יום שני, 25 ביולי 2016

סלסילות קדאיף במילוי גבינת שמנת בצל וריבת בצל

אני חושבת שאפשר לומר בביטחון מלא שהטרנספורמציה שלי לקונדיטורית הושלמה סופית. הלימודים ותעודת הפטיסרי הם רק חלק מהעניין. האינדיקציה האמיתית לעומק הסריטה היא כזו: גם כשאני לא מתכוונת להכין קינוח, אלא אוכל אמיתי, אפילו משהו מלוח לצורך העניין, זה נגמר בכך שמנה מקבלת צורה של וטעמים של... קינוח :)
קחו למשל את סלסילות הקדאיף האלה. הרי ברור שאני אסדר את המלית בצורה שתגרום להן להיראות כמו קאפקייקס. אפשר אחרת? ולא אני המצאתי שגבינות משתלבות נהדר עם ריבות. הייתי יכולה ללכת על ריבת פרי, אבל זוכרים את המשימה? משהו לא מתוק לשם שינוי?
אז הלכתי על ריבת בצל – מתוקה, ארומטית, פיקנטית, אבל בכל זאת עשויה מירק. אתם חייבים להעריך את המאמץ! ואם זה עדיין נראה קצת עוגתי, אז שידכתי למנה עלי טימין, שלא יישארו ספקות לגבי הכוונות שלי.
ועכשיו ברצינות: קדאיף הוא חומר גלם ניטרלי שמאפשר לקחת אותו לכל כיוון אפשרי: מלוח, מתוק, חמוץ, חריף וכו'. מלית היא זו שמכתיבה את הכיוון הסופי ונותנת דגש למנה. כאמור השתמשתי בשילוב של גבינת שמנת בצל מעולה של נפוליאון מעורבבת עם פרמזן וריבת בצל, והתוצאה הייתה לא פחות ממושלמת.
ביס פריך שבא עם פיצוץ אדיר של טעמים: מלוח עדין של הגבינות ומתוק מתובל של הריבה. הסלסילות האלה יכולות להיות מנת פתיח מעולה על כל שולחן חגיגי, וגם ארוחה בפני עצמה, אם מתלווה לה סלט ירוק ורענן. הן יפות, מרשימות ולמרות זאת ממש פשוטות להכנה. אפיית הקדאיף אינה מאתגרת, וריבת הבצל פרקטיקלי מבשלת את עצמה :)
אז נסו אותן בזמנכם הפנוי. אני בטוחה שאורחים ובני המשפחה שלכם יגידו לכם תודה. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 12 מנות אישיות:

לסלסילות:
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם אטריות קדאיף מופשרות

לריבת בצל:
3 בצלים אדומים גדולים
2 כפות שמן לטיגון ראשוני
¾ כוס יין אדום יבש
¾ כוס סוכר חום דביק
2-3 כפות חומץ בלסמי

למלית גבינה:
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת בטעם בצל של נפוליאון
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
1-2 כפות עלי טימין (אופציונלי)
12 גבעולי טימין קטנים לקישוט


אופן הכנה:
  1. מכינים סלסילות קדאיף: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים אטריות קדאיף בקערה גדולה, יוצקים עליהן חמאה מומסת ובעזרת הידיים מערבבים היטב כך שיצופו מכל הצדדים.
  2. מרפדים כל שקע באטריות המשומנות כך שייווצרו מעין סלסילות קטנות.
  3. אופים כ-10-20 דקות עד להזהבה. מצננים כ-10 דקות ומוציאים בזהירות מהשקעים.
  4. מכינים ריבת בצל: מקלפים בצלים ופורסים לרצועות. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל במשך כ- 5 דקות תוך ערבוב.
  5. מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין חצי שעה לשעה עד שרוב או כל הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.
  6. מכינים מלית גבינה: מעבירים גבינת שמנת לקערה, מוסיפים פרמזן ועלי טימין ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים אותה לשק זילוף.
  7. מרכיבים את הסלסילות: מניחים בתחתית כל סלסילה ככפית ריבת הבצל, מזלפים מעל את מלית הגבינה, בעזרת כפית מייצרים שקע קטן בתלולית הגבינה ומניחים לתוכו עוד ריבת בצל. מקשטים בגבעול טימין.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • לצורך הכנת הריבה אפשר להשתמש גם בבצל לבן.
  • אפשר להחליף את הטימין בעשבי תיבול לפי הטעם.
  • אם אין לכם שק זילוף, אפשר ליצור את תלוליות המלית בעזרת שקית סנדוויץ' עבה עם פינה חתוכה, או כף.
  • מומלץ להרכיב את הסלסילות כמה שיותר צמוד להגשה ולאכול באותו יום, מקסימום יום למחרת, כי אחרי זה הקדאיף מפסיק להיות קראנצ'י.

תגובה 1:

  1. נשמע טעים, אוהבת קאדיף גם במנות מלוחות והכי בא לי ביס!
    מבינה ומזדהה עם השריטות, גם לי בורח לפעמים
    (כבר יצא לך להכין קציצות עם כף קפיצית? חחחח)

    השבמחק