יום רביעי, 25 במאי 2016

מאפה עם קמח תירס, גבינת גאודה ועגבניות מיובשות

חג שבועות מתקרב, והפעם אני רוצה להתחיל את מרתון המתכונים האישי דווקא ממשהו מלוח. ככה, לשם שינוי. קודם כל כי הבאתי מאיטליה מלא עגבניות מיובשות מעולות, אבל נמאס לי לאכול אותן סתם ככה. אז מן הסתם הדרך הטובה ביותר לסיים אותן היא לשלבן במתכון.
חוץ מזה יצא לי לא מזמן לבקר בסדנה במשק יעקבס בכפר הרא"ה – המקום מקסים, חנות הגבינות והלחמים מטריפה, ויש גם יריד בשבועות! מפה לשם, יצאתי עם חתיכה חמודה של גבינת גאודה שלהם שגם דרשה לממש את יעודה בתוך מאפה נימוח וזהוב.
המאפה הזה הוא מעין לחם מהיר שמכינים בקלות בקערה אחת. מערבבים את כל המרכיבים היבשים עם המרכיבים הרטובים, מוסיפים את הגבינה והעגבניות המיובשות, מערבבים עוד קצת ואופים. זהו זה.
אחרי כחצי שעה, אולי קצת יותר, מקבלים כיכר תפוחה, זהובה וריחנית בטירוף. אפשר לצנן טיפה ולאכול מיד.
המאפה הזה יכול להיות תוספת נהדרת לסלט, או מנה עצמאית נהדרת בארוחת שבועות. קמח תירס מוסיף למרקם המאפה קרנצ'יות חביבה, ואני אפילו לא אתחיל לספר לכם על השילוב המנצח של גבינה קשה ועגבניות מיובשות. פרוסת איטליה בצלחת! אז שיהיה בתאבון וניפגש בקרוב מאוד במתכונים מתוקים :)
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית לחם 12x22 או ל-2 תבניות אינגלישקייק:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
100 גרם (1/2 כוס) קמח תירס
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות תערובת תבלינים יבשים (אורגנו, תימין, בזיליקום)
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
1 ביצה
2 כפות שמן זית / קנולה
150 גרם גבינת גאודה מגוררת
100 גרם עגבניות שרי מיובשות חתוכות לקוביות


אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים בקערה קמח, קמח תירס, סוכר, מלח, אבקת אפייה ותבלינים ומערבבים.
  3. מוסיפים שמנת חמוצה, ביצה ושמן ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  4. מוסיפים גבינה (שומרים 1-2 כפות בצד) ועגבניות מיובשות ומערבבים שזוב עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, מיישרים ומפזרים מעל את הגבינה ששמרנו. אופים בין 30 ל- 40 דקות עד שהמאפה תופח ומזהיב. אם הוא מזהיב מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר אפייה.
  6. חותכים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להחליף את השמנת החמוצה בכמות זהה של שמנת לבישול או יוגורט לבן.
  • אפשר לשחק עם התבלינים בהתאם לטעם.
  • אפשר להחליף את הגאודה בכמות זהה של כל גבינה קשה אחרת, למשל פרמז'ן.
  • אפשר לשדרג את המאפה ולהוסיף למשל זיתים.

5 תגובות: