יום ראשון, 24 במאי 2015

טארט גבינת ריקוטה עם פירות "ארבע עונות"

חג שבועות נגמר, אבל לי נשאר עוד מתכון גבינתי אחד שלא הספקתי לשתף. הייתי יכולה לשמור אותו לשנה הבאה, אבל אני לא כל כך טובה בדחיית סיפוקים. אני גם בונה על כך שכמוני, גם לכם נשארו גבינות בבית שצריך לסיים. מה גם, מדובר בטארט קיצי מושלם עם פירות, ואני באופן אישי מוכנה לאכול את השילוב של ריקוטה ופירות כל השנה, לא רק בחג. 
הטארט הזה מאוד חברתי, כי הוא מאפשר להתחשב בהעדפות של כל בני המשפחה. מישהו אוהב תותים, שני מעדיף תפוחים, שלישי – בננות. הבנתם את הרעיון. זה כמו להזמין פיצה עם תוספות שונות, רק במתוק :) כשאני הכנתי את הטארט, עונת פירות הקיץ טרם התחילה, לכן המבחר שלי היה יחסית מצומצם, כולל דובדבנים מוקפאים. היום אפשר לעשות שילובים צבעוניים ומשגעים טריים, השמים הם הגבול: משמשים, דובדבנים, ענבים, פטל ופירות יער למיניהם, תאנים וכו'. 
היתרון הנוסף של הטארט הוא בפשטות ההכנה שלו. הבצק הפריך נורא ידידותי וקל לרידוד, הוא גמיש כמו פלסטלינה ולא נקרע. המילוי מוכן תוך דקה. מלאכת הרכבת הטארט זה תהליך כיפי ויצירתי. בעיקרון אפשר להכין את הגרסה ללא קראמבל, אבל אני ממליצה לא לוותר. הוא מוסיף מרקם פריך נוסף. אגב, אפשר לאפות את הקראמבל ביחד עם הטארט או בנפרד, ולפזר בסוף, אחרי שהטארט יוצא מהתנור. אז נתחיל?
מחממים את התנור ל- 190 מעלות. מכינים קלתית: פשוט מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון או קערה גדולה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש, מאוד נוח לעבודה.
מקמחים טיפה את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-5 מ"מ. מעבירים אותו על התבנית ויוצרים את הקלתית. את שאריות הבצק שומרים בינתיים בצד – נבנה מהם בהמשך את מחיצות הטארט. אגב, אם אתם לא חסידי רידוד, אפשר לייצר את הקלתי ידנית: פשוט משטיחים את הבצק בתוך התבנית, לוחצים אליו ומזיזים מהמרכז לכיוון הדפנות. שיטה נוספת – להדביק את הבצק לתבנית חתיכה-חתיכה. אבל לפרוטוקול – אני בעד הרידוד :) בינתיים משאירים את התבנית עם קלתית הטארט בצד.
מכינים מילוי: בקערה בינונית טורפים ביצה. מעבירים חלק קטן ממנה לקערית נפרדת – נשתמש בו על מנת להבריש את הטארט לפני האפייה. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. משאירים בצד. בינתיים חותכים את הפירות שנבחרו ומכינים קראמבל: מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון או ידנית, עד שמתקבלים פרורי בצק קטנים.
הגענו לחלק הכיפי – הרכבת הטארט: מניחים בתחתית את כל המילוי. בין שתי הידיים או על משטח העבודה מגלגלים משאריות הבצק שתי מחיצות בקוטר התבנית: אחת שלמה ושנייה חצויה. מניחים אותן על המילוי ובכך יוצרים ארבעה רבעים. מברישים את המחיצות ודפנות הטארט בביצה ששמרנו בצד. בכל רבע מניחים פרי אחר וזורים מעל קצת סוכר. מפזרים מעל את הקראמבל ומכניסים את התבנית לתנור.
אופים כ- 30 דקות, או עד שהטארט מזהיב. מוציאים ומקררים טיפה לפני שחולצים אותו מהתבנית. אני תמיד ממליצה לאפות בתבניות עם תחתית מתפרקת. זה ממש מקל על מלאכת החילוץ.
חותכים ומגישים. אפשר לחתוך כל רבע בנפרד, או להיות שיתופיים ולחתוך בצורה כזאת שכל אחד יזכה לטעום משני טעמים שונים לפחות.
הטארט הזה פשוט מושלם, ללא שום הגזמה. אני לא יודעת האם הוא יותר יפה או יותר טעים. איזה כיף שלא צריך לבחור :) פשוט קיץ בצלחת. רוצו להכין אותו: הוא קל, הוא יצירתי והוא מסוג הדברים שתמיד מצליחים. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לקלתית, תבנית עגולה 22 ס"מ:
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
120 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
2 כפות חלב / מים
1/8 כפית מלח
זסט לימון (אופציונלי)

מרכיבים למילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה
1 ביצה
2 כפות סוכר
כפית תמצית ווניל
5 תותים גדולים
2 בננות קטנות
1 קיווי
כוס דובדבנים קפואים

מרכיבים לקראמבל:
40 גרם קמח (4 כפות)
30 גרם סוכר (2.5 כפות)
30 גרם חמאה קרה


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 190 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: בקערה גדולה או מעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הקלתית עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-5 מ"מ.
  4. מעבירים לתבנית (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת) ויוצרים את קלתית הטארט. את שאריות הבצק שומרים בצד לצורך יצירת המחיצות.
  5. מכינים את המילוי: בקערה בינונית טורפים את הביצה ומעבירים חלק קטן ממנה לקערית קטנה (להברשת הטארט). מוסיפים לקערה את הגבינה, הסוכר והווניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. שוטפים וחותכים את הפירות.
  7. מכינים את הקראמבל: מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון או באופן ידני עד שנוצרים פרורי בצק קטנים.
  8. מרכיבים את הטארט: מעבירים את מילוי הגבינה לתוך הקלתית. בין שתי הידיים או על משטח העבודה מגלגלים משאריות הבצק שתי מחיצות בקוטר התבנית, ומניחים אותם על המילוי (מחיצה אחת שלמה, ומחיצה שנייה מחולקת לשני חצאים). בכל אחד מהרבעים המתקבלים מסדרים סוג אחר של הפרי וזורים מעליהם קצת סוכר. מברישים את דפני הטארט ואת המחיצות בביצה ששמרנו בצד. מפזרים מעל את הקראמבל.
  9. אופים במשך 30 דקות או עד שהטארט מזהיב.
  10. מקררים קצת את הטארט לפני שחולצים אותו מהתבנית.
  11. חותכים ומגישים.
  12. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אני ממליצה להשתמש בזסט לימון בהכנת הקלתית. הוא ממש מורגש ומייצר גוון טעם נוסף.
  • אפשר להחליף את גבינת ריקוטה בטבורוג או גבינת כנען.
  • אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים.
  • אם רוצים טעם פירותי מודגש, אפשר לסדר אותם בשתי שכבות.
  • אפשר לאפות את הקראמבל בנפרד, ולפזר אותו על הטארט האפוי.
  • בעיקרון אפשר לוותר על הקראמבל, אבל מומלץ שלא, כי הוא יוצר מרקם פריך נוסף. 

יום ראשון, 17 במאי 2015

עוגת גבינה פשוטה עם תותים, ללא אפייה

מי שעוקב אחרי הבלוג באופן קבוע וודאי שם לב שלאחרונה פרסמתי ברצף כמה מתכונים טבעוניים. אפילו יש אנשים שלא התעצלו ופנו אליי אישית כדי לברר האם עברתי צד :) אז למען האמת הרצף הנ"ל לא היה מתוכנן במיוחד. והיום, על מנת להשליט שלום ושיווין, אני מציעה לכם עוגה שהכנתי וצילמתי במסגרת ש"פ נהדר עם חברת תנובה לקראת חג השבועות.
מדובר בעוגה קרה, ללא אפייה, על בסיס יוגורט או גבינה ושמנת מתוקה, בתוספת מרעננת, צבעונית וטעימה של תותים שלמזלנו מסרבים להיעלם השנה. אני מאמינה שניתן יהיה להשיג אותם גם במהלך השבוע לפני החג.
הסיסמה של תנובה בחג הזה הייתה "פשוט טעים", והעוגה שלי לגמרי עונה על ההגדרה הזו. היא נראית מרשימה וכביכול מסובכת לביצוע, אבל אם תמשיכו לקרוא, לא תאמינו כמה פשוט להכין אותה. העוגה לא דורשת אפייה, מה שמייצב אותה זה ג'לטין וקור מקרר. מתקבלת עוגה טעימה במרקם עדין מאוד, וגם שפויה לגמרי מבחינת קלוריות ושומנים ביחס לעוגות גבינה מסורתיות.
ויש גם וידאו! כדי שתוכלו לראות במו עיניכם את כל שלבי הכנת העוגה, ועל הדרך גם אותי, מאופרת ומתרגשת, תנובה הרימו הפקה מהממת בה לקחו חלק גם בלוגריות נוספות שהכינו עוגות גבינה יפהפיות ומושחתות. את כל זה תוכלו לראות ממש כאן, במיניסייט שתנובה הקימה לצורך העניין. ועכשיו – לעבודה.
שוטפים תותים, מייבשים ובינתיים משאירים בצד.
מכינים את תחתית העוגה: ממיסים במיקרו חמאה. במעבד מזון טוחנים דק עוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב. מעבירים את התערובת החולית לתוך רינג עם שקף או תבנית עם ניילון נצמד או נייר אפייה ומהדקים בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים בינתיים לקירור.
בקערית מערבבים ג'לטין ומים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים.
בינתיים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים יוגורט, סוכר ווניל. לא יותר מדי כדי לא ליצור בועות אויר.
מחממים את הג'לטין שספג את הנוזלים במיקרוגל או על אש נמוכה עד ההמסה המלאה. מוסיפים שלוש כפות של תערובת היוגורט לתוך הקערית עם הג'לטין ומערבבים במרץ כדי לאחד את המרקמים. יוצקים את תערובת הג'לטין דרך מסננת צפופה לקערת היוגורט. מערבבים היטב. טופחים קצת את הקערה על השולחן על מנת להוציא את בועות האוויר. בקערה אחרת מקציפים שמנת מתוקה קרה עד שמתקבלת קצפת עבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת היוגורט עד שמתקבל מוס אחיד.
מרכיבים את העוגה: מוציאים את התחתית מהמקרר, חותכים את התותים ומסדרים אותם עם החתך כלפי חוץ על דופן הרינג / התבנית. יוצקים מעל את המוס ומיישרים בעזרת לקקן. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקפיאים את העוגה במשך כשעה. לאחר מכן מעבירים למקרר לעוד 2-3 שעות.
לפני ההגשה מכינים קישוט קצפת ותותים: מקציפים שמנת מתוקה קרה עם סוכר במשך כ- 3-4 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה. מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים עליה בנונשלנטיות את קרם הקצפת ומקשטים בתותים חתוכים.
זהו, העוגה מוכנה: מושלמת ומיוחדת, מאוד חגיגית, אך עדיין לא מסובכת להכנה. טעמה עדין בדיוק כמו המרקם שלה. מומלץ לנסות כי זה פשוט טעים. ושיהיה חג שבועות שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתחתית (18-20 ס"מ):
 180 גרם (24 יח') עוגיות פתי בר
60  גרם חמאה

מרכיבים למילוי:
12 גרם אבקת ג'לטין + 4 כפות (60 מ"ל) מים
400 גרם יוגורט לבן טבעי (2 גביעים(, אפשר 3%
 100גרם סוכר (1/2 כוס(
כפית מחית / תמצית ווניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל(
1 ק"ג תותים (כולל קישוט)

מרכיבים לקישוט קצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל(
2-3 כפות סוכר


אופן הכנה:
  1. שוטפים תותים, מייבשים ובינתיים משאירים בצד.
  2. מכינים את תחתית העוגה: ממיסים במיקרו את החמאה. במעבד מזון טוחנים דק את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
  3. מעבירים את התערובת החולית לתוך רינג עם שקף או תבנית עם ניילון נצמד ומהדקים בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים לקירור.
  4. מכינים את מילוי הגבינה: בקערית מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים.
  5. בינתיים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים את היוגורט, הסוכר והווניל. לא מערבבים יותר מדי כדי לא ליצור בועות אויר.
  6. מחממים את הג'לטין שספג את הנוזלים במיקרוגל או על אש נמוכה עד ההמסה המלאה.
  7. מוסיפים שלוש כפות של תערובת היוגורט לתוך הקערית עם הג'לטין ומערבבים במרץ כדי לאחד את המרקמים.
  8. מסננים את תערובת הג'לטין ומוסיפים לקערת היוגורט. מערבבים היטב. דופקים את הקערה על השולחן על-מנת לצמצם כמות של בועות אויר.
  9. בקערה אחרת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת עבה.
  10. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת היוגורט עד שמתקבל מוס אחיד.
  11. מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר, חותכים את התותים ומסדרים אותם עם החתך כלפי חוץ על דופן הרינג / התבנית.
  12. יוצקים מעל את המוס ומיישרים בעזרת לקקן. עוטפים את התבנית בניילון נצמד.
  13. מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר לעוד 2-3 שעות.
  14. לפני ההגשה מכינים את קישוט הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה הקרה עם הסוכר במשך כ- 3-4 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה.
  15. מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים עליה שכבה נדיבה של הקצפת ומקשטים בתותים חתוכים.
  16. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להשתמש ביוגורט בעל אחוזי שומן גבוהים יותר.
  • אפשר להחליף את היוגורט בכמות זהה של גבינה לבנה.
  • אם אתם אוהבים עוגות מתוקות ממש, תגדילו את כמות הסוכר במוס לפי הטעם.
  • בעיקרון אפשר לוותר על שכבת הקצפת העליונה, אבל היא מאוד מוסיפה גם לטעם וגם למראה העוגה.

יום שני, 11 במאי 2015

עוגת גבינה טבעונית עם אוכמניות

מאז המצאת ממתקים ללא סוכר והמבורגרים ללא בשר לא נרשמה תגלית מרעישה וגאונית בסדר גודל של עוגת גבינה ללא גבינה. אני חשה את הבלבול וחוסר הנוחות שלכם נוכח השם הזה שסותר את עצמו. אבל תחשבו: שבועות, החג הלבן, השתלטות מוחלטת של מוצרי חלב על המקררים שלנו. ויחד עם זאת אוכלוסיות שלמות של אנשים שלא משתתפים בחגיגה. פייר? ממש לא. גם אבישג מהבלוג המקסים של אתר "מכופתרות" שנקרא "לחיות טוב" חשבה ככה כשיזמה לקראת החג פרויקט שמטרתו לאפשר לקוראות שלה לבחור מתכון ללא רכיבים מהחי, והזמינה אותי לשתף פעולה. כמובן שהסכמתי בשמחה רבה.
החלטנו שהפעם כולם ישמחו ויהיו מרוצים. אז אם אתם טבעונים, לא החברים הטובים ביותר של לקטוז, או סתם אנשים שמסיבות השמורות לכם לא אוהבים מוצרי חלב (הי מור), העוגה הזו הולכת לסדר לכם את החג ולצבוע אותו בלבן הכי נטול גבינה שיש. טוב, בעצם בלבן-סגול.
הצ'יזקייק הזה הוא 100% טבעוני, 100% נא (מלשון raw - לא אפוי) ו- 100% מהמם. הוא גם 100% פרווה, אם זה אקטואלי למישהו בשבועות. אני לא אגיד 100% טעים, כי כמה פעמים אפשר להגיד "100%" בפסקה אחת? אבל הוא טעים – חבל על הזמן! הכנתו פשוטה ולא מאתגרת. כל מה שצריך זה בלנדר או מעבד מזון על-מנת לטחון את כל המרכיבים, ומצב רוח יצירתי.
כמו שכבר הבנתם, מקורו של הצבע הסגול בתוך העוגה הוא באוכמניות, ומעל העוגה – בצמח חמוד שגדל ליד הבית שלי ונקרא בוגנוויליה. אז לא – הפרחים אינם אכילים. לפחות אני לא טעמתי. הם כאן על תקן קישוט בשביל היופי בלבד. זה דבר לגיטימי ואני לא מתכוונת להתנצל עליו :)  ועכשיו - לעבודה.
מתחילים מתחתית: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. אם הצימוקים שלכם קשים – משרים אותם 5 דקות במים חמים. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או כמוני - ברינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים בינתיים למקרר.
מכינים את שכבת מוס "הגבינה": באותו מעבד המזון או הבלנדר טוחנים אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, מיץ לימון, סירופ מייפל / דבש, חלב קוקוס ומלח במשך כ-3-4 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים 2/3 כוס של שמן קוקוס מומס (1) ומערבבים שוב. את 1/3 הכוס הנותר שומרים בינתיים בצד. מעבירים את המוס לקערה נפרדת.
במעבד המזון (אפשר לא לשטוף בין לבין) או באמצעות בלנדר מוט טוחנים אוכמניות עד שמתקבלת מחית די חלקה. אני השתמשתי באוכמניות קפואות. אם תשיגו טריות – עוד יותר טוב. מוסיפים לקערת הבלנדר את 1/3 הכוס של שמן הקוקוס (2) וכחצי מכמות המוס, שהעברנו לפני כן לקערה נפרדת, ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת חלקה בצבע סגול. קלי קלות.
זהו, אפשר להרכיב את העוגה. מוציאים את התחתית מהמקרר, יוצקים עליה את המוס הלבן ומיישרים בעזרת מרית. יוצקים מעל במרווחים 6-7 כפיות גדושות של המוס הסגול וטיפה מטביעים אותו. בעזרת קיסם עץ מערבבים את שני סוגי המוס ליצירת מראה שיש. מעל יוצקים את שארית המוס הסגול ומיישרים בעזרת המרית. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כ- 5 שעות, עדיף לילה שלם. אחרי זה אפשר להוציא את העוגה מהתבנית ללא חשש – היא תתנהג יפה ותהיה יציבה.
לקראת ההגשה מכינים קצפת קוקוס. אפשר בעיקרון להסתדר בלעדיה, אבל איתה העוגה נראית עוד יותר חגיגית, לבנה כמו כלה. לא צילמתי את התהליך, כי כשמכינים את הקצפת הזאת צריך לפעול מהר כל עוד היא קרה. מצננים פחית קרם קוקוס (החל מ- 20% שומן) במקרר למשך לילה לפחות. מוציאים אותה מבלי לנער, פותחים ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק מלמעלה, ללא הנוזל. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית ווניל ומקציפים בעזרת מיקסר כ-5 דקות עד שנוצרת קצפת עבה.
מוציאים את העוגה מהמקרר, חולצים אותה מהתבנית, מזלפים או מורחים מעל שכבה נדיבה של הקצפת ומקשטים באוכמניות ופיסטוק קצוץ. וכמובן – בענף בוגנוויליה :)
חותכים ומגישים. בעיקרון משולשים יכולים להיות יותר קטנים, כי העוגה הזו די כבדה. יש לה גם נוכחות וגם משקל - זאת עוגת חג אמיתית ללא פשרות.
כבר ציינתי שהיא טעימה, טענתי שהיא מהממת. באחד משיריו ארקדי דוכין אומר: "כי נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה". ברור שהוא לא התכוון לעוגה שלי או לעוגות בכלל, אבל אני כרגע מאוד מזדהה איתו. צריך פשוט להפסיק לדבר ולפרוש בשיא. עם פרוסת הצ'יזקייק ללא גבינה ביד. שיהיה חג שמח וטעים!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתחתית (תבנית עגולה 18-20 ס"מ):
1 כוס (135 גרם) שקדים לא קלויים
1/2 כוס (60 גרם) אגוזים
2/3 כוס (120 גרם) צימוקים בהירים
¼ כוס (25 גרם) שבבי קוקוס
כפית תמצית / משחת וניל
קמצוץ מלח
* כפית מים במידת הצורך

מרכיבים לשכבת מוס:
3 כוסות אגוזי קשיו (כ- 400 גרם) לא קלוי מושרה לפחות 4 שעות ומסונן
¾ כוס מיץ לימון (2 לימונים קטנים)
1/2 כוס מייפל / דבש
1/2 כוס חלב קוקוס
קמצוץ מלח
2/3 כוס שמן קוקוס מומס (1)
1/3 כוס שמן קוקוס מומס (2)
כוס אוכמניות קפואות

מרכיבים לשכבת קצפת קוקוס (אופציונלי):
פחית קרם קוקוס לאחר קירור (לפחות 20% שומן)
4 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית ווניל
* חופן אוכמניות קפואות לקישוט (אופציונלי)
* חופן פיסטוק קצוץ לקישוט (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. מכינים את התחתית: אם הצימוקים קשים – משרים אותם 5 דקות במים חמים. במעבד מזון / בלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב. מעבירים למקרר.
  2. מכינים את שכבת מוס "הגבינה": באותו מעבד המזון / הבלנדר טוחנים את אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, את מיץ הלימון, סירופ המייפל / הדבש, חלב הקוקוס והמלח במשך כ-3-4 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את שמן הקוקוס המומס (1) ומערבבים שוב. מעבירים את המוס לקערה נפרדת.
  3. במעבד המזון (אפשר לא לשטוף בין לבין) או באמצעות בלנדר מוט טוחנים את האוכמניות עד שמתקבלת מחית די חלקה.
  4. מוסיפים לקערת הבלנדר את שמן הקוקוס (2) וכחצי מכמות המוס ומערבבים שוב עד שמתקבל מוס חלק בצבע סגול.
  5. מרכיבים את העוגה: מוציאים את התחתית מהמקרר, יוצקים עליה את המוס הלבן ומיישרים בעזרת מרית. יוצקים מעל במרווחים 6-7 כפיות של המוס הסגול וטיפה מטביעים אותו. בעזרת קיסם עץ מערבבים את שני סוגי המוס ליצירת מראה שיש. מעל יוצקים את שארית המוס הסגול ומיישרים בעזרת המרית.
  6. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כ- 8 שעות, עדיף לילה שלם.
  7. לקראת ההגשה מכינים את הקצפת: מצננים את פחית קרם הקוקוס במקרר למשך לילה לפחות. מוציאים אותה מבלי לנער, פותחים ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק מלמעלה, ללא הנוזל. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים בעזרת מיקסר כ-5 דקות עד שנוצרת קצפת עבה.
  8. מוציאים את העוגה מהמקרר, חולצים אותה מהתבנית, מורחים מעל שכבה נדיבה של הקצפת ומקשטים באוכמניות והפיסטוק הקצוץ.
  9. שומרים במקרר בכלי אטום. מגישים בטמפרטורת החדר.


הערות:
  • אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים. סה"כ – כוס וחצי.
  • אפשר להשתמש בצימוקים כהים, אבל אז תחתית העוגה תהיה כהה יותר.
  • אפשר להשתמש או בסירופ מייפל, או בדבש. מייפל היא הבחירה הטבעונית למהדרין.
  • השתמשתי ברינג בקוטר 18 ס"מ, אבל המתכון מתאים גם לתבנית 20 ס"מ, פשוט העוגה תהיה קצת פחות גבוהה.
  • את אגוזי קשיו מומלץ להשרות במים לפחות במשך 4 שעות, עדיף לילה שלם. כך יהיה יותר קל לטחון אותם במעבד המזון, ומרקם העוגה יהיה ממש חלק. תקפידו לסנן היטב את המים.
  • אפשר להשתמש בכל פירות יער שאוהבים: גם טריים וגם מוקפאים.
  • צורת הרכבת העוגה היא בגדר המלצה בלבד. אפשר לעשות שתי שכבות נפרדות – לבנה וסגולה, או לעשות את כל העוגה במראה שיש בלי השכבה הסגולה מלמעלה. תהיו יצירתיים.
  • אפשר לוותר לגמרי על שכבת קצפת הקוקוס. אם רוצים - אפשר להשתמש בקצפת צמחית.