יום ראשון, 11 באוקטובר 2015

סוכריות בריגדיירו

שלום. לונג טיים נו סי. הגוף שלי חזר לארץ כבר ביום רביעי בשבוע שעבר, אבל רק היום אני יכולה לומר שגם הראש סוף-סוף כאן. סוג של אין ברירה :) אז איך מסכמים את הטיול במדינה כה גדולה ומדהימה בכמה משפטים בלבד? מאתגר.. ברזיל זאת ארץ שבה כל אחד נולד לרקוד. נשים הנושאות את ישבניהן בבגד ים חוטיני קטנטן בגאווה ואצילות, ללא הבדלי גיל או משקל. גברים שמסתכלים ישר בעיניים בלי להסיט מבט. השפה הבלתי אפשרית שעושה כל כך נעים באוזן רוקדת גם היא. שמש, רוח, גלים, מלח על השפתיים, גוונים של כחול שטרם ראיתי בטבע, קייפיריניה קרה לפני שהשמש שוקעת. ושלווה אותה כל כך חיפשתי. אותה אני משמרת כעת בכל כוחי.
ועוד לא אמרתי כלום על אוכל, על המתוקים הברזילאיים הלא מתפשרים. באופן כללי, המטבח המקומי מאוד חד-משמעי ולא מתחנף: המלוח מלוח והמתוק מתוק. תשכחו מדיאטות – שני המרכיבים העיקריים בקונדיטוריה המקומית הם חלב מרוכז ושמנת מתוקה. הייתי אומרת שהקינוחים הברזילאיים מאוד ילדותיים. הם כאילו נוצרו בשביל מסיבות יום הולדת של בני 5, וכנראה בגלל זה הם כל כך כובשים. פשטות וסוכר – צריך יותר מזה?
סוכריות בריגדיירו אינן יוצא מן הכלל. זה ממתק מסורתי שמגישים בחגיגות ימי הולדת, קצת כמו העוגה הכושית אצלנו. פשוט מדהים עד כמה התוצאה לא פרופורציונלית להשקעת מצרכים וזמן. כי הסוכריות האלה מושלמות! אכלתי מהן כל כך הרבה ואף פעם לא נמאס, תמיד נשאר טעם של עוד. אז ראו הוזהרתם.
את סוכריות בריגדיירו מכינים משלושה מרכיבים בלבד, לא כולל ציפוי. כמו שכבר ציינתי, המרכיב העיקרי הוא חלב מרוכז. שניים נוספים הם אבקת קקאו וקצת חמאה. אגב, בברזיל נהוג להשתמש באבקה להכנת משקה שוקו, מה שאומר שהסוכריות יוצאות עוד יותר מתוקות. אני מעדיפה את הגרסה הבוגרת יותר. לגבי ציפוי: נהוג לצפות את בריגדיירו בסוכריות שוקולד מוארכות (מעין נחשים), אבל אפשר לגוון עם שבבי קוקוס, שקדים או פיסטוק קצוץ וכדומה. בנוסף, ניתן להכניס פנימה שקדים או אגוזים, למשל אגוז ברזילאי (דה) ובכך לשבח את טעמן עוד יותר. אז נתחיל?
ההכנה סופר פשוטה: מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב כ- 10 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה, אחידה וקצת יותר סמיכה מהחלב המרוכז במצב צבירתו המקורי. חשוב מאוד לערבב אם אתם קשורים רגשית לסיר. לאחר הבישול התערובת עדיין תהיה די נוזלית, וזה בסדר – היא תתייצב ותסמיך מאוד אחרי קירור. מעבירים אותה לכלי אחר ומקררים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר, לפחות כמה שעות, עדיף לילה שלם. בצורה כזאת התערובת יכולה להיות במקרר עד ארבעה ימים, אז בהחלט ניתן להכין אותה מראש ולכדרר סוכריות מאוחר יותר.
כשאתם מוכנים לכדרור, יש שני כללים חשובים: א) להכין מראש את כל הציפויים; ב) להמיס קצת חמאה ולשמן היטב את הידיים בין כדור לכדור. הכלל השני הוא ממש מכריע: ללא שימון הידיים לא תצליחו לכדרר את הסוכריות, אלא רק תימרחו בתערובת. שזה לא כזה נורא בהתחשב בכך שאפשר ללקק אותה ישירות מהידיים. אבל בכל זאת, אנחנו כאן כדי להכין סוכריות. אז זהו, משמנים את הידיים, לוקחים כפית של התערובת ומכדררים כדורים בגודל רצוי, עדיף אחיד ולא כמו שלי. מעבירים אותם לצלחת עם ציפוי, מגלגלים היטב ומעבירים ישירות למנז'ט, או לצלחת הגשה.
זהו, סוכריות בריגדיירו מוכנות. ממש כמו בברזיל. נפלאות כל כך, שזה מדהים! ולגמרי לגמרי ללא גלוטן. אפשר להעביר אותן לקירור לפני הגשה, אפשר להגיש ישירות. אחרי הקירור הן קצת יותר קשות, אבל עדיין די רכות, במרקם קטיפתי פאדג'י מעלף. מחוץ למקרר, אם חם, הן לא נמסות, אבל עלולות קצת לאבד את הצורה העגולה.
תמונה אחת (נוספת) שווה אלף מילים, אז לא ארחיב יותר. פשוט תכינו בריגדיירו – זה לגמרי שווה. בתאבון!
נ.ב. בקרוב עוד כמה וכמה מתכונים ברזילאיים...
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 20 סוכריות:
פחית חלב מרוכז (כמעט 400 גרם)
20 גרם חמאה
3 כפות אבקת קקאו
* קצת חמאה מומסת לשימון ידיים
* סוכריות שוקולד, שבבי קוקוס, פיסטוק קצוץ לציפוי


אופן הכנה:
  1. בסיר על אש נמוכה מבשלים תוך ערבוב את החלב המרוכז, החמאה והקקאו במשך כ- 10 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה, אחידה וקצת סמיכה יותר מהחלב המרוכז.
  2. מעבירים אותה לכלי אחר ומקררים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר, לפחות כמה שעות, עדיף לילה שלם.
  3. ממיסים את החמאה, משמנים היטב את הידיים, לוקחים כפית של התערובת ומכדררים כדורים בגודל רצוי. מעבירים אותם לצלחת עם ציפוי, מגלגלים היטב ומעבירים ישירות למנז'ט, או לצלחת הגשה. מקפידים לשמן את הידיים בין כדור לכדור.
  4. מכניסים למקרר או מגישים מיד.
  5. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • במתכון משתמשים בחלב מרוכז ולא בריבת חלב. אל תתבלבלו!
  • אם אין לכם בעיה עם מתוק מאוד, אפשר להחליף את הקקאו באבקת שוקולית.
  • אפשר להשתמש בכל סוג ציפוי שרוצים, למשל באגוזים או שקדים קצוצים, סוכריות צבעוניות, שברי עוגיות וכו'.
  • אפשר לשדרג את הסוכריות ולהכניס פנימה שקד או למשל אגוז ברזילאי. זה יהיה מאוד סמלי וברזילאי עד הסוף :)

9 תגובות:

  1. יואו, כמה שזה נראה טעים! איזה כיף שחזרת :)

    השבמחק
  2. חלב מרוכז, חמאה וקקאו.. מי צריך יותר מזה. יאמי!!! חייבת לנסות בקרוב

    השבמחק
  3. ממתקים מאוד נחמדים.פעם מאוד אהבתי אותם אבל היום הם קצת מתוקים מדי בשבילי. חברה ברזילאית למדה אותי לעשות אותם

    השבמחק
  4. ניתן גם לקנות במעדניות רוסיות חלב מרוכז בטעם קקאו

    השבמחק
  5. אפשר להחליף את החלב המרוכז בחלב קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שירי, אני לא ניסיתי. אני חוששת אבל שלא, כי מדובר באחוזי שומן שונים לגמרי. הסוכריות עלולות לא לשמור את הצורה. אם משתמשים בחלב קוקוס, חייבים תוספות מייצבות, כמו קורנפלור..

      מחק
  6. שלום לך, איך משנים את הטעמים של הבריגדרו, למשל לקפה? או ריבת חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אני לא ניסיתי לשנות את הטעמים. לגבי קפה, נשמע לי הגיוני להוסיף בשלב העמסת החמאה. לגבי ריבת חלב, את האמת לא בטוחה.. אבל אפשר לשחק. בטוחה שלא יצא שום דבר רע :)

      מחק