בראוניז עם אגוזי פקאן ופירות

מאת
בראוניז עם אגוזי פקאן ופירות
נכון שכל מה שבא לכם אחרי החג הארוך הזה ולפני החג הארוך ההוא זה שוקולד? זה מה שאני הרגשתי ביום השני של החג, אחרי שנגמרו שאריות קינוחי הדבש והתפוחים. קרייב עצבני לשוקולד העיר אותי מוקדם בבוקר ביום שיכולתי להמשיך לישון. וכך מצאתי את עצמי במטבח – רק אני וציוצי ציפורים מאחורי החלון, עם שק שוקולד, קופסת קקאו וחוסר יכולת לדחות סיפוקים.
בראוניז עם אגוזי פקאן ופירות
מתה על הסדקים האלה..
מה אתם עושים כשבא לכם משהו שוקולדי ומיד? כמובן אחרי שאכלתם כמות מסוימת של סתם שוקולד מחפיסה. אני למשל מכינה בראוניז.
מושחתים כאלה, על בסיס שוקולד מריר אמיתי, עם תוספת קקאו, שלא יחסר צבע וארומה. מה שכיף בבראוניז, זה שאפשר להכין אותם תוך זמן קצר ממש, בקערה אחת, עם מטרפה אחת, בלי הרבה כלים ובלגן. לפעמים אפשר אפילו לוותר על תבנית אפייה, ולהכין את הבראוניז במחבת.
מה שיאפשר לאכול את העוגה בחזירות מוחלטת, עם כפית או כף, ישירות מהכלי! אבל אם אין לכם מחבת, לא נורא – תבנית אפייה רגילה בהחלט תעשה את העבודה.
הבראוניז האלה כאמור מאוד פשוטים להכנה. הם פרווה, ומאוד מתאימים לאירוח בחגים. אם בא לכם להכין את הגרסה החלבית, בהערות יש הנחיה איך להמיר את המצרכים.
בראוניז עם אגוזי פקאן ופירות
את התוספות אתם יכולים כמובן לבחור לבד, לפי הטעם האישי, ומה שיש לכם בבית. אני הלכתי על גרסה סתווית ברוח חגי תשרי: אגוזי פקאן, ענבים, גרעיני רימון, פטל מיובש, וכמובן – מלח גס שמדגיש מצוין את טעם השוקולד שכל כך חיפשתי.
בראוניז עם אגוזי פקאן ופירות
כפית מהנדוניה שלי 
אפייה קצרה, ויש לכם קינוח נפלא שאין אחד שלא יאהב. סופר שוקולדי ופאדג'י מבפנים, עם קרום דק בצבע חום מהמם מבחוץ. סדרו את התוספות איך שבא לכם ותיצרו יצירת אומנות משלכם. ניפגש לקראת סוכות. בינתיים תחזיקו מעמד בין חג לחג, ובתאבון!

בראוניז עם אגוזי פקאן ופירות

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ:
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם (1/3 כוס + 1 כף) שמן
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
15 גרם (1.5 כפות) קקאו
40 גרם (4 כפות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
תוספות: אגוזי פקאן, ענבים חצויים, גרעיני רימון, פטל מיובש, מלח גס
אופן הכנה:
1.     מחממים תנור ל- 170 מעלות, משמנים קלות תבנית אפייה.
2.     ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
3.     טורפים ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה וקצת תפוחה.
4.     מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5.     מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה והומוגנית.
6.     יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים תוספות בצורה חופשית ומחזירים ל- 10 דקות נוספות.
7.     מצננים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
·       אם אתם רוצים גרסה חלבית, אפשר להחליף את השמן בכמות זהה של חמאה (75 גרם).
·       אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
·       אם משתמשים בתבנית אפייה גדולה יותר, למשל 24 ס"מ, מומלץ להכפיל את כל המרכיבים.
הדפסה
6 תגובות
  1. טלי 2 שנים לפני
    הגב

    מממ…. נראה טעים. אהבתי את השילוב הקישוטי של החום והאדום!

  2. The Cookie Fairy 2 שנים לפני
    הגב

    מקסים ממש 🙂

  3. נטלי 2 שנים לפני
    הגב

    הכנתי. פשוט וטעים
    content://media/external/file/8538

  4. Evelina Feldman 2 שנים לפני
    הגב

    עוגה טעימה ממש ופשוטה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם