יום ראשון, 8 במאי 2016

גלידת סמיפרדו בטעם טירמיסו

לפני שבועיים חזרתי מאיטליה. ארבעה ימים קסומים ברומא מילאו אותי בכל מובן אפשרי, כולל היקף המותניים, אך ללא ספק השאירו טעם של עוד. אני יכולה לדבר על האוכל האיטלקי בלי סוף. הפשטות ואיכות חומרי הגלם השאירו בחיי צלקת עמוקה של ל"לפני" ו"אחרי" הביקור.
אחד הדברים ששווה התייחסות מורחבת הוא ללא ספק גלידות. מעולות, מעולות, מעולות! בטעמי פירות, שוקולד, קפה, ריבת חלב ואפילו גבינת פרמז'ן - הן הופכות את הגלידות המוכרות והאהובות ביותר מהבית ל"כמעט" ו"ליד", כמו שנהג להגיד צדי צרפתי. המתכון הזה הוא בהשראתן. מדובר בלא סתם גלידה, אלא גלידה ביתית שלא דורשת מכונה ונקראת סמיפרדו.
סמיפרדו מורכב בדרך כלל מארבעה חומרי גלם עיקריים: ביצים, שמנת, סוכר ותוספת טעם. במקרה שלי התוספת היא קפה. וכדי שלא יחסר, ושנרגיש טוב-טוב את הטעם הנבחר, החלטתי להפוך את הגלידה הזו למעין עוגת טירמיסו קפואה. כלומר הקפה מופיע בה פעמיים: פעם אחת בתערובת הגלידה, ופעם נוספת במשרה של ביסקוויטים, בדומה לאופן הכנת טירמיסו קלאסי. לצורך הכנת אספרסו השתמשתי בקפסולות החדשות של קפה עלית, שגם מתאימות למכונת נספרסו שיש לי בבית, וגם עושות עבודה מצוינת. אני אומנם לא נמנית בין מבינים גדולים בקפה, אבל אני כן מבינה ב"טעים – לא טעים". ומה יש לי לומר? הגלידה יצאה ממש טעימה, בטעם קפה מובהק אך לא חזק מדי, בדיוק כמו שאני אוהבת.
ההכנה פשוטה מאוד ודורשת רק הקצפת תערובת מעל באן מרי במשך 5 דקות או קצת יותר, וזאת כדי שלא נסתכן באכילת ביצים חיות. וזהו. משאירים במקפיא במשך לילה שלם, ומתענגים על גלידה שהיא גם קפה וגם עוגה :) בדיוק מה שכל כך צריך לקראת הקיץ המתחזק. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית אינגלישקייק:
3 חלמונים
2 ביצים
½ כוס סוכר
50 מ"ל (3.5 כפות) קפה אספרסו פושר
250 מ"ל שמנת מתוקה
7-8 עוגיות ביסקוויט סבויירדי
60 מ"ל (1/4 כוס) קפה אספרסו פושר
* אבקת קקאו, פולי קקאו ופטל מיובש לקישוט


אופן הכנה:
  1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומניחים בצד.
  2. מניחים את החלמונים, הביצים והסוכר בקערת זכוכית / נירוסטה ומעמידים מעל סיר עם מים רותחים על להבה נמוכה (באן מרי) כך שהקערה לא תיגע במים.
  3. מקציפים את תכולת הקערה במהירות גבוהה במשך כ- 5 דקות, עד שהתערובת מתחממת ונעשית בהירה וסמיכה.
  4. מוסיפים את האספרסו ומקציפים עד להטמעתו. מניילנים ומשאירים בצד ל- 15 דקות.
  5. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת עבה.
  6. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הביצים.
  7. יוצקים חצי של התערובת לתוך התבנית. טובלים את הביסקוויטים במנת האספרסו השנייה ומסדרים בשורה אחת או כמה שורות מעל הקרם. יוצקים מעל את החצי השני, מיישרים, מניילנים היטב ומעבירים להקפאה של לילה שלם.
  8. הופכים את הגלידה על צלחת הגשה, מקשטים, פורסים ומגישים.



הערות:
  • אם אין לכם מכונת אספרסו, אפשר להשתמש בתמצית קפה חזקה (כמתו זהה של מים רותחים + כף קפה).
  • הביצים עוברות טיפול טרמי בזמן ההקצפה על באן מרי.
  • אפשר להכין את הגלידה הזו ללא עוגיות ביסקוויט, כלומר כגלידה נטו.
  • בחום של התקופה הזו הגלידה נמסה יחסית מהר. מצד שני היא גם נאכלת מהר :) 

תגובה 1: