יום רביעי, 13 באפריל 2016

לחמניות כשרות לפסח

ארוחת חג זה אירוע שבד"כ נע על הציר "אתגר – התקף לב", במיוחד כשמדובר בחג פסח. החמץ קורץ מכל פינה ומסתתר במוצרים התמימים ביותר שבחיים לא חשבנו שמכילים אותו. צריכים להיות יצירתיים אך זהירים, כדי לא להכין כמוני (מוכשרת על!) בראוניז מושלמים ללא קמח ולקשט אותם בממרח לוטוס, כי זה נראה ממש יפה :) בכל אופן, היה רק הגיוני שפרויקט "מבשלים ביחד" גם הפעם יהיה עם היד על הדופק והפנים ללקוח ויחבר עבורכם הצעה לתפריט חגיגי, טעים, מגוון וסוגר את כל הפינות, ממנות ראשונות ועד לקינוחים.
וגם אני תרמתי את חלקי והכנתי לחמניות פסח שתוכלו לשדך לסלט, דגים או בשר עם הרבה רוטב או לנשנש סתם ככה, כי למה בעצם לא? הלחמניות האלה עשויות מקמח דק-דק על בסיס טפיוקה. בדיוק כמו לחמניות ברזילאיות "פאו דה קייז'ו" שרציתי להכין אחרי הטיול, ואכן הכנתי לא פעם, אך מעולם לא הפכתי לפוסט רשמי. אז אומנם הלחמניות האלה לא זהות לחוויה הברזילאית, כמו שקרואסון כחול-לבן לעולם לא ירגיש כמו קרואסון צרפתי אמיתי, הן ממש חמודות וטעימות. שווה לנסות אותן כחלופה ללחמניות פסח רגילות על בסיס קמח מצות או קמח תפוחי אדמה.
את הבצק מכינים בקערה אחת תוך כמה דקות ספורות: ערבוב קטן – לישה קצרה, ויש לכם בצק רך, נעים וממושמע שכיף לעבוד איתו. כאן תוכלו לראות גרסה חלבית על בסיס שמנת חמוצה, אבל ב"הערות" תמצאו אופציות להמרת הלחמניות לפרווה.
קורצים כדורים בגודל רצוי, מפזרים מעל כל תוספת שרוצים וזהו זה – הן נאפות, משחימות ונסדקות באופן מקסים ושובה לב.
אני ממליצה לאכול את הלחמניות האלה כל עוד הן טריות וחמימות. חימום חוזר מחייה אותן לא רע, אבל אין כמו הדבר האמיתי שזה עתה יצא מהתנור. אז שתהיה ארוחה כיפית ונטולת סטרס, וחג מאוד שמח!
כאן תוכלו למצוא מתכונים נהדרים של משתתפי פרויקט אחרים. כנסו-כנסו!
אז מה היה לנו?

המתכון של אינה קראבצקי
מרכיבים ל- 10 לחמניות גדולות או 15 קטנות:
2 שקיות (400 גרם) קמח תופח לפסח "מאסטר שף"
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה
1 ביצה
½ כוס מים
¼ כוס שמן
½ כפית מלח
½ כפית סודה לשתייה
* ביצה טרופה להברשה
* גבינה / קצח / מלח גס / תערובת תבלינים


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה.
  2. בקערה בעזרת כף מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק פרורי. מעבירים למשטח עבודה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. קורצים כדורים בגודל רצוי ומניחים על התבנית.
  4. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים תוספות לפי הטעם.
  5. אופים כ- 20 דקות עד שהלחמניות מתחילות להיסדק ומזהיבות.


הערות:
  • אפשר להפוך את הלחמניות לפרווה: מחליפים את השמנת החמוצה בכמות זהה של חלב קוקוס, מיץ מפרי או ירק שאוהבים או מתאים לטעם או סתם מים.
  • אפשר לתת גיוונים ולתבל את הבצק במעט רוזמרין או טימין קצוץ, להוסיף חמוציות, צימוקים או אפילו שוקולד צ'יפס.