עוגת תפוחים עם מרנג ושטרויזל

מאת
זה כבר הפך למסורת שלפני חגים גדולים, כמו פסח, שבועות, ראש השנה, פרויקט הבלוגרים "מבשלים ביחד" רוקם עבור גולשים ועוקבים תפריט שלם עם מלא אופציות לארוחה חגיגית. אני באופן מסורתי מופיעה בתפריט הזה לקראת הסוף, באזור הקינוחים. ואני שמחה שראש השנה זה חג ללא אתגר קולינרי, או עם אתגר יחסית קטן. סה"כ אין מגבלות מיוחדות, כמו בפסח, ולרובנו יש מתכונים משפחתיים בדוקים ומוצלחים שחוזרים על עצמם שנה אחרי שנה ומהווים נקודת אחיזה בעולם משתנה וחולף. סלטים, גפילטע, קדרה. תפוחים, דבש, רימונים. שיהיה מתוק. שנהיה לראש. שירבו.
עוגת תפוחים עם מרנג ושטרויזל
גם בגזרת מתוקים הכל די ברור: אם לא עוגת דבש, אז עוגת תפוחים, אם לא תפוחים, אז רימונים. אם לא רימונים, אז תמרים. נו טוב, גם אגסים יכולים להצטרף. אנחנו סובלניים ונדיבים לרגל החג. נחזור להיות עצמנו מיד אחרי הקומפוט 🙂 את עוגת התפוחים הזו הכנתי יחד עם רחלי וגיל בסשן בישול ואפייה כיפי וטעים במיוחד. רחלי הכינה שלושה סוגים של אורז בצבעים שונים, וגיל השלים מנה עיקרית חגיגית – עוף עם תפוחי אדמה, בטטה וגזר. את מתכוני המנות שלהם תראו בהמשך.
עוגת תפוחים עם מרנג ושטרויזל
העוגה שבחרתי לפרויקט היא עוגה של אמא. וכשאני אומרת "של אמא" אני לא מתכוונת שאמא שלי הייתה אופה אותה מאז שאני זוכרת את עצמי. הלוואי. כלומר היא אפתה וממשיכה לאפות המון, אבל את העוגה הספציפית הזו היא מצאה ברחבי האינטרנט במסגרת תחביבה החדש הנקרא "יו טיוב". אמא שלי הרפתקנית קולינרית אמיתית ונותנת צ'אנס לכל מתכון שנראה ונשמע לה. לא תמיד נרשמות הצלחות גורפות, אבל העוגה הזו באמת הייתה להיט! אמא הדריכה אותי ממש, לכן אני מרשה לעצמי לתת לה את הקרדיט.
וחוץ מזה, הסתבר שמדובר בעוגה פולנית עממית. כמו שטרודל של אוסטרים, רק עם ריגשי. בדיחה 🙂 לדעתי, מעבר לעובדה שיש בה 200 גרם חמאה, העוגה הזו לא גורמת לשום רגשות אשם. הבצק שלה רך ופריך ממש. המלית מאוזנת – מתוקה וחמצמצה במידה נכונה. המרנג סוגר את הפינה של המתוק ומייצר מרקם נוסף שנמס בפה. השטרויזל מלמעלה אומנם קצת מזכיר גבינה צהובה מגוררת לפני האפייה, אבל אחרי האפייה מוסיף קרנצ'יות וצבע מהמם. וכולם יחד מתאחדים לכדי עוגה טעימה, או יותר נכון – ט ע י מ ה, סופר ביתית, חגיגית, תפוחית, ראש השנית ביותר, כולה בניחוח חמאה, סוכר ותפוחים.
אז לא נותר אלא להגיד תודה לעם הפולני שתרם לנו משהו לשם שינוי, ליו טיוב, לאמא ולפרויקט "מבשלים ביחד". וכמובן לאחל לכולם שנה טובה וחג שמח!
ואם בא לכם לראות מתכונים של משתתפי הפרויקט האחרים, כנסו ללינק הזה ותתחילו לבנות את תפריט החג.

עוגת תפוחים עם מרנג ושטרויזל

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ:
לבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
4 חלמונים
280 גרם (2 כוסות) קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
למלית תפוחים:
6 תפוחים גדולים, קלופים ומגוררים על פומפיה גסה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף מיץ לימון
זסט לימון (אופציונלי)
למרנג:
4 חלבונים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
אופן הכנה:
  1. מכינים בצק: בעזרת מזלג מועכים חמאה רכה וחלמונים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים תחילה לערבב ואחרי זה ללוש עד שמתקבל כדור בצק ממש רך. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח.
  2. מחלקים את הבצק ל- 2/3 ו- 1/3 ומניילנים בנפרד. את החלק הגדול מעבירים למקרר ואת החלק הקטן למקפיא, ל- 15-20 דקות.
  3. מכינים מלית תפוחים: מניחים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מפעם לפעם, בערך 15 דקות, או עד שכל הנוזלים מתאדים. מצננים.
  4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  5. מכינים מרנג: מקציפים חלבונים במהירות גבוהה בקערת מיקסר נקייה ויבשה עד שנוצר קצב לבן רך ותפוח. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק שלא נופל כשהופכים את הקערה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת ידיים לחות יוצרים קלתית עם שוליים בגובה 3-4 ס"מ בתוך תבנית אפייה, רצוי עם תחתית מתפרקת.
  7. ממלאים את הקלתית במלית התפוחים.
  8. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומגררים ½ ממנו מעל המלית באופן כמה שיותר אחיד. מניילנים שוב את השארית ומחזירים למקפיא.
  9. מעבירים את המרנג לתוך התבנית מעל הבצק המגורר ומיישרים בעזרת מרית.
  10. מגררים מעליו את ה- ½ השני של הבצק הקפוא.
  11. אופים את העוגה כ- 40 דקות, או עד שהיא תופחת ומזהיבה. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים לעוד כ- 20 דקות. היא יכולה לשקוע מעט במרכזה וזה בסדר.
  12. מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים ומגישים.
  13. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • אם רוצים את גרסת הפרווה של העוגה הזו, מחליפים את החמאה בכמות זהה של מחמאה או מרגרינה.
  • אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים.
  • הקלתית יוצאת בטעם ניטרלי לגמרי, כי המלית והמרנג מייצרים טעמים חזקים. אם רוצים טעם מתוק יותר, אפשר להוסיף לבצק 1-2 כפות אבקת סוכר.
 
הדפסה
43 תגובות
  1. נטלי 2 שנים לפני
    הגב

    איך אני אוהבת עוגות כאלה! נראית פשוט מעולה. חג שמח 🙂

  2. Paris Chez Sharon 2 שנים לפני
    הגב

    נפלא נפלא! שולחת לי לפריז? שנה טובה מותק!

  3. The Cookie Fairy 2 שנים לפני
    הגב

    היא נראית כזו טעימה וביתיתתת! הכי עוגה ליישורים
    הריח עולה עד לפה

  4. Hagit Bilia 2 שנים לפני
    הגב

    הרגתותי. הכי אוהבת כאלה. הכי שומעת???

  5. רחלי 2 שנים לפני
    הגב

    העוגה הכי מדוברת אצל ההורים שלי בבית בחודשים האחרונים. הם זללו אותה בשנייה וחצי, וכשאני אומרת שנייה וחצי, אני לחלוטין מתכוונת לשנייה וחצי.
    תמסרי לאמא שהיא אלופה ומוכשרת והמתכון היסטרי.

  6. הרגת אותי עם הפולנית:) עכשיו יש לי לגמרי מחויבות רגשית ומוסרית כלפי העוגה
    איזה כיף ללמוד מאמא מתכונים
    שנה טובה ומתוקה

  7. Oz 2 שנים לפני
    הגב

    יפהפה וחגיגי! כל הכבוד לך ולאמא =]

  8. אורן 2 שנים לפני
    הגב

    העוגה נראית נפלא, שנה טובה אולגה!

  9. אורלי דהן חרמש 2 שנים לפני
    הגב

    אני כל כך אוהבת עוגות תפוחים, והשילוב הזה אהוב עליי!
    שתהיה שנה טובה אולגה.

    חג שמח!

  10. קרן 2 שנים לפני
    הגב

    כל האהבות שלי בעוגה אחת:-) שנה טובה בובה

  11. יההההההההה איזה טעימה היא נראית. כזאת שלא מפסיקים ליישר

  12. מנ(ו)סה במטבח 2 שנים לפני
    הגב

    טוב- כזאת עוגה עוד לא טעמתי! נראית טוב!

  13. עמרי 2 שנים לפני
    הגב

    העוגה נראית פצצה, סיום ראוי לארוחת החג

  14. Gil 2 שנים לפני
    הגב

    איזה כיף שאני יכול להגיד שטעמתי אותה והיא אפילו יותר טעימה מכמה שהיא יפה!
    והרקע השחור היוקרתי הזה, מהמם! 😛

  15. אפרת 2 שנים לפני
    הגב

    טוב זה נראה טעים לאללללה!!
    חג שמח שמח ❤

  16. Pasta every day 2 שנים לפני
    הגב

    וואי וואי וואי! איך הייתי שמחה ליישר את העוגה הזאת. שנה נפלאה!

  17. רות אופק 2 שנים לפני
    הגב

    העוגה הזו היא בדיוק מה שאני אוהבת. שילוב מופלא בין מלית תפוחים ומרנג מתקתק והפירורים רק מוסיפים לחגיגה. בפעם הבאה שאת מכינה אני מזמינה פרוסה 🙂 מוכנה לשלוח בתמורה כל מה שרק תבקשי.
    שנה טובה ומופלאה

  18. קרן 2 שנים לפני
    הגב

    הכנתי בסופ"ש ויצאה מעולההה. רק הערה קטנה: הבצק שמגררים מעל תערובת התפוחים ומתחת למרנג לא הצליח להיאפות ונשאר "נא".
    אולי כדאי להכניס לתנור ללא המרנג ל – 10 דקות ורק אז לצפות במרנג ושטרויזל. מה דעתך?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי קרן, שמחה שאהבת 🙂 זה מאוד מוזר שהבצק נשאר נא, אולי לא אפית מספיק? כי אצלי הוא יצא ממש פריך ושחום. את יכולה לנסות את מה שאת מציעה, אבל אני לא בטוחה שזה לא מיותר.. כדאי פשוט לאפות עוד קצת

  19. רונה 2 שנים לפני
    הגב

    הי, אין ספק שזו הולכת להיות עוגת החג שלנו!
    אשמח לדעת איך להמיר את המצרכים לתבנית גדולה יותר (26/28)

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי רונה, איזה כיף לשמוע 🙂 לדעתי מספיק פשוט להכפיל. בהצלחה וחג שמח!

    • Mazal Dagim 2 שנים לפני
      הגב

      תודה רבה, חג שמח!

  20. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    לעוגה פרווה, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן ?

  21. maayan regev 2 שנים לפני
    הגב

    הייי
    אפשר להכין יומיים מראש?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      נראה לי עדיף שלא. כלומר זה בטוח מעולה למחרת, אבל יומיים יכול להיות יותר מדי. מלית התפוחים עלולה להרטיב את הבצק הפריך..

  22. liati 2 שנים לפני
    הגב

    היי עוגה מדהימה מצאתי את המתכון היום בשף של לאישה ומעוניינת להכין אותה 🙂 רק שאלה קטנה באיזה תפוחים כדי להשתמש? באיזה זן ? המון המון תודה מראש

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי, תודה רבה!
      זן התפוחים לא חשוב. אני אוהבת להשתמש בגרני סמית, ירוקים וחמוצים

  23. liati 2 שנים לפני
    הגב

    תודהההה על התגובה המהירה. אני אעשה זאת בסופש הקרוב. שוב המון תודה.

  24. liati 2 שנים לפני
    הגב

    אולגה העוגה יצאה נפלאהההה אחת העוגות הטעימות שאכלתי. המון תודה על המתכון הנהדר. צילמתי ורוצה לשלוח לך. אך לא יודעת איך לשים פה תמונה ((:

  25. אנונימי 12 חודשים לפני
    הגב

    שתי הערות אחרי שהכנתי את העוגה המצוינת הזו פעמיים:ראשית היא מתאימה לתבנית 26 סמ בשמחה רבה, תבנית 22 הרבה יותר מדיי קטנה לכמות מרנג כה גדולה. שנית מסכימה עם קרן מעליי שהפירורים בין המרנג לתפוחים לא נאפים כראוי. הפתרון שאני מצאתי הוא לפזר אותם בנפרד על תבנית ולאפות מראש כעשר דקות, לפני הפיזור על התפוחים.

    • אולגה טוכשר 12 חודשים לפני
      הגב

      הי, אני מעדיפה עוגות גבוהות, לכן תמיד הולכת על תבניות בקוטר קטן יותר. גם כשזה בא על חשבון עודפי מרנג 🙂 ולגבי הפירורים – שמחה שמצת דרך לשפר! שנה טובה!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם