יום רביעי, 12 באוקטובר 2016

עוגת בננה-שוקולד עם זיגוג טופי קרמל מלוח

טוב, שני שליש החגים כבר מאחורינו, זה אומר שהכל תקין: כדור הארץ לא עומד במקום, והזמן טס לו, במהירות מסחררת משהו, לעבר סוכות, ומשם הישר ליום ההולדת שלי. אני ילידת סוף אוקטובר, והחודש הזה אהוב עליי במיוחד.
באוקראינה בה נולדתי, אוקטובר היה חודש סתווי רק פורמלית. אומנם הוא התהדר בשלכת מרשרשת בגווני אדום וזהב שכל כך אהבתי, אבל היה לו מזג חורפי, עם רוחות עזות וגשמים. היה ממש נדיר לראות בסוף אוקטובר שמים כחולים צלולים ושמש.
השמים הכחולים האלה עם שמש שמאירה את העולם וכבר לא שורפת, הם מתנת יום הולדת הטובה ביותר שקיבלתי בארץ. סתיו מתון, שלא כל כך בטוח בעצמו, כמעט כמו אביב, רק שהשמש שוקעת יותר מוקדם, ורוח קרירה בערב מגיעה עם "כבר" ולא עם "עדיין". תקופת האטה, שרוולים ארוכים, פירות מנחמים, וכמובן עוגות בחושות שוות.
העוגה הזו למשל היא אחת השוות. נתחיל משילוב בננה-שוקולד. מעולה, מעולה, מעולה. טעמים משלימים שעושים נעים לחיך, ארומה נהדרת לא רק בזמן האפייה, אלא גם בכל פרוסה חדשה שנחתכת. כבר הכנתי בעבר עוגת שוקולד-בננה עם אגוזים, אין לי ספק שגם זאת לא תהיה האחרונה בסדרה.
את העוגה מכינים בקערה אחת, היא מאוד זריזה וזורמת. רק תערבבו את כל המצרכים ותשאירו אותה בתנור עד שהיא תתפח, תשחים ותיסדק טיפה במרכז. לפעמים נדמה לי שהסיבה היחידה שאני מכינה עוגות בחושות היא כדי לראות את הסדק הזה נולד.
כל עוד העוגה תהיה בתנור, תוכלו להכין בשבילה תוספת ממש נחמדה ומשדרגת – זיגוג טופי קרמל מלוח. הוא מקפיץ את טעם השוקולד ומשתלב מצוין עם מרקמה הלח והעסיסי של העוגה. בקרוב מתחיל חול המועד סוכות, וזה אומר הרבה אירוח. העוגה הזו תתאים לכם בול – היא מאוד טעימה, פשוטה להכנה, חיננית ופרווה. היא הופכת בקלות לטבעונית או חלבית, את ההנחיות תוכלו לראות בהערות אחרי המתכון. אז תיהנו מהסתיו, מהחגים, מאפייה ומזמן איכות עם משפחות וחברים. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית לחם 6X12X22 או לתבנית אינגלישקייק:
2 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
1/2 כוס שמן
130 גרם (1 כוס פחות 6 כפות או 1/3 פחית) קרם קוקוס
200 גרם (1.5) בננות מעוכות
175 גרם (1 כוס + 3.5 כפות) קמח
60 גרם (6 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 בננות מקולפות חצויות (אופציונלי)

מרכיבים לזיגוג (אופציונלי):
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
270 גרם (2/3 פחית) קרם קוקוס
¼ כפית מלח


אופן הכנה:

1.     מחממים תנור ל- 165 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים ומקמחים אותה.
2.     מניחים בקערה ביצים, סוכר, שמן, קרם קוקוס ובננה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
3.     מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
4.     יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומניחים מעל חתוכות בננות, שתיים ועוד שתיים. לוחצים עליהן ע"מ שייבלעו כמעט עד הסוף בתוך הבלילה.
5.     אופים בין שעה ורבע לשעה וחצי, או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת, נסדקת קצת בחלקה העליון, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש בלי פירורים.
6.     מצננים כ- 20 דקות בתוך התבנית ואחרי זה מעבירים על הרשת.
7.     מכינים זיגוג: מביאים קרם קוקוס לסף רתיחה. במקביל ממיסים על מחבת סוכר עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי. מוסיפים את הקרם החם לתוך הקרמל (התערובת תבעבע, זה בסדר) וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שמתקבל טופי קרמל אחיד וחלק. מוסיפים מלח, מערבבים ומצננים.
8.     לקראת הגשה יוצקים על העוגה את הקרמל המלוח, ואם רוצים, זורים עוד קצת מלח.
9.     שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:

·       אפשר לטבען את העוגה: מחליפים את הביצים ב- ½ כוס רסק תפוחים, 6 כפות חמאת בוטנים, או מוסיפים עוד בננה אחת בשלה.
·       אפשר להכין עוגה חלבית: מחליפים את השמן ב- 115 גרם חמאה מומסת, ואת קרם הקוקוס בכמות זהה של יוגורט או שמנת חמוצה. בזיגוג אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.
·       אפשר להגיש את העוגה ללא הזיגוג, היא לגמרי טעימה ומאוזנת כמו שהיא. אבל אני ממליצה בכל זאת לא לוותר. הקרמל המלוח משדרג אותה בכמה רמות.
·       אם רוצים עוגה לחה ממש ואקסטרה עסיסית, מומלץ לניילן אותה יחד עם התבנית ולהעביר ללילה במקרר. 

2 comments: