יום רביעי, 3 בפברואר 2016

עוגת גבינה קרה ללא אפייה עם תותים וביסקוויט-שוקולד

הי, אז מה נשמע? אני למשל חולה, כבר די הרבה זמן. שפעת מעצבנת שגורמת לי להרגיש כמו דג באקווריום ולראות יותר מדי טלוויזיה. שני דברים טובים יצאו ממנה עד כה: גילוי של הסדרה "שטיסל" קסומה ונפלאה והעוגה הזו. קסומה ונפלאה לא פחות. אם יורשה לי וזה..
עוגת גבינה קרה שלא דורשת אפייה או יותר מדי התעסקות באופן כללי, מעוטרת בתותים טריים ומוקפת בעוגיות ביסקוויט טבולות בגנאש שוקולד קטיפתי.
מהממת, חגיגית ועדינה. טעימה ממש. אם יורשה לי, שוב :)
מלאה בתותים וגם בשוקולד. יש שילוב יותר קטלני מזה?
כל פרוסה – גן עדן!
אז אני הולכת להחלים ומבטיחה להיות וורבלית יותר בפעמים הבאות. בינתיים אתם יכולים לשמור את המתכון הזה לשבועות, או לעשות איזו חזרה גנרלית כבר עכשיו, כל עוד יש תותים גדולים ויפים. בתאבון וספרו לי איך יצא.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
14 גרם ג'לטין (שקית)
70 גרם מים (1/4 כוס + 2 כפיות)
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה (1 מיכל)
500 גרם גבינה לבנה
500 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)
1.5 כוסות אבקת סוכר

לקישוט:
תותים טריים חתוכים לחצאים
100 גרם שוקולד מריר / חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
חבילת ביסקוויטים סבויירדי חתוכים לחצאים


אופן הכנה:
  1. מרפדים רינג בשכבת נייר אפייה ונייר כסף מבחוץ ושקף / ניילון נצמד מבפנים ומניחים אותו על קרש. אם משתמשים בתבנית עם תחתית מתפרקת, מרפדים אותה בשקף / ניילון נצמד.
  2. יוצקים את המים על הג'לטין, מערבבים ומשאירים בצד ל- 10-15 דקות עד שכל הנוזלים נספגים ומתקבלת מסת ג'לטין.
  3. בקערה, ידנית או בעזרת מיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת סמיכה ומעבירים בינתיים למקרר.
  4. בקערה נוספת, ידנית או בעזרת מיקסר, מערבבים היטב את הגבינה, השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מקפלים פנימה את הקצפת.
  6. במיקרוגל ממיסים את הג'לטין למצב נוזלי ומוסיפים אותו לקערה עם תערובת הגבינות. מערבבים היטב.
  7. יוצקים את המסה הזו לתוך הרינג / התבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל- 2-3 שעות עד שהעוגה מתייצבת לחלוטין. אפשר להשאיר אותה במקרר במשך לילה.
  8. לקראת הגשה מכינים את הקישוטים: בקלחת מביאים את השמנת על סף רתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק (אפשר לעשות את השלב הזה במיקרוגל).
  9. שולפים את העוגה הקרה מתוך הרינג / התבנית ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
  10. טובלים ביסקוויטים חצויים בשוקולד (1/2 גובה הביסקוויט) ומעמידים מסביב לעוגה צמוד לדופן.
  11. מקשטים את החלק העליון של העוגה בתותים טריים.


הערות:
  • גבינה לבנה יכולה להיות 5% או 9%.
  • שמנת חמוצה יכולה להיות 9% או 15%.
  • אם רוצים, אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר לכוס אחת בלבד.
  • לצורך הקישוט אפשר להשתמש בפירות שונים לפי הטעם.
  • את העוגה מומלץ לחתוך בעזרת סכין חמה ויבשה. כך הפרוסות יהיו ממש חלקות ומדויקות.
  • קחו בחשבון שתותים חתוכים לא נשמרים טוב לאורך זמן, אפילו במקרר. תאכלו את העוגה מהר, או תשמרו במקרר בכלי אטום ללא התותים.


13 תגובות:

  1. יפהפיה וחגיגית! נראה ונשמע מעולה :)

    השבמחק
  2. כמה להוסיף על הכמויות בכדי להכין בתבנית 24 ס״מ? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אם רוצים עוגה גבוהה צריך להכפיל את הכמויות. בהצלחה!

      מחק
  3. העוגה ללא תחתית ביסקוויט?

    השבמחק
    תשובות
    1. ללא. הביסקוויטים מסביב.

      מחק
    2. אני יכולה גם להוסיף בתחתית? תודה

      מחק
    3. בוודאי, את יכולה לעשות מה שבא לך :)

      מחק
  4. היי
    את השמנת המתוקה מקציפים ללא חלק מאבקת הסוכר, נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. עליזה, בעיקרון ללא, אבל זה גם לא כל כך משנה. אם בא לך, את יכולה להוסיף חלק מהכמות לשמנת המתוקה. בסופו של דבר שני החלקים ייפגשו בקרם אחד :)

      מחק
  5. ניתן להשתמש בסוכר רגיל לא אבקה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אבל מומלץ להשתמש באבקת סוכר, היא עדינה יותר

      מחק