יום ראשון, 18 בספטמבר 2016

קאפקייקס תפוחים מקורמלים וקרם מסקרפונה קינמון

נשארו עוד שבועיים עד החג, לכן אין ברירה – עושים מעבר חד לתפוחים. בעיקרון אני בעדם כל השנה. הם נתפסים כמובנים מאליהם וכפחות מיוחדים, גם כי יש אותם כל הזמן, וגם כי בואו נודה – הם לא תותים או פטל. אבל בראש השנה הם מקבלים במה מרכזית, ואני מאוד שמחה בקשר לזה, כי תכלס מגיע להם. תפוח הוא פרי וחומר גלם מעולה וטעים.
תפוחים משתלבים מצוין עם תבלינים שונים, למשל קינמון, וניל, הל, ג'ינג'ר. אולי פחות עם שוקולד, אבל ממש נפלא עם קרמל. למעשה, תפוחים וקרמל הם צמד כל כך טוב שמוזר איך עדיין לא המציאו איזה זן חדש שמגיע עם הקרמל בילט אין.
ומה שהטבע לא עשה, אנחנו מתקנים. בקאפקייקס האלה התפוחים המקורמלים נמצאים על תקן הפתעה שמגלים בפנים. בכל ביס תפגשו חתיכות רכות ומתוקות שהופכות עוגות אישיות פשוטות למעדן חגיגי טעים-טעים.
ענן מסקרפונה קינמוני מעל מוסיף אלמנט של יופי, עסיסיות וטיפת חמיצות מרעננת. קאפקייקס בלי הקרם מעל, זה כמו לכלוכית לפני הפיכתה לסינדרלה: הפוטנציאל כולו שם, אבל חייבים איזה פריט יפה ומגניב כדי להוציא אותו החוצה ולהדגיש.
את הפקת המתכונים החגיגית הזו, ואני לא מתביישת במילה "הפקה", כי זה מה שזה היה, עשיתי יחד עם נטע. הפעם היינו שותפות במטבח, וגם מאחורי המצלמה. נטע הלכה על גימור גותי מהמם, ואני כרגיל התחברתי לאור :)
הכנו בראנץ' חגיגי שלם, שחלק נוסף ממנו תראו כאן בהמשך, וחלקים אחרים, למשל פרנץ' טוסט וופלים, תוכלו למצוא בבלוג של נטע. אז קפצו לבדוק.
ואם כבר מדברים על החג, אז אפשר להכין את הקאפקייקס האלה גם בגרסת מיני, וגם בתור עוגה אחת גדולה ומהודרת. זמן האפייה יתארך בהתאם, אבל כל המרכיבים נשארים אותו דבר. אז אם בא לכם לנסות – ספרו לי איך יוצא. שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 12 קאפקייקס גדולים + 12 קטנים:

למלית תפוחים מקורמלים:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 תפוחים ירוקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

לבלילה:
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם יוגורט לבן
100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חלב
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן צמחי
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית קימנון
קורט מלח
* תפוחים מקורמלים (להשאיר קצת לקישוט)

לקרם מסקרפונה קינמון:
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 מ"ל שמנת מתוקה
2-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
½ כפית קינמון


אופן הכנה:
  1. מכינים תפוחים מקורמלים: ממיסים סוכר במחבת על אש בינונית עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי. מוסיפים תפוחים ומבשלים תוך ערבוב כ- 15 דקות, או עד שכל הקרמל נמס והתפוחים משחימים ומתרככים. מצננים.
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבניות שקעים או מרפדים במנז'טים.
  3. מכינים בלילה: טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, יוגורט, חלב ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המקורמלים ומערבבים שוב.
  4. יוצקים את הבלילה בעזרת כף ל- ¾ גובה השקעים.
  5. אופים בין 20 ל- 35 דקות (תלוי בתנור וגודל השקעים) או עד שהקאפקייקס תופחים ומשחימים. מוציאים ומצננים. בעזרת סכין משוננת מורידים את החלק העליון הבולט (אופציונלי).
  6. מכינים קרם מסקרפונה קינמון: מקציפים בעזרת מיקסר גבינת מסקרפונה, שמנת, אבקת סוכר וקינמון עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. מעבירים אותו לשק זילוף עם צנטר כוכב ושומרים במקרר עד לשימוש.
  7. מרכיבים את הקאפקייקס: מזלפים תלוליות שמנמנות של הקרם מעל הקאפקייקס ומקשטים בקוביות תפוחים מקורמלים. אם רוצים, זורים מעל קצת קינמון.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום.
  • אפשר להחליף את היוגורט בכמות זהה של רוויון או שמנת חמוצה.
  • אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בכמות זהה של גבינת שמנת אחרת.
  • אם אתם לא אוהבים קינמון, אפשר לוותר עליו או להחליף בווניל.
  • לא בא לכם עוגות אישיות? תכינו עוגה אחת גדולה ומהודרת. החומרים מספיקים לתבנית עגולה בקוטר 20-22. זמן האפייה יתארך. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה וזהובה, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא בלי פירורים.

5 תגובות:

  1. מושלם! התפוחים המקורמלים עם קרם המסקרפונה נשמעים מעולה ביחד!

    השבמחק
  2. מקסים ממש! והפריימים מהממים :)
    אתן נהדרות ביחד

    השבמחק
  3. היי. אפשר להכין את הקאפקייקס יום לפני ההגשה? לשמור במקרר או בכלי אטום בחוץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, בהחלט אפשר. אבל כן הייתי מקשטת ביום ההגשה. שנה טובה!

      מחק