יום רביעי, 18 במאי 2016

עוגת שוקולד חגיגית עם קצפת וניל, ציפוי שוקולד ודובדבנים

אני חושבת שכבר סיפרתי לא פעם ולא פעמיים כמה אני אוהבת שיתופי פעולה. הם מעשירים את שני הצדדים, פותחים את הראש לכיוונים חדשים, ובאופן כללי מייצרים אווירה כיפית של יציאה משגרת בלוגר בודד.
שיתוף הפעולה הנוכחי היה קצת שונה מאלה שחוויתי בעבר. קודם כל כי הפעם רק אני אפיתי, ובכלל לא אני זו שצילמה. נטע ליבנה, דיאטנית, מאמנת כושר ובלוגרית אוכל בעלת הבטן השטוחה ביותר, פרצה לחיי עם מלא חן וכישרון, והביאה איתה רקעי צילום ופרופס מהחלומות שקצת ידללו את הלובן שטיפחתי במהלך השנים האחרונות.
יתרון נוסף בשיתוף פעולה עם צלמת אחרת הוא שעכשיו יש לי מלא צילומי ידיים. מי שעוקב אחרי באינסטגרם ירגיש את העניין הזה טוב-טוב :) 
אז אני ונטע צילמנו יחד מתכון שכולו מחווה לבלוגרית נוספת ששתינו מאוד אוהבות – לינדה לומלינו שמה. מדובר בעוגת שוקולד תלת קומתית מרשימה עם קצפת וניל, דובדבנים חמוצים, ציפוי שוקולד מבריק, והמון דובדבנים טריים שעומדים עליו דום ומוסיפים לעוגה גובה וסקס אפיל מטורף. 
כי דובדבנים הם אחד הפירות הפוטוגניים ביותר שיש. לא פחות מתותים או פטל. לפעמים אפילו יותר.
למרות שהעוגה נראית מורכבת ומרשימה, היא די קלה להכנה. את הבלילה מכינים בקערה אחת. למתחילים שלא רוצים להתעסק עם חיתוכים, הייתי ממליצה לאפות את שלוש השכבות בנפרד. חוץ מזה, הכל מאוד פשוט, וגם לא לוקח יותר מדי זמן. ובקיצור – חובה לנסות.
כי מדובר בעוגה ממש, אבל ממש טעימה. מאוד עדינה, בעלת מרקמים משלימים וטעמים מאוזנים של חמוץ ומתוק. ויפהפיה – לא פחות חשוב. חגיגית לגמרי, ומתאימה גם לשבועות שבפתח לכל שונאי עוגות גבינה באשר הם (שלום מור). בקיצור - מהרו לנצל את עונת הדובדבנים הקצרה.
אז שיהיה בתיאבון, ואני ונטע ממש נשמח לשמוע מה אתם אומרים על היצירה.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה תלת-קומתית בקוטר 20 ס"מ:
170 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
25 גרם (2.5 כפות) קקאו
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
2 ביצים גדולות
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
1 כפית סודה לשתייה
קומץ מלח
100 מ"ל (1/3 כוס + 4 כפיות) מים חמים

מרכיבים לקצפת וניל:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה קרה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפיות מחית וניל
2 כפות אינסטנט פודינג

מרכיבים לציפוי שוקולד:
100 מ"ל (7 כפות) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
* צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים, מסוננים מהנוזלים
* כ- 250 גרם דובדבנים טריים לקישוט


אופן הכנה:
  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים היטב ומקמחים תבנית גבוהה בקוטר 20 ס"מ או שלושה רינגים בקוטר 20 ס"מ.
  2. ממיסים על באן מרי חמאה ושוקולד, מוסיפים סוכר וקקאו ומערבבים היטב.
  3. מורידים את הקערה מהסיר, משאירים להצטנן במשך כמה דקות, מוסיפים שמנת חמוצה וביצים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד להטמעתן בתערובת השוקולדית.
  4. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מוסיפים מים ומערבבים שוב עד שהיא נטמעת בתערובת ומתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים בין 40 ל- 50 דקות עד שהעוגה נסדקת מעט בחלקה העליון, והקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים. אם משתמשים בשלושה רינגים נפרדים – מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים ואופים בערך 20 דקות.
  7. מצננים את שכבות העוגה לחלוטין. אם היא נאפתה בתבנית אחת – מצננים לחלוטין וגם מקררים במשך כשעה לפני שחותכים לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין משוננת.
  8. מכינים את קצפת הווניל: מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומקציפים עד לקבלת קצפת סמיכה. שומרים בקירור עד להרכבת העוגה.
  9. מכינים את ציפוי השוקולד: מביאים שמנת על סף רתיחה ומכבים את הלהבה. מוסיפים שוקולד, משאירים לכמה דקות ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת גנאש חלק וסמיך.
  10. מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת הגשה את השכבה הראשונה של העוגה. מורחים ½ מכמות קצפת הוניל ומסדרים מעל ½ מכמות הדובדבנים החמוצים. חוזרים על אותה הפעולה עם השכבה השנייה של העוגה. מניחים מעל את השכבה השלישית ומורחים מעליה את ציפוי השוקולד. מקשטים בדובדבנים טריים.
  11. שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:
  • אפשר להחליף את השמנת החמוצה בכמות זהה של יוגורט לבן, גיל או אשל.
  • אם רוצים לשדרג את העוגה ולתת לה טעם נוסף, אפשר להחליף את המים בכמות זהה של קפה חזק.

11 תגובות:

  1. היי גם לך!
    ומעניין ששאלת מה דעתנו על היצירה, כי בדיוק תוך כדי הקריאה והבהיה בתמונות מלמלתי לעצמי "מהמם, מהמם". אז מהמם. זו דעתנו על היצירה. וכן, אני מרשה לעצמי לדבר בשם כולם.

    השבמחק
  2. נראה מזעזע

    השבמחק
  3. מאיפה קונים צנצנת של דובדבנים חמוצים?

    השבמחק
  4. היי, מה זה הלבנים בלמעלה של הדובדבנים?
    נראית נהדר!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! אלה סתם פרחים בשביל היופי :)

      מחק
  5. מדהימה מהממת בא לי ביס

    השבמחק
  6. מדהימה מהממת בא לי ביס

    השבמחק