יום ראשון, 15 בנובמבר 2015

פאדג' שוקולד – חמאת בוטנים

חלב מרוכז הוא אחד הממתקים האהובים על כל מי שגדל בברית המועצות לשעבר, אם לא ה. אני בכוונה קוראת לו "ממתק" ולא "חומר גלם", כי בתור ילדים היינו אוכלים אותו כמו שהוא: או עם כף, או פשוט מחוררים שני חורים במכסה ושותים ישירות מהפחית. אחחח, איפה המטבוליזם ההוא? :)
הזיכרון הזה עלה לי פתאום, כי קלטתי שזה כבר המתכון השלישי ברצף שחומר הגלם העיקרי בו הוא חלב מרוכז. כנראה שאהבתי אליו שמורה היטב אי שם בתת-מודע, כי למרות שבשלב זה בחיי לא אחשוב לשתות אותו ישירות מהפחית, אני עדיין מאוד נהנית להשתמש בו לצורך הכנת קינוחים.
הכנתי גרסה דומה של פאדג' במסגרת ש"פ עם לוטוס, והוא היה להיט. הפעם התחשק לי להחליף את הטעמים הקרמליים במשהו טיפה יותר מלוח. וכמובן שהחשוד המיידי היה חמאת בוטנים. המרקם שלה במקור מאוד פאדג'י, וקישוט של מלח גס לא משאיר ספק שמדובר בשילוב מתוק-מלוח קלאסי משגע. ויש בונוס נוסף – מדובר בקינוח ללא גלוטן שמבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד!
ההכנה מאוד פשוטה ומהירה. מרפדים רינג, תבנית או סתם קופסת פלסטיק קטנה בנייר אפייה. אני השתמשתי בשתי מסגרות מרובעות 10 על 10 ס"מ. מעבירים לקלחת חצי פחית חלב מרוכז ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שכל השוקולד נמס, ומתקבלת תערובת סמיכה מאוד וחלקה. יוצקים אותה לתוך התבנית ומיישרים בעזרת הלקקן. היא מתחילה להתייצב כבר בשלב הזה. מעבירים למקפיא ל- 10 דק' לפחות. 
בינתיים מניחים בקלחת חמאת בוטנים וחמאה וממיסים על אש נמוכה. מוסיפים את החצי השני של החלב המרוכז וקמצוץ מלח, מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 3-4 דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את שכבת חמאת הבוטנים מעל השכבה השוקולדית ושוב מעבירים לקירור. הפעם משאירים במקרר לשעתיים לפחות, או עד שהשכבה העליונה מתייצבת לחלוטין. 
מוציאים מהתבנית, אם רוצים – מקשטים בעזרת שוקולד מומס וזורים מעל קצת מלח גס. אל תדלגו על הפעולה הזו. גבישי המלח משדרגים את טעם הפאדג' בצורה יוצאת מן הכלל.
בטמפרטורת חדר הפאדג' נוטה להתרכך, אז תגישו אותו ישירות מהמקרר. חותכים ומגישים: אפשר לחתוך לפסים, אפשר לקוביות. אפשר לאכול עם הכפית ישירות מהתבנית. כך או אחרת, הקינוח הזה ייגמר בלי שתספיקו לשים לב. למה? כי הוא פשוט מעולה! מאוד פאדג'י, נמס בפה, מתוק וטיפה מלוח, סניקרסי כזה, מזמין ביס נוסף. פינוק אולטימטיבי באפס השקעה. תכינו ואל תשכחו לספר לי איך יצא. בתאבון! 
אז מה היה לנו?

שכבת פאדג' שוקולד:
200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
שכבת פאדג' חמאת בוטנים:
70 גרם חמאה
1/2 כוס חמאת בוטנים
200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)
קמצוץ מלח
* 20 גרם שוקולד + מלח גס לקישוט


אופן הכנה:
  1. מרפדים רינג / תבנית מלבנית (10 על 20 ס"מ) בנייר אפייה.
  2. מכינים את שכבת פאדג' השוקולד: מניחים בקלחת את השוקולד והחלב המרוכז ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שכל השוקולד נמס, ומתקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את פאדג' השוקולד לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית.
  4. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות לפחות.
  5. בינתיים מכינים את שכבת פאדג' חמאת הבוטנים: מניחים בקלחת את החמאה וחמאת הבוטנים ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שהכל נמס, ומתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב המרוכז והמלח, מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב 3-4 דקות נוספות עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל שכבת פאדג' השוקולד את פאדג' חמאת הבוטנים.
  7. מצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך שעתיים לפחות, או עד שהשכבה העליונה מתייצבת לחלוטין.
  8. מוציאים מהתבנית, מנתקים את הפאדג' מנייר האפייה וחותכים לפסים או קוביות.
  9. אם רוצים, מקשטים את הפאדג' בשוקולד מומס וזורים מעל מעט מלח גס להדגשת הטעם.
  10. שומרים במקרר בכלי אטום.



הערות
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. 

8 תגובות:

  1. נראה מדליק ביותר. אם נרצה לעשותו פרווה, אפשר חלב קוקוס במקום החלב המרוכז? נצטרך להוסיף דבש או ממתיק אחר? מה דעתך

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אירית, תודה! כבר יצא לי לחשוב על הסוגייה הזו. טרם ניסיתי להפוך את המתכון לפרווה / טבעוני, אבל אם כן - נראה לי שצריך להחליף את החלב המרוכז בקרם קוקוס ולא בחלב, כי זה צריך להיות משהו סמיך בעל אחוזי שומן גבוהים. כמו כן, על-מנת להבטיח התייצבות הפאדג' הייתי מוסיפה לשכבת השוקולד גם שמן קוקוס, ובשכבת חמאת הבוטנים מחליפה את החמאה בשמן קוקוס. מבחינת ההמתקה, הייתי מוסיפה דבש, מייפל או אבקת סוכר. לא יכולה לתת לך כמויות מדויקות. אם את מנסה, ספרי לי איך יצא. ובהצלחה :)

      מחק
  2. נראה פשוט וטעיםםםם! ניאממי

    השבמחק
  3. היי ניסיתי לעשות אבל השוקולד היה צריך להיות שעה במקרר ולא עשר דק בכדי שהוא יתקשה.. אבל ללא ספק יצא טעים!!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ספיר, שמחה שאהבת! זה קצת מוזר, כי אצלי שכבת השוקולד התחילה להתגבש תוך כדי זילוף לתבנית.. אבל העיקר שהכל נגמר בשלום :)

      מחק
  4. נראה נהדר!!
    האם זה יעבוד עם תבנית של 20 על 30 סמ? אין לי תבנית במידה המתאימה :-(

    השבמחק
    תשובות
    1. או עם תבנית אינגליש?

      מחק
    2. הי, קודם כל תודה!
      לגבי תבניות: אפשר להשתמש בכל תבנית, רק צריך להגדיל בהתאם את כמות המצרכים, אחרת השכבות יהיו דקיקות, והפאדג' יצא שטוח מדי. לתבנית 20 על 30 או אינגלישקייק הייתי מכפילה את כמות המרכיבים. בהצלחה :)

      מחק