה כמובן נראית נפלא
    שאפו גדול על הפרויקט המגניב, הולם אותך מאוד :)

    השבמחק
  4. מקסיםםםםם!! מתאים לך תכנית אפייה. ואהבתי שהעוגה עם יוגורט...מתכוונת להכין אותה בקרוב. נהדרת!!

    השבמחק
  5. מקסים: גם העוגה אכם האופה

    השבמחק
  6. שלום אולגה !
    חייבת לציין שהבלוג שלך מהמם ביופיו !
    רצתי לשאול, למה לא ניתן להדפיס את המתכונים?
    תודה , תהילה :))

    השבמחק
    תשובות
    1. הי תהילה, תודה רבה-רבה על הפרגון!
      לגבי ההדפסה - את צודקת ב- 100%. אני חייבת להבין איך מכניסים את אופציית ההדפסנ בבלוגר. בינתיים ההצעה היחידה שיש לי זה להעתיק את המתכון למסמך Word ואז להדפיס. עקום, אבל עובד :)
      מבטיחה לטפל בסוגיית ההדפסות בהקדם.

      מחק
  7. כמה להוסיף על הכמויות במתכון אם אני מכינה בתבנית 24 ס"מ? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, הייתי פשוט מכפילה את כל המרכיבים. בהצלחה!

      מחק
  8. אולגה מדהימה ומוכשרת

    השבמחק
  9. היי כמה אני צריכה להוסיף על הכמויות אם יש לי תבנית בקטור 26 ס״מ ?

    השבמחק
  10. פיספסתי משהו... מכינים את העוגה על נייר כסף...ואז איך מעבירים את זה לצלחת הגשה? (וגם איך מוציאים את הרינג? יש לי תבנית קפיצית , זה גם בסדר? )
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מאיה, בגדול העוגה קרה ויציבה מאוד, כך שאין בעיה להעביר אותה לצלחת הגשה (בעדינות, כן?)
      הרינג יוצא לבד ברגע שמרפדים אותו בשקף או נייר אפייה. אם את משתמשת בתבנית קפיצית, גם תדאגי לרפד אותה כדי שהעוגה תתנתק בקלות. בהצלחה!

      מחק
  11. היי אולגה
    אפשר שהעוגה תשאר במקפיא כמה ימים לפני ההגשה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, עדיף שלא יותר מדי, כי התותים יהיו עצובים..

      מחק