יום רביעי, 9 במרץ 2016

עוגיות שוקולד ומרשמלו

בלוגי בישול ואפייה. איפה הייתי היום אם אנשים באמת מיוחדים שנקראים בלוגרים לא היו מקדישים כל כך הרבה מזמנם וכשרונם בצילום וכתיבה של מתכונים מעולים וזמינים לכל אחד? כנראה עדיין על הספה עם מנה חמה ביד. לא פעם ולא פעמיים כתבתי כאן שאת היסודות שלי למדתי מבלוגים, ועצם פתיחת הבלוג משלי היא מעין תודה וניסיון להחזיר אנרגיה למרחב הוירטואלי ממנו לקחתי כל כך הרבה. 
האתגר החדש של קבוצת "מבשלים ביחד" עוסק החודש בפרגון לבלוגים – היינו אמורים להכין מתכון מבלוג אהוב. משימה לא הגיונית וריאלית בעליל, כי מה זאת אומרת? יש כל כך הרבה! ואיך בוחרים? איך מצמצמים את כל ההערכה ובמקרים מסוימים אפילו הערצה לכדי מתכון אחד?
אז מזל שעוד מעט פורים, ורציתי לרקוד על שתי חתונות ולהעלות פוסט עוגיות שיוכל לשמש אותכם להכנת משלוחי מנות. ומי אופה עוגיות טובות ומגניבות יותר מפיית העוגיות? ענבל היא בהחלט דמות מוערצת – בחורה שגם מכינה בנונשלנטיות כובשת (ומעצבנת!) קינוחים מדויקים מעיפי סכך, וגם מצלמת אותם בכישרון רב שגורם לריור מוגבר מול מסך המחשב. אם בטעות קיים מישהו שעדיין לא מכיר אותה, תעשו לעצמכם טובה ולכו לבקר בבלוג היפהפה שלה. עוגיות שוקולד-מרשמלו מעלפות אלה מגיעות משם. כמעט ולא שיניתי כלום, טיפה מבחינת ההופעה החיצונית, שיהיו עליזות יותר לכבוד פורים. תוכלו לראות ולהשוות למקור :)
הכנת העוגיות האלה פשוטה למדי, פשוט תיצמדו לשלבי ההכנה המפורטים בהמשך.
שימו לב שאת העוגיות אופים פעמים: פעם ראשונה את הבצק עד שהוא מתייצב לכדי עוגיות שחומות מהממות, ופעם שנייה יחד עם מרשמלואים, בחלק העליון של התנור, עד שגם הן מקבלות שיזוף קל.
מה שיישאר זה רק לקשט את העוגיות, לחכות קצת עד שהשוקולד יתגבש ולארוז למתנה. הן יככבו במשלוחי מנות ויקצרו המון מחמאות, באחריות הפייה! כי חברים – שוקולד ומרשמלו זה פשוט זה. אז שיהיה חג פורים שמח ובתאבון!
וכאן תוכלו לראות מתכונים יפהפיים של משתתפי הפרויקט האחרים. שווה ביותר!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל-60 עוגיות:
115 גר' חמאה
340 גר' שוקולד מריר, קצוץ
185 גר' קמח (1 כוס + 4.5 כפות)
30 גר' קקאו משובח (3 כפות)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3 ביצים
200 גר' סוכר חום בהיר (1 כוס)
1/2 1 כפיות תמצית וניל
לקישוט:
חבילת מרשמלואים קטנים
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן
סוכריות צבעוניות


אופן ההכנה:
  1. ממיסים יחד את החמאה והשוקולד במיקרו או על באן מרי ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.
  2. מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח.
  3. בעזרת מיקסר מקציפים את הביצים, הסוכר החום הבהיר ותמצית הווניל במשך 2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. יוצקים פנימה את השוקולד המומס בזרם דק תוך עירבוב עד שנטמע לחלוטין.
  5. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים בעזרת מרית רק עד שמתאחד. מעבירים לקירור ל- ½ שעה לפחות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  7. מרטיבים את הידיים, לוקחים כפית בצק ומגלגלים כדורים בגודל אגוז קטן (כ- 2.5 ס"מ). מסדרים במרווחים של 4-5 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה או שטיחון סיליקון. משטחים קלות בעזרת כף היד.
  8. אופים את העוגיות במשך 12 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים על כל עוגייה 3-4 מרשמלואים ומחזירים חזרה לתנור ל-4-5 דקות אפייה, בשליש העליון של התנור. המרשמלואים אמורים קצת להשחים. מצננים.
  9. ממיסים במיקרו את השוקולד המריר, מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף קטנה.
  10. מזלפים את השוקולד המומס על העוגיות בצורה חופשית ומקשטים בסוכריות הצבעוניות.
  11. שומרים בכלי אטום.



הערות:
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
  • אפשר להחליף את הסוכר החום הבהיר בכמות זהה של סוכר לבן, אבל הסוכר החום מייצר מרקם לעיס יותר.
  • אם לא מוצאים מרשמלואים קטנים, אפשר לחתוך לחצי מרשמלואים גדולים.
  • אפשר לצקת עוגיות בעזרת כפית טבולה במים חמים.
  • אפשר לזלף את השוקולד המומס ללא שקית זילוף, בעזרת כפית, או להשתמש בשקית פלסטיק עבה עם פינה חתוכה.
  • כמות העוגיות שמתקבלת די גדולה. אם הן לא מיועדות למשלוחים, אפשר בהחלט להכין חצי מנה.

8 תגובות:

  1. יווו זה מהמם! תודה רבהההה על הפירגון, ריגשת ממש :)
    והעוגיות נראות פשוט נפלא ♥

    השבמחק
  2. שוקולד ומרשמלו זה שילוב הורססס. סחטיין על שתיכן.

    השבמחק
  3. אולגה, אם מוותרים על המרשמלו (סליחה, אבל זה לא הקטע שלי) עדיין העוגיות זקוקות לעוד אפיה או שמספיקה להן הראשונית? תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מאיה. במקרה כזה מספיקה רק האפייה הראשונית. בהצלחה וחג שמח! :)

      מחק
  4. טוב... צר לי על הפידבק הלא חיובי... התוצאה שלי נראית כמו משהו מ-nailed it של פינטרסט ��
    המרשמלו נזלו והחליקו לגמרי, עוד לפני שהשחימו. איבדו צורה לגמרי וכיערו מאוד את העוגיות ...
    קניתי מרשמלו של שופרסל אם זה משנה.
    מעבר לכך, לטעמי העוגיות מתוקות ברמה של מסיבת גן- ועוד הפחתתי את כמות הסוכר.
    מצטערת לבאס ... אבל מבחינתי מדובר בניסיון לא מוצלח בכלל... :(

    השבמחק
    תשובות
    1. צר לי שצר לך.. לטעמי העוגיות מעולות

      מחק
  5. מהממות אולגה!! החולשה שלי זה מרשמלו ולגבי ההערה של זו מעליי: יש איכויות של מרשמלו. יש כאלה שלא שורדים אפייה ונוזלים.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יהודית! אני לא מכירה איכויות שונות של מרשמלו, לכן לא התייחסתי. אלה שאני השתמשתי השחימו מעולה, וגם אלה של ענבל מהפוסט המקורי.. חבל שהעוגיות של עמית נהרסו...

      מחק