יום שבת, 6 ביוני 2015

טארט אוראו עם שוקולד ופירות קיץ, ללא אפייה

בגדול מתכון הטארט הזה אינו לגמרי חדש, אלא יותר ווריאציה של טארט אוראו שוקולד מבוקש שכבר פרסמתי בעבר. אז למה את מעלה אותו שוב? – תשאלו אותי, ואני אגיד לכם למה. קודם כל כי אני ממש אוהבת אותו. זאת כבר סיבה מספיק טובה להכין אותו שוב, למרות שבמקרר שלי ברגע זה כבר יש שלושה סוגי קינוחים שונים.
הסיבה הנוספת מסתתרת בפוסט הקודם. הכנתי את טארט גבינת הריקוטה והפירות שנורא התחברתי אליו, אך קיבלתי כמה פידבקים שחבל לאפות את הפירות היפים ושעדיף לאכול אותם כמו שהם. אני נאלצת להסכים עם הטענה הזו חלקית. פירות קיץ צבעוניים חד-משמעית מצטלמים טוב יותר כשהם חיים ולא אפויים. אבל מבחינת הטעם, לא הייתי אומרת שהאפייה הורסת משהו. ובכל זאת החלטתי להכין את הגרסה הלא אפויה של הטארט 4 עונות, רעננה יותר, והייתי אומרת אף נוצצת.
טארט ללא אפייה, מהיר וקל הכנה, זה להיט בקיץ הבלתי נסבל שלנו. אפשר להכין אותו סתם ככה, ללא תירוץ מיוחד, ואפשר להקדיש אותו גם לחגיגות ושמחות, כי הוא ממש יפה ומרשים. כל אחד יכול לבחור פירות שהכי אהובים עליו, וגם לשלב כמה סוגים.
והסיבה האחרונה היא כמובן שוקולד. השוקולד הקלאסי והאהוב שמשתלב כל כך טוב עם כל דבר, במיוחד עם פירות. אז נתחיל?
מתחילים בהכנת הקלתית. ממיסים חמאה ומשאירים בצד. בינתיים מרסקים במעבד מזון עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד קצת. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית, אני השתמשתי בעגולה בקוטר 22 ס"מ עם תחתית מתפרקת, ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מהדקים אותה היטב שלא יהיו סדקים או חורים. כשהקלתית מוכנה, מעבירים את התבנית למקפיא.
בינתיים מכינים את המילוי. על אש נמוכה מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות קטנות ומערבבים שוב עד שהיא נמסה.
שוטפים ומייבשים פירות. אני השתמשתי בדובדבנים, ענבים ירוקים ומשמשים. את המשמשים חתכתי לחצאים. השארתי את הדובדבנים שלמים, כי לי יותר חשוב היופי ולא השיניים של האוכלים. סתם.. כלומר היופי מאוד חשוב, אבל אל תשכחו להודיע לסועדים שיזהרו עם הגרעינים.
מרכיבים את הטארט: חותכים 5 עוגיות אוראו לחצאים ובונים מהן מחיצות. יוצקים לכל רבע הטארט את גנאש השוקולד ומעבירים לקירור קצר של כחצי שעה. רצוי שהמילוי קצת יתייצב לפני שמניחים עליו את הפירות. אחרי הקירור מוציאים את התבנית מהמקרר ומקשטים את הטארט בפירות לפי טעם, פנטזיה ומה שיש באותו רגע בבית.
כדאי לקרר עוד קצת, ואחר כך אפשר לחתוך ולהגיש.
אין לי יותר מדי מה להגיד על הטארט הנפלא הזה. הוא פשוט מטריף! אבל צילמתי מלא תמונות יפות, אז אין ברירה – תיאלצו להישאר איתי עוד קצת לפני המתכון.
איתי, עם השוקולד והדובדבנים. איזה שילוב מנצח וחתיכי!
איתי ועם עדשת המאקרו החדשה שלי שמעיפה לי את הסכך.
כי אפשר לצלם בעזרתה תמונות כאלה של ביס מושלם או דובדבנים בגודל אמיתי.
או תמונות כאלה. ולהשאיר אותכם עם רצון אחד בלבד – להכין את הטארט הזה כמה שיותר מהר, כי מעכשיו הדבר היחיד שאתם מסוגלים לחשוב עליו זה זה.
אז תזדרזו – עונת דובדבנים ומשמשים קצרה. תנצלו אותה, אחרת תצטרכו להתפשר על פטל, מנגו ותאנים :) שיהיה שבוע נפלא ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לקלתית אוראו, תבנית עגולה 22 ס"מ:
80 גרם חמאה מומסת
2 חבילות אוראו (27 עוגיות לקלתית + 5 למחיצות)

מרכיבים למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
פירות: דובדבנים, משמשים, ענבים


אופן הכנה:
  1. מכינים את הקלתית: ממיסים את החמאה ומשאירים בצד. מרסקים במעבד מזון את עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד חצי דקה. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מקפידים להדק היטב. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.
  2. מכינים את המילוי: על אש נמוכה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי. מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים עד שהיא נמסה.
  3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומייצרים מחיצות בעזרת עוגיות אוראו חתוכות לחצאים. יוצקים פנימה את גנאש השוקולד, מקשתים בעזרת הפירות ומעבירים לקירור נוסף של שעתיים לפחות.
  4. אחרי הקירור מוציאים את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים.
  5. שומרים במקרר.


הערות:
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
  • מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת שמקלה על הוצאת הטארט המוכן.
  • אפשר להשתמש בכל פירות שאוהבים, בסוג אחד או בשילוב של כמה סוגים.
  • אפשר להכין את הקלתית מראש ולשמור במקפיא או במקרר.
  • אפשר להכין את הטארט בתבנית מלבנית 12X35.

10 תגובות:

  1. יש אפשרות לעשות מילוי קצת פחות מתוק מגאנש שוקולד ושעדיין יתאים? משהו יותר קליל?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אביטל, אפשר לגמרי. לדעתי הכי יתאים קרם פטיסייר.
      אבל רק שתדעי שטעם הטארט עם השוקולד המריר לגמרי מאוזן, לא מתוק רצח :)

      מחק
  2. תודה רבה על המתכונים! יש לך אתר מקסים וכיפי :)

    השבמחק
  3. כמה שהוא מהמםםם בגירסת השוקולד
    ותתחדשי על הבאנר!
    הוא היה הבחירה המועדפת עליי ;)

    השבמחק
  4. לעזאזל, אני רוצה להיות עכשיו שוב באנגליה כמו בשנה שעברה, רק כי שם פירות העונה הם פטל, אוכמניות, תות שדה ושאר פירות יער במחיר מצוין, ואותם באמת אין שום צורך לבשל בהגשה על הדבר הכל כך נראה טעים להפליא הזה (או על עוגת הגבינה, שהייתי שמחה לטרוף לא פחות).
    יש מי שיגידו שאלו עוגות נהדרות להגיש לאורחים, כדי שכל אחד יוכל לבחור מה הכי טעים לו. בעיניי אלו 4 עוגות נפרדות, שאני צריכה לאכול ולטעום מכל אחת, אז אין באמת שאריות להגיש למישהו אחר, לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. יעל, אני רק יכולה לומר שאת הרבע עם הדובדבנים שצילמתי מקרוב חיסלתי עוד באותו יום. ושאלוהים יעזור לי, כי שלושת הרבעים עדיין במקרר :)

      מחק
  5. היי אולגה,
    מתכון מקסים והתמונות מעוררות השראה!
    שאלה קטנה- רשמת שניתן להחליף את השוקולד המריר בחלב. האם יש צורך לשנות משהו ביחסים עם השמנת ו/או החמאה אם כן?

    תודה רבה
    ענבר

    השבמחק
    תשובות
    1. ענבר, תודה רבה!
      במקרה הזה אין צורך לעשות התאמה. בהצלחה!

      מחק
  6. שאלה קטנה. מכינה ממש ברגעים אלה כשהקינוח למעשה מיועד למחר בערב.
    איך היית ממליצה? לשים את הפירות כמו שרשום חצי שעה אחרי קירור? או רק מחר?
    הגנאש לא יהיה קשה מדי אחרי לילה במקרר ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ענבר. הייתי ממליצה לסדר את הפירות מחר. פשוט תוציאי את הטארט מהמקרר שעה או קצת יותר לפני כן ותשאירי בטמפרטורת החדר. הגנאש יתרכך. בהצלחה! ספרי לי איך יצא :)

      מחק