יום רביעי, 13 בינואר 2016

עוף פריך בדבש וצ'ילי

אחד התפקידים המרכזיים של אוכל בחיינו, מעבר להזנה בסיסית (ויסלחו לי כל הדיאטנים הנמצאים בקהל) הוא להרגיע ולנחם. לא אדבר בשם כולם, אבל באופן אישי אני בן אדם הרבה יותר טוב כשאני שבעה. ובוודאי לכל אחד מאיתנו יש סוגי מזון שמנחמים יותר מאחרים, אותם מאכלים אליהם נפנה בעת משברים ומצוקות. עד לא מזמן המפלט שלי היה בקינוחים: שוקולד או פחמימות רכות ומתוקות. אבל מאז שהתחלתי ללמוד קונדיטוריה, והסוכר הפך לחלק בלתי נפרד מחיי, יותר ויותר מתחשק לי מה שנקרא "לשבור את הטעם", ואני מוצאת את נחמתי באוכל אמיתי עם הדגש על מלוח וחריף.
ולמה חפרתי? כי הפרויקט השני של קבוצת "מבשלים ביחד" נקרא "נחמה בצלחת". נושא הפרויקט הראשון להזכירכם היה "המתכון הראשון שלי", ואני הכנתי אז מאפה פירוג מהמטבח הרוסי עם מלית תפוחי אדמה ופטריות. הפעם לקח לי בדיוק שתי דקות להחליט מה אכין במסגרת הסבב השני – חתיכות עוף פריכות ספוגות ברוטב דבש-צ'ילי פיקנטי פלוס. כי מדובר במנה שחוץ מלתת חיבוק ולנגב את הדמעות יודעת לעשות הכל ועומדת ב- 100% בהגדרה "מנחמת". היא חמימה, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ, מתקתקה עם טוויסט חריף נהדר שנפתח לאט-לאט וממלא את הגוף ברוגע ושקט. בעיות מתגמדות, עצב מתפוגג, והעתיד מבעד לצלחת נראה הרבה יותר יפה ואופטימי.
ומה שעוד מנחם זו העובדה שבשביל לקבל את המנה הזו לא צריך לעבוד קשה מדי, והיא יכולה להיות שלכם ממש בצ'יק. אפשר להשתמש בעוף מטוגן או אפוי, מה שמדבר אליכם יותר. אפשר כמובן לשלוט ברמת החריפות, ואם אתם מתחילים בתחום – אין שום בעיה להחליף את שבבי הצ'ילי ברוטב צ'ילי מתוק-חריף מעודן יותר.
כל מה שיישאר זה לפזר עירית או בצל ירוק חתוך, להוסיף עוד קצת צ'ילי בשביל צבע וטעם ולהגיש. אפשר ליד תוספת כלשהי, כמו פירה, אפשר ליד סלט ירוק, ואפשר גם סתם ככה, בתור נשנוש הכי מנחם אוור. 




ואם בא לכם להתנחם במנות המעולות של משתתפי הפרויקט האחרים, לחצו כאן. ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוף:
600 גרם חזה עוף
מלח, פלפל שחור, כמון ושבבי צ'ילי לפי הטעם
2 ביצים
כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
* שמן לטיגון

מרכיבים לרוטב דבש וצ'ילי:
1/3 כוס דבש
2 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
1/3 כוס מים
* סומסום ועירית / בצל ירוק להגשה


אופן הכנה:
  1. חותכים את חזה העוף הנקי לחתיכות בגודל כ- 4 על 4 ס"מ.
  2. בקערית טורפים את הביצים והתבלינים. בצלחת נפרדת מניחים את פירורי הפנקו.
  3. על להבה בינונית מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון.
  4. טובלים כל חתיכת עוף בתערובת הביצים, מעבירים לצלחת עם הפירורים, מגלגלים מכל הצדדים ומניחים על המחבת.
  5. מטגנים כמה דקות מכל צד עד להזהבה.
  6. במקביל מכינים את הרוטב: בקלחת על להבה בינונית מביאים לרתיחה את הדבש והסויה.
  7. בקערית נפרדת טורפים את הקורנפלור עם המים, מוסיפים לקלחת ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב עד להסמכה.
  8. טובלים חתיכות עוף מטוגנות ברוטב ומניחים על צלחת הגשה.
  9. מפזרים מעל סומסום ועירית / בצל ירוק חתוכים דק.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר, מחממים לפני הגשה חוזרת.


הערות:
  • אם בא לכם מנה בריאה יותר, ניתן לאפות את העוף במקום לטגן, כ- 20-25 דקות ב- 200 מעלות עד להזהבה.
  • המנה הזו הכי טעימה ביום ההכנה, אופטימלית – ישר מהמחבת / התנור.
  • שחקו עם התבלינים לפי הטעם. אם אתם לא אוהבים אוכל חריף מאוד, תזהרו עם הצ'ילי. כמו כן, ניתן להמיר את שבבי הצ'ילי בכף או שתיים של רוטב צ'ילי חריף-מתוק.