יום רביעי, 10 בפברואר 2016

טבעות עם קרם שמנת חמוצה, וניל ותותים

אז תותים. שמתם לב שהעונה בעיצומה, והמחירים שלהם לא יורדים? הירקן שלי הבטיח שהשבוע, אחרי הקור והגשמים, הם יוזלו באיזה 50%. מגזים כמובן, אבל שיהיה לכם בהצלחה בכל זאת. כי אני לא חיכיתי וכבר קניתי במחיר המלא.
איך אפשר שלא? תותים נותנים לי אינסוף השראה, ממש מוזה במסווה של פרי. הם נורא יפים, רוב הזמן גם מאוד טעימים, מצטלמים נהדר, ובא לי לדחוף אותם לכל קינוח אפשרי. למשל לטבעות האלה מבצק רבוך, קרובי משפחה של אקלרים ופחזניות, עם קרם מתקתק, ונילי וממש קל להכנה על בסיס שמנת חמוצה. 
ההכנה די פשוטה. בפוסט הזה תוכלו למצוא הסברים מצולמים, צעד אחרי צעד, להכנת בצק רבוך. כל מה שיישאר זה לזלף ולאפות את הטבעות, ובינתיים להקציף את הקרם (3 דקות בהגזמה), לחתוך תותים (2 דקות), להרכיב קינוח חמוד ברמות על (2-3 דקות גג) ולזרות מעל קצת אבקת סוכר (10 שניות).
וזהו, אתם מסודרים עם קינוח מקסים בטעם של ילדות. כי שילוב של שמנת חמוצה, וניל ותותים לעולם יזכירו לי את טעם המילקשייק שהיו קונים לי כשהייתי ילדה. ואם לא בא לכם על הטבעות, אפשר להכין אקלרים או פחזניות קטנות בגודל ביס. כי צורה לא משפיעה על הטעם, ותותים הם תותים הם תותים. שיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 10-12 טבעות גדולות:
80 מ"ל מים (1/3 כוס)
80 מ"ל חלב (1/3 כוס)
70 גרם חמאה
90 גרם קמח (1/2 כוס + 2 כפות)
160 גרם ביצים (3 ביצים M)
קמצוץ סוכר
קמצוץ מלח

מרכיבים לקרם:
500 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)
4 כפות אבקת סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל של מיימונס (שקית)
1 כפית תמצית וניל
20-25 תותים טריים, חתוכים לרבעים
אבקת סוכר להגשה


אופן הכנה:
  1. מכינים את הטבעות: מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  2. מערבבים בסיר את המים, החלב והחמאה ומחממים על אש בינונית עד שכל החמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הקמח נטמע בתערובת, ולא נשארים גושים. ממשיכים לבשל את הבצק על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע כ- 4-5 דקות נוספות עד שמתקבל מעין כדור בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הסיר.
  4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה. בקערית נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכמה סבבים, לקערה הגדולה עם הבצק ומערבבים היטב בעזרת כף או מיקסר ידני עם ווי לישה עד שמתקבל בצק סמיך, חלק ומבריק שנמתח בין האצבעות ולא נקרע.
  5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר בקוטר 1.5 ס"מ בצורת כוכב. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזלפים במרווחים טבעות בקוטר כ- 10-12 ס"מ.
  6. מכניסים לתנור ל- 30-40 דקות, או עד שהטבעות תופחות ומזהיבות. לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה!
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מקציפים את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, אינסטנט פודינג ווניל עד שמתקבל קרם סמיך ויציב. מעבירים אותו לשק זילוף.
  9. מרכיבים את הקינוח: בעזרת סכין משוננת חדה חותכים את השליש העליון של הטבעות. ממלאים את חלל החלק התחתון בכמות נדיבה של הקרם, מסדרים מעל את התותים ומכסים עם החלק העליון. זורים מעל אבקת סוכר.


הערות:
  • לצורך הכנת הבצק אפשר להשתמש רק במים או רק בחלב.
  • תוסיפו או תורידו את כמות הסוכר בקרם בהתאם לטעם האישי.
  • אם אין לכם שקיות זילוף ו/או צנטרים, אפשר להשתמש בשקיות רגילות עם פינה גזורה. את הקרם אפשר לסדר בתוך הטבעות בעזרת כף / כפית.
  • אם אתם לא מתכוונים לאכול את כל הטבעות ביום ההכנה, אל תמלאו אותם בקרם. ניתן לשמור את הטבעות ואת הקרם בנפרד, במקרר בכלים אטומים. 


3 תגובות:

  1. מתההה על תותים ושמנת חמוצה! הכי טעם של ילדות...
    אצל הירקן שלי אגב סוף סוף השבוע המחירים התחילו קצת לרדת, אז אוטוטו...
    נראה מעולה!

    השבמחק
  2. היי, לגבי הקרם, הכוונה להקצפה בעזרת מיקסר? או פשוט לטרוף עם כף?
    תודה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, הכי טוב עם מיקסר, או מטרפה ידנית

      מחק