יום רביעי, 27 ביולי 2016

סנדביץ' נשיקות

אני חייבת לומר שלא נראה לי שהמתכון הזה היה מגיע לבלוג לולא הפרויקט "מבשלים ביחד"שכולו זכרונות ילדות . וזה לא שלא פרסמתי כבר בעבר מתכונים מושחתים ועתירי סוכר. בתור מישהי שעוסקת בקונדיטוריה, אין לי שום בעיה עם זה. אבל המתכון הספציפי הזה הביא איתו כל כך הרבה שאלות ותהיות, שתיכף אדבר עליהן, שלא הייתי מכינה אותו סתם ככה. אבל לא נותרה לי ברירה. כי אחרת מה הייתי מכינה בשביל הפרויקט? פירה? העניין הוא שבתור ילדה לא כל כך אכלתי. כלומר, כנראה שאכלתי משהו, כי בכל זאת הגעתי עד הלום, אבל זכרונות הילדות שלי פחות קשורים לאוכל עצמו, אלא לאיך לגרום לו להיעלם מהצלחת שלי לפני שמישהו ישים לב. יחד עם זאת, היו כמה מאכלים שאהבתי: כאמור, פירה, וגם כמה דברים מתוקים שמשום מה לא נחשבים אוכל בעיני מבוגרים: שוקולד, מרמלדה, ריבות וקינוח אחד מיוחד שנקרא "בזה" (beze).
מדובר בסנדביץ' מרנגים שמחוברים יחד ע"י קרם, מעין נשיקות גדולות ושמנמנות. כמו פבלובה, רק בלי פירות. כמו אלפחורס, רק בלי עוגיות על בסיס חלמונים. וכאן מתחיל הסיבוך.. קודם כל איך מגדירים את הדבר הזה. זו עוגה אישית? עוגייה? ממתק? וגם – איך מתרגמים את השם לעברית? קיבלתי מחברי הפרויקט מלא הצעות יצירתיות ומשעשעות: פבלוביץ' (פבלובה + סנדביץ'), פבלוקולדה (פבלובה + שוקולד), נשיקולדה (נשיקה + שוקולד) וגם פבלוביס ומפלצת מרנג. אומנם האחרון ממש נכון, עדיין החלטתי לקרוא לקינוח "סנדביץ' נשיקות". גם כי הוא לא חייב להיות עם שוקולד - למען האמת המקור בילדותי היה עם קרם חמאה אותו אני לא מעיזה אפילו להציע. וגם כדי שבכל זאת הוא יעלה אי פעם בחיפושים בגוגל. כי ביננו, מי יחפש שם את פבלוביץ'? :)
אז סנדביץ' הנשיקות זה קינוח מהמם, טעים ומתוק-מתוק שמכינים בקלי קלות מ- 2 מרכיבים בלבד. לזה תוסיפו חומר גלם שיחבר בין שני חצאים (אצלי – נוטלה וריבת חלב, אבל יש גם מלא אפשרויות אחרות, כולל פרווה), קישוט – וזהו, יש לכם ממתק מגניב, נטול גלוטן, שכיף להכין ולהרכיב יחד עם ילדים בזמן החופש הגדול. המרנג כאן צרפתי, הפשוט ביותר, כזה שלא דורש מד חום או טכנולוגיות הכנה מסובכות.
אפשר להכין נשיקות לבנות, ואפשר גם להשתמש בצבעי מאכל ליצירת סנדביצ'ים צבעוניים ועליזים יותר. אפשר להכין כמות קטנה או גדולה – בעיקרון על כל חלבון תצטרכו 50 גרם (1/4 כוס) סוכר. אבל אל תתעסקו עם פחות משניים – יהיה ממש קשה להקציף חלבון אחד.
גם עניין הגודל נתון לשיקולכם – אפשר לזלף נשיקות בגודל ביס, נשיקות מידיום וגם XXL, מה שמדבר אליכם יותר. ה- beze המקורי מהילדות היה בדיוק כמו בתמונה הראשונה, כזה שצריך את כל כף היד כדי לאחוז בו. או שפשוט היד שלי הייתה אז הרבה יותר קטנה.
בחיי שהפוסט הזה העלה לי זכרונות טובים שכבר הספקתי לתייק רחוק ועמוק. אני בת 4 או 5, ההורים שלי עובדים עד מאוחר, אז את רוב זמני אני מבלה עם סבא וסבתא. מתגעגעת. ואז מגיע סופ"ש. ולמרות שהייתי הבת של אבא והיה מאוד קשה להפריד ביננו, דווקא את אמא הייתי מלווה במסע קניות שהרבה פעמים הסתיים בחנות קונדיטוריה שכונתית אפופה בריחות חלב, סוכר ווניל. היד שלי בתוך היד שלה. וביד השנייה נמצאת חתיכת גן עדן פריכה ומתוקה, וכל ביס ממנה משאיר עליי שפם חמאה, ומיד אחרי זה נמס על הלשון ומוכיח שאוכל זה בעצם לא כזה רעיון גרוע :)
ואם בא לכם לראות את זכרונות הילדות של משתתפי הפרויקט האחרים, כנסו לכאן. יהיה טעים!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 20 קינוחים אישיים:
3 חלבונים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר

לחיבור:
נוטלה / ריבת חלב (לגרסה חלבית)
חמאת בוטנים / לוטוס / שוקולד שחר (לגרסת פרווה)
לקישוט: סוכריות צבעוניות / שבבי קוקוס


אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל- 100 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפייה.
  2. מקציפים חלבונים בקערת מיקסר נקייה ויבשה במהירות גבוהה במשך כ- 2-3 דקות עד שמתקבל קצף לבן עבה.
  3. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 2-3 דקות עד שמתקבל מרנג ממש יציב שלא נופל אם הופכים את הקערה. אם רוצים, בשלב זה מוסיפים צבע מאכל.
  4. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנטר כוכב או צנטר חלק ומזלפים על-גבי נייר האפייה תלוליות בגודל אחיד.
  5. אופים במשך כשעה וחצי – שעתיים, עד שהנשיקות מתייבשות, הופכות לפריכות ומתנתקות בקלות מנייר האפייה. אם הן מתחילות להשחים, מנמיכים את חום התנור ל- 80 מעלות.
  6. מצננים, הופכים ומסדרים בזוגות.
  7. מזלפים מלית בעזרת שק זילוף או מורחים בעזרת סכין או כף. מרכיבים סנדוויצ'ים ומקשטים את קוו החיבור בסוכריות צבעוניות או שבבי קוקוס.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אם אין לכם שק זילוף, אפשר ליצר את תלוליות המרנג בעזרת שתי כפות.
  • על מנת להבטיח זילוף אחיד, מומלץ לצייר על נייר האפייה עיגולים בגודל רצוי.
  • לצורך חיבור הסנדוויצ'ים אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים. עדיף שיהיה קריר אך לא קפוא. מומלץ לא להשתמש בריבות, כי הן ירטיבו את הנשיקות. אפשר להשתמש בקצפת יציבה או קרם על בסיס חמאה.
  • אפשר לקשט את הסנדוויצ'ים בעזרת פיסטוק או אגוזים טחונים, פטל מיובש, שברי עוגיות, כמו אוראו או לוטוס וכו'.
  • אפשר להכין את הנשיקות מראש. הן נשמרות היטב בכלי אטום בטמפרטורת חדר, אך בקיץ עדיף במקרר.


7 תגובות:

  1. נראה יפהפה אולגה :)
    עשית לי חשק לשפם מרנג!

    השבמחק
  2. הו מיי גד, בא לי כאלה ורודות כל יום כדי לעשות לי שמח בבטן ובלב <3

    השבמחק
  3. כתבת כ"כ יפה אולגה, לגמרי יכולה לדמיין אותך ילדה קטנה ומתוקה עם שפם של מרנג.

    השבמחק
  4. איזה יופי! וכתבת מקסים ♥

    השבמחק
  5. זה נראה כל כך טעים שאני רוצה לאמץ את הסנדווי. הזה כמאכל ילדות (של הגוזלים שלי, כמובן) :-)

    השבמחק
  6. בא לי נשיקה עכשיו! הכתיבה שלך מקסימה. ביג לייק!

    השבמחק
  7. חמודים כאלה! :) היה כיף לקרוא אותך, ומתה לנגיסה מהפבלוביץ', כולל שפם!

    השבמחק