יום רביעי, 10 בפברואר 2016

טבעות עם קרם שמנת חמוצה, וניל ותותים

אז תותים. שמתם לב שהעונה בעיצומה, והמחירים שלהם לא יורדים? הירקן שלי הבטיח שהשבוע, אחרי הקור והגשמים, הם יוזלו באיזה 50%. מגזים כמובן, אבל שיהיה לכם בהצלחה בכל זאת. כי אני לא חיכיתי וכבר קניתי במחיר המלא.
איך אפשר שלא? תותים נותנים לי אינסוף השראה, ממש מוזה במסווה של פרי. הם נורא יפים, רוב הזמן גם מאוד טעימים, מצטלמים נהדר, ובא לי לדחוף אותם לכל קינוח אפשרי. למשל לטבעות האלה מבצק רבוך, קרובי משפחה של אקלרים ופחזניות, עם קרם מתקתק, ונילי וממש קל להכנה על בסיס שמנת חמוצה. 
ההכנה די פשוטה. בפוסט הזה תוכלו למצוא הסברים מצולמים, צעד אחרי צעד, להכנת בצק רבוך. כל מה שיישאר זה לזלף ולאפות את הטבעות, ובינתיים להקציף את הקרם (3 דקות בהגזמה), לחתוך תותים (2 דקות), להרכיב קינוח חמוד ברמות על (2-3 דקות גג) ולזרות מעל קצת אבקת סוכר (10 שניות).
וזהו, אתם מסודרים עם קינוח מקסים בטעם של ילדות. כי שילוב של שמנת חמוצה, וניל ותותים לעולם יזכירו לי את טעם המילקשייק שהיו קונים לי כשהייתי ילדה. ואם לא בא לכם על הטבעות, אפשר להכין אקלרים או פחזניות קטנות בגודל ביס. כי צורה לא משפיעה על הטעם, ותותים הם תותים הם תותים. שיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 10-12 טבעות גדולות:
80 מ"ל מים (1/3 כוס)
80 מ"ל חלב (1/3 כוס)
70 גרם חמאה
90 גרם קמח (1/2 כוס + 2 כפות)
160 גרם ביצים (3 ביצים M)
קמצוץ סוכר
קמצוץ מלח

מרכיבים לקרם:
500 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)
4 כפות אבקת סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל של מיימונס (שקית)
1 כפית תמצית וניל
20-25 תותים טריים, חתוכים לרבעים
אבקת סוכר להגשה


אופן הכנה:
  1. מכינים את הטבעות: מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  2. מערבבים בסיר את המים, החלב והחמאה ומחממים על אש בינונית עד שכל החמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הקמח נטמע בתערובת, ולא נשארים גושים. ממשיכים לבשל את הבצק על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע כ- 4-5 דקות נוספות עד שמתקבל מעין כדור בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הסיר.
  4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה. בקערית נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכמה סבבים, לקערה הגדולה עם הבצק ומערבבים היטב בעזרת כף או מיקסר ידני עם ווי לישה עד שמתקבל בצק סמיך, חלק ומבריק שנמתח בין האצבעות ולא נקרע.
  5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר בקוטר 1.5 ס"מ בצורת כוכב. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזלפים במרווחים טבעות בקוטר כ- 10-12 ס"מ.
  6. מכניסים לתנור ל- 30-40 דקות, או עד שהטבעות תופחות ומזהיבות. לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה!
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מקציפים את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, אינסטנט פודינג ווניל עד שמתקבל קרם סמיך ויציב. מעבירים אותו לשק זילוף.
  9. מרכיבים את הקינוח: בעזרת סכין משוננת חדה חותכים את השליש העליון של הטבעות. ממלאים את חלל החלק התחתון בכמות נדיבה של הקרם, מסדרים מעל את התותים ומכסים עם החלק העליון. זורים מעל אבקת סוכר.


הערות:
  • לצורך הכנת הבצק אפשר להשתמש רק במים או רק בחלב.
  • תוסיפו או תורידו את כמות הסוכר בקרם בהתאם לטעם האישי.
  • אם אין לכם שקיות זילוף ו/או צנטרים, אפשר להשתמש בשקיות רגילות עם פינה גזורה. את הקרם אפשר לסדר בתוך הטבעות בעזרת כף / כפית.
  • אם אתם לא מתכוונים לאכול את כל הטבעות ביום ההכנה, אל תמלאו אותם בקרם. ניתן לשמור את הטבעות ואת הקרם בנפרד, במקרר בכלים אטומים. 


יום רביעי, 3 בפברואר 2016

עוגת גבינה קרה ללא אפייה עם תותים וביסקוויט-שוקולד

הי, אז מה נשמע? אני למשל חולה, כבר די הרבה זמן. שפעת מעצבנת שגורמת לי להרגיש כמו דג באקווריום ולראות יותר מדי טלוויזיה. שני דברים טובים יצאו ממנה עד כה: גילוי של הסדרה "שטיסל" קסומה ונפלאה והעוגה הזו. קסומה ונפלאה לא פחות. אם יורשה לי וזה..
עוגת גבינה קרה שלא דורשת אפייה או יותר מדי התעסקות באופן כללי, מעוטרת בתותים טריים ומוקפת בעוגיות ביסקוויט טבולות בגנאש שוקולד קטיפתי.
מהממת, חגיגית ועדינה. טעימה ממש. אם יורשה לי, שוב :)
מלאה בתותים וגם בשוקולד. יש שילוב יותר קטלני מזה?
כל פרוסה – גן עדן!
אז אני הולכת להחלים ומבטיחה להיות וורבלית יותר בפעמים הבאות. בינתיים אתם יכולים לשמור את המתכון הזה לשבועות, או לעשות איזו חזרה גנרלית כבר עכשיו, כל עוד יש תותים גדולים ויפים. בתאבון וספרו לי איך יצא.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
14 גרם ג'לטין (שקית)
70 גרם מים (1/4 כוס + 2 כפיות)
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה (1 מיכל)
500 גרם גבינה לבנה
500 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)
1.5 כוסות אבקת סוכר

לקישוט:
תותים טריים חתוכים לחצאים
100 גרם שוקולד מריר / חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
חבילת ביסקוויטים סבויירדי חתוכים לחצאים


אופן הכנה:
  1. מרפדים רינג בשכבת נייר אפייה ונייר כסף מבחוץ ושקף / ניילון נצמד מבפנים ומניחים אותו על קרש. אם משתמשים בתבנית עם תחתית מתפרקת, מרפדים אותה בשקף / ניילון נצמד.
  2. יוצקים את המים על הג'לטין, מערבבים ומשאירים בצד ל- 10-15 דקות עד שכל הנוזלים נספגים ומתקבלת מסת ג'לטין.
  3. בקערה, ידנית או בעזרת מיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת סמיכה ומעבירים בינתיים למקרר.
  4. בקערה נוספת, ידנית או בעזרת מיקסר, מערבבים היטב את הגבינה, השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מקפלים פנימה את הקצפת.
  6. במיקרוגל ממיסים את הג'לטין למצב נוזלי ומוסיפים אותו לקערה עם תערובת הגבינות. מערבבים היטב.
  7. יוצקים את המסה הזו לתוך הרינג / התבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל- 2-3 שעות עד שהעוגה מתייצבת לחלוטין. אפשר להשאיר אותה במקרר במשך לילה.
  8. לקראת הגשה מכינים את הקישוטים: בקלחת מביאים את השמנת על סף רתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק (אפשר לעשות את השלב הזה במיקרוגל).
  9. שולפים את העוגה הקרה מתוך הרינג / התבנית ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
  10. טובלים ביסקוויטים חצויים בשוקולד (1/2 גובה הביסקוויט) ומעמידים מסביב לעוגה צמוד לדופן.
  11. מקשטים את החלק העליון של העוגה בתותים טריים.


הערות:
  • גבינה לבנה יכולה להיות 5% או 9%.
  • שמנת חמוצה יכולה להיות 9% או 15%.
  • אם רוצים, אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר לכוס אחת בלבד.
  • לצורך הקישוט אפשר להשתמש בפירות שונים לפי הטעם.
  • את העוגה מומלץ לחתוך בעזרת סכין חמה ויבשה. כך הפרוסות יהיו ממש חלקות ומדויקות.
  • קחו בחשבון שתותים חתוכים לא נשמרים טוב לאורך זמן, אפילו במקרר. תאכלו את העוגה מהר, או תשמרו במקרר בכלי אטום ללא התותים.