יום שני, 18 באפריל 2016

פשטידת ירקות עם גבינות כשרה לפסח

נכון שאתם כבר מסודרים עם תפריט החג? אבל מרוב שהתרכזתם בו לא באמת חשבתם מה תאכלו במהלך חול המועד, נכון? אם לא בא לכם על מצה מטוגנת עם ביצים, אני כאן להציע לכם משהו מהיר וקליל באותה מידה, אבל יותר בריא.



את הפשטידה הזו מכינים צ'יק צ'ק בקערה אחת, אופים עד להשחמה, חותכים ומגישים. וכדי שבעניין יהיה ממש ברור ונגיש, הכנתי גם סרטון קצר. מוזמנים להיכנס ולהתרשם. השתמשתי בגבינות רזות וירקות. פסח הוא חג אתיר קלוריות, אז כדאי לנסות לשמור איפה שמתאפשר. אני מעדיפה לעשות את זה במנות עיקריות כדי שאוכל להתפרע בקינוחים :)
הפשטידה הזו הכי טעימה כשהיא יוצאת מהתנור, אבל גם לא רעה למחרת בחימום חוזר. היא מאוד משביעה, כך שסלט קטן לצידה מספיק כדי לסגור לכם אחלה ארוחת צהריים. אז שיהיה בתאבון וחג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית עגולה 26 ס"מ:
200 גרם ברוקולי
200 גרם כרובית
200 גרם תירס
4 ביצים
250 גרם (אריזה) גבינה בולגרית 5%, מפוררת
200 גרם (אריזה) גבינת פטה 5%, מפוררת
250 גרם (גביע) קוטג'
5 כפות קמח מצות
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
2 כפות רוטב פסטו של אוליביה (אופציונלי)
חופן גבינת פרמז'ן מגוררת


אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה.
  2. חולטים ירקות במים רותחים כ- 3-4 דקות עד שהם מתרככים, מסננים וחותכים לחתיכות בגודל רצוי.
  3. בקערה גדולה טורפים ביצים, מוסיפים גבינות וקוטג' ומערבבים.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, משטיחים, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ואופים כשעה, או עד שהפשטידה משחימה יפה.
  6. מוציאים מהתנור, חותכים ומגישים. מומלץ עם סלט ירוק בצד.

הערות:
  • אפשר להשתמש בגבינות לפי הטעם. אני מעדיפה את המלוחות יותר, ואז גם אין צורך להוסיף מלח.
  • אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים או בירקות מבושלים.
  • אפשר להמיר את הרוטב בעשבי תיבול טריים. החלופה של הרוטב טעימה ומהירה יותר.


יום רביעי, 13 באפריל 2016

לחמניות כשרות לפסח

ארוחת חג זה אירוע שבד"כ נע על הציר "אתגר – התקף לב", במיוחד כשמדובר בחג פסח. החמץ קורץ מכל פינה ומסתתר במוצרים התמימים ביותר שבחיים לא חשבנו שמכילים אותו. צריכים להיות יצירתיים אך זהירים, כדי לא להכין כמוני (מוכשרת על!) בראוניז מושלמים ללא קמח ולקשט אותם בממרח לוטוס, כי זה נראה ממש יפה :) בכל אופן, היה רק הגיוני שפרויקט "מבשלים ביחד" גם הפעם יהיה עם היד על הדופק והפנים ללקוח ויחבר עבורכם הצעה לתפריט חגיגי, טעים, מגוון וסוגר את כל הפינות, ממנות ראשונות ועד לקינוחים.
וגם אני תרמתי את חלקי והכנתי לחמניות פסח שתוכלו לשדך לסלט, דגים או בשר עם הרבה רוטב או לנשנש סתם ככה, כי למה בעצם לא? הלחמניות האלה עשויות מקמח דק-דק על בסיס טפיוקה. בדיוק כמו לחמניות ברזילאיות "פאו דה קייז'ו" שרציתי להכין אחרי הטיול, ואכן הכנתי לא פעם, אך מעולם לא הפכתי לפוסט רשמי. אז אומנם הלחמניות האלה לא זהות לחוויה הברזילאית, כמו שקרואסון כחול-לבן לעולם לא ירגיש כמו קרואסון צרפתי אמיתי, הן ממש חמודות וטעימות. שווה לנסות אותן כחלופה ללחמניות פסח רגילות על בסיס קמח מצות או קמח תפוחי אדמה.
את הבצק מכינים בקערה אחת תוך כמה דקות ספורות: ערבוב קטן – לישה קצרה, ויש לכם בצק רך, נעים וממושמע שכיף לעבוד איתו. כאן תוכלו לראות גרסה חלבית על בסיס שמנת חמוצה, אבל ב"הערות" תמצאו אופציות להמרת הלחמניות לפרווה.
קורצים כדורים בגודל רצוי, מפזרים מעל כל תוספת שרוצים וזהו זה – הן נאפות, משחימות ונסדקות באופן מקסים ושובה לב.
אני ממליצה לאכול את הלחמניות האלה כל עוד הן טריות וחמימות. חימום חוזר מחייה אותן לא רע, אבל אין כמו הדבר האמיתי שזה עתה יצא מהתנור. אז שתהיה ארוחה כיפית ונטולת סטרס, וחג מאוד שמח!
כאן תוכלו למצוא מתכונים נהדרים של משתתפי פרויקט אחרים. כנסו-כנסו!
אז מה היה לנו?

המתכון של אינה קראבצקי
מרכיבים ל- 10 לחמניות גדולות או 15 קטנות:
2 שקיות (400 גרם) קמח תופח לפסח "מאסטר שף"
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה
1 ביצה
½ כוס מים
¼ כוס שמן
½ כפית מלח
½ כפית סודה לשתייה
* ביצה טרופה להברשה
* גבינה / קצח / מלח גס / תערובת תבלינים


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה.
  2. בקערה בעזרת כף מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק פרורי. מעבירים למשטח עבודה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. קורצים כדורים בגודל רצוי ומניחים על התבנית.
  4. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים תוספות לפי הטעם.
  5. אופים כ- 20 דקות עד שהלחמניות מתחילות להיסדק ומזהיבות.


הערות:
  • אפשר להפוך את הלחמניות לפרווה: מחליפים את השמנת החמוצה בכמות זהה של חלב קוקוס, מיץ מפרי או ירק שאוהבים או מתאים לטעם או סתם מים.
  • אפשר לתת גיוונים ולתבל את הבצק במעט רוזמרין או טימין קצוץ, להוסיף חמוציות, צימוקים או אפילו שוקולד צ'יפס.

יום רביעי, 6 באפריל 2016

בראוניז ללא קמח עם לוטוס ובוטנים מלוחים

אני ממשיכה בתרומתי הצנועה להיערכות לקראת פסח 2016, ובהמשך לעוגה הקודמת נשארת, אם יורשה לי (איזה כיף שאני מחליטה), בטעם השוקולדי האהוב. לימודי הקונדיטוריה חשפו אותי לאינספור טעמים חדשים ומרגשים, ואחרי שטמפררתי קילוגרמים של שוקולד וגם טעמתי את כל התוצאות, חשבתי שזהו זה, אני והשוקולד כבר לא.
אבל הלימודים הסתיימו, וכמו טטלה חזרתי אליו, לטעם שעבורי כנראה לתמיד יישאר מספר אחד. ואיזה כיף שבפסח אסור להשתמש בקמח, וזה אומר שאפשר לתת לשוקולד את התפקיד הראשי והבלעדי! כאמור, בבראוניז האלה אין קמח. אבל אין גם תחליפים, כמו קורנפלור או קמח תפוחי אדמה. יש פה הרבה קקאו, ובשילוב עם מרכיבים אחרים הוא הופך את העוגה הזו לחגיגה שוקולדית, לחה, עסיסית ומשגעת. ותאמינו או לא - גם פרווה. כן-כן, אין צורך בהמרות :)
את כל ההכנה אפשר ומומלץ לעשות בקערה אחת, כמו שכולנו אוהבים – בלי ללכלך המון כלים. אני הוספתי לבלילה אגוזים קצוצים ושוקולד צ'יפס, אתם יכולים לזרום עם כל מה שיש לכם בהישג יד. זה היתרון הגדול של עוגת בראוניז – היא טיפוס חברתי ומתחבר בקלות.
אופים, מצננים, מקשטים. זהו זה. אני הלכתי על קישוט, או יותר נכון ציור אימפרסיוניסטי משהו, בממרח לוטוס (לא כשר לפסח! שומרים מוזמנים להמיר בחמאת בוטנים למשל) בשילוב עם בוטנים מלוחים קצוצים ומלח גס. הם מאזנים נהדר את מתיקות הבראוניז ומדגישים את טעם השוקולד.
החתיכות הוורודות שאתם רואים זה פטל מיובש, המוצר שהתאהבתי בו קשות ולכן לאחרונה דוחפת לקישוט כל המתכונים שלי. כי הוא מוסיף ארומה וטעם חמצמץ של פטל, מצטלם מעולה, וכי כנראה בילדות דילגתי על שלב הנסיכות, והיום כל דבר וורוד עושה לי את זה בטירוף :)
אז נסו את הבראוניז האלה בחול המועד – הם באמת פינוק נדיר שמושג בקלי קלות. כמובן אשמח שתספרו איך יצא לכם. ושיהיה בתאבון וחג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית 20 ס"מ על 20 ס"מ:
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
¾ כוס שמן
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1.5 כוסות קקאו איכותי
¼ כפית מלח
½ כוס שוקולד צ'יפס
½ כוס אגוזים / בוטנים קצוצים

לקישוט:
4-5 כפות ממרח לוטוס מומס
2-3 כפות בוטנים מלוחים קצוצים
מלח גס
פטל יבש (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית טורפים את שני סוגי הסוכר עם שמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף במשך כ- 1-2 דקות עד שהן נטמעות בתערובת.
  4. מנפים פנימה את הקקאו, מוסיפים את המלח ומקפלים עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים בין 25 ל- 30 דקות, עד שהבראוניז מתייצבים אך עדיין נשארים לחים מבפנים.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. אפשר ומומלץ להעביר לקירור.
  8. בעזרת כפית מקשטים את הבראוניז בממרח לוטוס, מפזרים בוטנים, מלח ופטל יבש.
  9. חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.

הערות:
  • אם רוצים גרסה חלבית, אפשר להחליף את השמן ב- 180 גרם חמאה מומסת.
  • אפשר להוסיף לבראוניז כל תוספת לפי הטעם. גם הקישוט הינו בגדר המלצה.
  • ניתן להחליף את ממרח הלוטוס בחמאת בוטנים או כל קישוט אחר שאינו חמץ.