יום רביעי, 19 באוקטובר 2016

טרייפל עוגת בננה-שוקולד, קרם שמנת רימונים וזרעי רימון

האתגר הגדול ביותר במהלך חול המועד סוכות זה התמודדות עם הרבה זמן פנוי והנגזרת שלו – אירוח. גם אם אנחנו לא מוקפים כל הזמן בהמון אורחים, אנחנו מתארחים בעצמנו, או פשוט רוצים לפנק את המשפחה בקינוחים מיוחדים לרגל החג. אבל בשלב כלשהו מגיע המשבר, נכון? המוטיבציה והתלהבות של תחילת תקופת החגים הופכות לבלוק מוחלט של תקופת לקראת הסוף. לפחות אצלי..
וכאן נכנס לתמונה הטרייפל הזה, או כמו שאני קוראת לו – קינוח שאריות. בחיי, זו המצאה גאונית. במקום לשבור את הראש ולהכין עוד קינוח מאפס, פשוט פותחים את המקרר ומבצעים סריקה. תהיו ממוקדים ותזכרו - המטרה שלנו היא למצוא שאריות וחומרי גלם שיחד יתקמבנו לקינוח חדש לגמרי. טעים, יפה ומפתיע.
הקינוח שלי הוא תיאור ויזואלי מושלם של המושג "סינרגיה": כשתוצאה גדולה יותר מסכום חלקיה. מה היה לי בעצם? שאריות של עוגת בננה-שוקולד, אותם חתכתי לקוביות קטנות, שמנת מתוקה וזרעי רימון שיש היום בכל בית. החלטתי להישאר בתחום רימוני והוספתי לקצפת רכז רימונים. סידרתי את המרכיבים האלה שכבות-שכבות, וקיבלתי קינוח שאפילו אפשר להגזים טיפה ולקרוא לו מרשים :)
כל זה ב- 10 דקות עבודה, מדוד. כמובן שאתם יכולים להשתמש בשאריות כל עוגה שיש לכם בבית או בעוגיות מרוסקות, ביתיות או קנויות. הפוסט הזה בעצם הוא יותר רעיון והצעה לקינוח, ולא מתכון של ממש. תהיו יצירתיים ושימו לב להערות שמתחת למתכון. אני אתן שם עוד קצת רעיונות. מה שכן חשוב כאן זה עניין ההגשה. ידוע שקינוחי כוסות בהגדרה מייצרים אווירה של משהו פנסי וחגיגי. אני את הכוסות המעלפות האלה קיבלתי במסגרת שיתוף הפעולה (שנמשך זו השנה השנייה) עם חנות וינטג' ויד שנייה חיפאית "מפעם". אם אתם בסביבה – חובה לבקר.
אז בינתיים שיהיה חג שמח ומועדים לשמחה. שימשיך להיות טעים ויצירתי לנו. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 4 קינוחים אישיים:
3-4 פרוסות עוגה, חתוכות לקוביות קטנות
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה קרה
2-3 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם)
2 כפות רכז רימונים (או לפי הטעם)
חופן זרעי רימון
עלי נענע לקישוט


אופן הכנה:
  1. מקציפים שמנת מתוקה בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית לקצפת סמיכה. מוסיפים אבקת סוכר ורכז רימונים וממשיכים להקציף עוד קצת עד שמתקבל קרם אחיד. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים סוכר או רכז רימונים.
  2. מרכיבים את הקינוח: יוצקים בתחתית כלי הגשה כמה כפות של הקרם, מניחים מעל חופן מקוביות העוגה, ומפזרים זרעי רימון. חוזרים על אותה הפעולה עוד פעם או פעמיים, תלוי בגובה הכלי.
  3. מקשטים בעלי נענע טרייה ומגישים.
  4. את השאריות מניילנים ושומרים במקרר.


הערות:
  • אפשר להשתמש בשאריות כל עוגה או בעוגיות מרוסקות.
  • אפשר להחליף את השמנת מתוקה בגבינה לבנה, למשל 5%. במקרה הזה אין צורך להקציף, פשוט מערבבים את כל המרכיבים יחד. יכול להיות שתצטרכו קצת יותר אבקת סוכר.
  • אם אין לכם רכז רימונים, אפשר לשדרג את הקרם בעזרת הוספת קקאו, נוטלה, שוקולד מומס, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, כל סוג ריבה שאוהבים וכו'.
  • אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה