יום שני, 18 באפריל 2016

פשטידת ירקות עם גבינות כשרה לפסח

נכון שאתם כבר מסודרים עם תפריט החג? אבל מרוב שהתרכזתם בו לא באמת חשבתם מה תאכלו במהלך חול המועד, נכון? אם לא בא לכם על מצה מטוגנת עם ביצים, אני כאן להציע לכם משהו מהיר וקליל באותה מידה, אבל יותר בריא.



את הפשטידה הזו מכינים צ'יק צ'ק בקערה אחת, אופים עד להשחמה, חותכים ומגישים. וכדי שבעניין יהיה ממש ברור ונגיש, הכנתי גם סרטון קצר. מוזמנים להיכנס ולהתרשם. השתמשתי בגבינות רזות וירקות. פסח הוא חג אתיר קלוריות, אז כדאי לנסות לשמור איפה שמתאפשר. אני מעדיפה לעשות את זה במנות עיקריות כדי שאוכל להתפרע בקינוחים :)
הפשטידה הזו הכי טעימה כשהיא יוצאת מהתנור, אבל גם לא רעה למחרת בחימום חוזר. היא מאוד משביעה, כך שסלט קטן לצידה מספיק כדי לסגור לכם אחלה ארוחת צהריים. אז שיהיה בתאבון וחג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית עגולה 26 ס"מ:
200 גרם ברוקולי
200 גרם כרובית
200 גרם תירס
4 ביצים
250 גרם (אריזה) גבינה בולגרית 5%, מפוררת
200 גרם (אריזה) גבינת פטה 5%, מפוררת
250 גרם (גביע) קוטג'
5 כפות קמח מצות
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
2 כפות רוטב פסטו של אוליביה (אופציונלי)
חופן גבינת פרמז'ן מגוררת


אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה.
  2. חולטים ירקות במים רותחים כ- 3-4 דקות עד שהם מתרככים, מסננים וחותכים לחתיכות בגודל רצוי.
  3. בקערה גדולה טורפים ביצים, מוסיפים גבינות וקוטג' ומערבבים.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, משטיחים, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ואופים כשעה, או עד שהפשטידה משחימה יפה.
  6. מוציאים מהתנור, חותכים ומגישים. מומלץ עם סלט ירוק בצד.

הערות:
  • אפשר להשתמש בגבינות לפי הטעם. אני מעדיפה את המלוחות יותר, ואז גם אין צורך להוסיף מלח.
  • אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים או בירקות מבושלים.
  • אפשר להמיר את הרוטב בעשבי תיבול טריים. החלופה של הרוטב טעימה ומהירה יותר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה