גאלט משמשים ושקדים טבעוני

מאת
גאלט הוא מאפה צרפתי – מעין עוגה כפרית פתוחה, קיצית, קלילה וכיפית. בעבר הכנתי גאלט מקמח מלא ושיבולת שועל במילוי ממרח לוטוס, אגסים ושקדים. הפעם התפקיד הראשי שייך למשמש, אחד מפירות הקיץ האהובים.
משמש = קיץ
אם חסר לכם בעין קצת לבן, זה כי גם את המתכון הזה צילמתי יחד עם נטע. יותר נכון – נטע צילמה, ואני הכנתי, דגמנתי ידיים בזויות בלתי אפשריות וניסיתי להחזיר את הבית למצבו הטבעי 🙂 ובקרוב יגיע מתכון חדש נוסף ויש לומר מרגש. ספויילר – תחשבו חמוץ-מתוק.
גאלט משמשים ושקדים טבעוני
כמו שאמרתי, גאלט זה קינוח פשוט מאוד שאפשר להכין תוך כדי תנועה, ללא היערכות נפשית ולוגיסטית מראש. חומרי הגלם בסיסיים וזמינים, מלית ניתנת לשינוי בהתאם למה שיש לכם בשלוף בבית. אין משמשים? לכו על שזיפים, נקטרינות, תפוחים, אגסים, דובדבנים ואפילו ענבים ומנגו.
גאלט משמשים ושקדים טבעוני
מה שמפריד ביניכם לעוגה סופר פריכה, שחומה ומתוקה, הן 10 דקות עבודה. תוסיפו לזה אפייה לא ממושכת במיוחד, והגאלט כולו שלכם, מוכן להיחתך ולממש את יעודו בליווי איזה כדור גלידה.
ואם אין גלידה, גם לא נורא. הגאלט טעים מאוד בזכות עצמו. שמנת מתוקה יחד עם חמאה נותנות פריכות, שכבת ריבת משמשים והפירות עצמם אחראיים על מתיקות, ושקדים וסוכר חום מוסיפים קראנץ' וקונטרה לטקסטורה הרכה של הפרי האפוי. ללא ספק מדובר בקינוח מעולה. אני ונטע נשמח מאוד לשמוע איך יצא לכם. בתאבון!

גאלט משמשים ושקדים טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר כ- 25 ס"מ:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפייה
120 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות קרם קוקוס + 1 כף קרם קוקוס להברשה
3-4 כפות ריבת משמשים
5-6 משמשים חתוכים לפלחים קטנים
חופן שקדים פרוסים
1 כף סוכר חום בהיר
אופן הכנה:
  1. מניחים בקערת מעבד מזון קמח, מלח, אבקת אפייה ומרגרינה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה.
  2. מוסיפים קרם קוקוס וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  3. מעבירים את הבצק על השיש, מקבצים לכדור, לוחצים ע"מ ליצור דיסקית שטוחה יותר, מניילנים ומעבירים לקירור של 1/2 שעה.
  4. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על גבי נייר אפייה לעיגול בקוטר כ- 30 ס"מ ועובי כ- 3-4 מ"מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית.
  6. בעזרת פלטה קטנה או כף מורחים ריבת משמשים במרכז הבצק ומשאירים שוליים נקיים של כ- 5 ס"מ.
  7. מסדרים משמשים מעל הריבה, מקפלים את השוליים הנקיים מעליהם ומהדקים בעדינות. מברישים את השוליים בקרם קוקוס ומפזרים מעל הגאלט סוכר חום ושקדים פרוסים.
  8. אופים במשך כ- 35-40 דקות, או עד שהגאלט מזהיב.
  9. מצננים, חותכים ומגישים.
  10. שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
  • את השלבים 1-2 אפשר לבצע גם ידנית.
  • הבצק מאוד פריך ועדין. תעבירו את הגאלט מנייר האפייה על צלחת הגשה בעדינות.
  • מומלץ להשתמש בפירות קשים ולא בשלים מדי ע"מ שישמרו על צורתן אחרי האפייה.
  • אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית.
  • אפשר להחליף את המשמשים בנקטרינות, אפרסקים, שזיפים, תפוחים או אגסים.
  • אפשר להחליף את ריבת המשמשים בכל ריבה אחרת או ממרח שאוהבים.
  • מומלץ להגיש את הגאלט עם כדור גלידת וניל בצד.
הדפסה
6 תגובות
  1. נטלי 2 שנים לפני
    הגב

    נראה מעולה וקיצי כל כך!

  2. The Cookie Fairy 2 שנים לפני
    הגב

    מושלם! כמה בא ליייייי
    והצילומים מעולים

  3. Meirav Gavish 2 שנים לפני
    הגב

    מלכה! מקסים ואיזה יופי של צבע(:

  4. ayalawein 2 שנים לפני
    הגב

    הי אולגה,
    רוצה לספר לך שהכנתי בשבועות את עוגת הגבינה עם התפוחים המקורמלים, לפי המתכון שלך. (גילוי נאות, החלפתי את הגבינה השמנה לגבינה לבנה 5% שומן). יצאה עוגה מרשימה במראה ומדהימה בטעמה. אפילו חברה שלי הזמינה ממני את העוגה הזאת ליום הולדתה.
    כל כך שמחה שהכנתי אותה, וכל כך שמחה שגיליתי את הבלוג שלך. 🙂

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי איילה, ברוכה הבאה! איזה כיף לשמוע כאלה תגובות! אם צילמת את העוגה, מוזמנת להעלות לדף שלי בפייס. ככה אוכל להשוויץ גם לאחרים 🙂

  5. ayalawein 2 שנים לפני
    הגב

    מרוב שהיא נחטפה, לא הספקתי לצלם. פעם הבאה – מבטיחה.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם