עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער

מאת
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
תאמינו או לא, את העוגה הזו הכנתי עוד לפני שטסתי להודו, במסגרת טסטים לכתבה ב"מקור ראשון". העוגה הזו היא גרסת 1.0, עוגה רגילה, אותה טבענתי בהמשך והפכתי לעוגת יום הולדת טבעונית מושחתת במיוחד. מאז אני רק מחפשת הזדמנות לפרסם אותה. אז אם כמוני אתם מחפשים תירוץ להכין עוגת שכבות מרשימה, יום האהבה הלועזי או וואלנטיין, הוא סיבה מעולה להשקיע במטבח קצת יותר מהרגיל. במיוחד שהעוגה הזו לא באמת דורשת מאמץ מיוחד. היא אפילו פשוטה יותר מכל עוגה אחרת, כי לא אופים אותה, אלא … מטגנים!
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
כן-כן, מדובר בפטנט נפלא, פשוט שוס, ליצירת שכבות עוגה רבות, דקות ושוות בגודלן. אין צורך להסתבך ולאפות שכבה-שכבה, או לנסר עוגה מוכנה לשכבות דקות יותר. פשוט מטגנים כל שכבה בנפרד ומרכיבים עוגה גבוהה ומרשימה במעט זמן ומאמץ. שימו לב, לא מדובר בעוגת בלינצ'ס. השכבות עבות יותר, והמרקם שלהן הוא של עוגה בחושה. ובאמת שההכנה עצמה פשוטה יותר מההסבר שלי 🙂
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
כמו במקרה של כל עוגות קרם, היא הכי טעימה אחרי לילה במקרר. למרות שהקרם הספציפי הזה פחות נספג, וזה בכוונה. רציתי ליצר מראה "זברה" שחור-לבן. אם תשחקו עם סמיכות הקרם (פחות אינסטנט פודינג) ותכינו גרסה דלילה יותר, חלקו או רובו ייספג בתוך שכבות העוגה. וזה בזכות החורים הרבים שנוצרים על פני השכבות בזמן הטיגון. העוגה עדיין תישאר גבוהה ומרשימה, אבל תהפוך להרבה יותר רכה ועסיסית.
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
מכיוון שרציתי לייצר מראה "עירום", השתמשתי בקרם גם למריחה על השוליים. לא חייבים לעשות את זה כמובן, זה לשיקולכם. אם רוצים עוגה מדויקת ממש, אפשר לחתוך וליישר את השוליים עוד יותר בעזרת רינג טיפה קטן יותר מקוטר העוגה.
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
מקשטים את העוגה המוכנה בשפע פירות יער ותותים שעכשיו בדיוק בשיא, וזהו – יש לכם עוגת רושם מושלמת בלי שהייתם צריכים להדליק את התנור. תנו לה צ'אנס ותפתיעו את האהובים שלכם. שיהיה יום, שבוע, חודש ושנת אהבה. בתאבון!

עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 5 שכבות בקוטר 22 ס"מ:
מרכיבים לבלילה:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
30 גרם (3 כפות) קקאו
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמן
200 גרם (1 כוס) סוכר
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים רותחים
מרכיבים לקרם:
500 מ"ל (2 גביעים) גבינה לבנה 5%
210 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג
1-2 כפיות תמצית וניל
לקישוט: תותים חתוכים, פירות יער טריים ועלים ירוקים
אופן הכנה:
1.     מכינים בלילה: בקערה מנפים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה קמח, קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים שוב.
2.     בקערה גדולה טורפים בעזרת המטרפה ביצה, שמן, סוכר וחלב.
3.     מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
4.     מוסיפים בבת אחת את כל המים וממשיכים לערבב בזהירות (כי זה עלול להשפריץ לצדדים) עד לקבלת בלילה יחסית דלילה והומוגנית שמזכירה בלילת פנקייק.
5.     מחממים מחבת יבשה (מומלץ להשתמש ב- non stick) על אש בינונית, יוצקים מצקת או שתיים מהבלילה במרכזה ודוחפים בעזרת המצקת לשוליים ליצירת עיגול יפה בעובי כ- 5-7 מ"מ. מטגנים כ- 1-2 דקות, עד שעל פני השכבה מתחילות להופיע בועות רבות. בשלב זה אפשר להנמיך את האש. הופכים לצד השני בעזרת תרבד ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה. מעבירים על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה או על רשת ומצננים. ממשיכים באותה הדרך עד שהבלילה נגמרת. אמורות להתקבל 5 שכבות, מחוררות מצד אחד וחלקות מהצד השני.
6.     מכינים קרם: מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם סמיך. מניילנים ושומרים עד לשימוש במקרר.
7.     מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת עוגה ראשונה על צלחת הגשה עם הצד המחורר כלפי מלעה ומורחים את הקרם בנדיבות. ממשיכים הלאה באותה הדרך. מסיימים עם השכבה האחרונה מונחת עם הצד המחורר כלפי מטה. בעזרת פלטה ארוכה מורחים את החלק העליון ואת שולי העוגה בשאריות הקרם ליצירת מראה "עירום".
8.     מקשטים בתותים חתוכים, פירות יער טריים ועלים ירוקים.
הערות:
·       אני רציתי לייצר מראה שחור-לבן, ולכן בכוונה יצרתי קרם סמיך שלא נספג לתוך השכבות ומשמש לכיסוי המלא של העוגה. אם תכינו קרם דליל יותר, הוא ייספג לתוך השכבות, והעוגה תהיה הרבה יותר רכה ועסיסית.
·       אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בשמנת חמוצה מסוננת מהנוזלים.
·       אפשר להכין קרם קצפת פשוט על בסיס שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג.
·       אם אתם לא משיגים פירות יער, קישוט על ידי תותים בלבד יהיה לא פחות מוצלח.
הדפסה
36 תגובות
  1. וואו רעיון מגניב…את זה חייבת לנסות. בקרוב מאוד

  2. מורתי 2 שנים לפני
    הגב

    מקסים ורב אפשרויות, תודה על הרעיון הנהדר

  3. The Cookie Fairy 2 שנים לפני
    הגב

    כמה מהממת!
    יפהפיה ונראית טעימה בטירוף

  4. יוליה 2 שנים לפני
    הגב

    יש אפשרות להכין את הקרם אחרת, כך שלא יהיה בו אינסטנט פודינג. יש הרבה אנשים (כולל אותי) ששונאים את הטעם שלו.

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי יוליה. את יכולה להשתמש בגבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים

  5. Moran 2 שנים לפני
    הגב

    ואוו,איזה פטנט מגניב! תודה רבה, מחכה בקוצר רוח להזדמנות לנסות!

  6. כרמלה 2 שנים לפני
    הגב

    הכנתי את העוגה וכעת מחכה במקרר….קצת קשה להפוך את השכבות במחבת בלי שישברו,אבל כשהגעתי לשכבה האחרונה כבר הייתי מומחית. הקרם מאד מתוק לטעמי, ובעתיד אפחית את כמות הסוכר. דרך אגב, השתמשתי ביוגורט יווני סמיך כי אני גרה בארה"ב וקשה למצוא גבינה ישראלית. עוגה יפהפייה.

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי כרמלה. לא אמורה להיות בעיה להפוך את השכבות אם משתמשים במחבת נונ סטיק טובה, כי יש די הרבה שומן בבלילה. לגבי המתיקות – זה עניין של טעם אישי כמובן 🙂 שמחה שאהבת את העוגה. שבוע טוב!

    • כרמלה 2 שנים לפני
      הגב

      היי אולגה
      העוגה זכתה להצלחה עצומה ובקשות לשידור חוזר. אני רוצה להוסיף שפיזרתי שקדים קצוצים וקלויים מעט בין השכבות, והשתמשתי בממתיק במקום סוכר ובאינטרנט וניל ללא סוכר, כך שבנוסף ליוגורט היא גם הייתה קלה.
      תודה על מתכון נהדר!

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי כרמלה, אני ממש שמחה! אני חושבת שהגדולה בעצם היא לקחת מתכון כבסיס ולהתאים אותו לצרכים האישיים. יצירתיות היא שם המשחק 🙂 יצא לך לצלם במקרה?

    • כרמלה 2 שנים לפני
      הגב

      לא צילמתי. נראתה בדיוק כמו העוגה שלך, רק בלי קישוטי הפירות שלא היו לי ופיזרתי שקדים קצוצים למעלה.

  7. שקד 2 שנים לפני
    הגב

    העוגה ניראת נפלא! מחר מכינה אותה ואשמח לקשר עם פירות יער מלבד תותים..היכן ניתן להשיג טריים?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי שקד, אני משיגה פירות יער טריים בשוק הנמל ת״א, בשרונה מרקט או בשוק הכרמל. בהצלחה!

  8. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    מהמם ורעיון מגניב ממש!!!
    האם העוגה טובה כשהיא טריה או כמו עוגות שכבות כדאי לתת לה ליליה במקרר?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי, תודה רבה! אפשר להגיש את העוגה מיד. למחרת היא הופכת לטיפה יותר רכה.

  9. Unknown שנה 1 לפני
    הגב

    האם חייבים לעשות את זה לילה לפני או שניתן לעשות הכל באותו היום ?!

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי, כשמכינים יום מראש העוגה יוצאת יותר לחה. אבל אפשר בהחלט להכין את הכל באותו יום. בהצלחה!

  10. נופר שמש שנה 1 לפני
    הגב

    רעיון ממש מגניב אבל הכמויות לא מספיקות בכלל לכל העוגה:/ איך הקרם הספיק לך גם בין השכבות וגם לכסות את כל העוגה? תודה!

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי נופר, כמה שכבות יצאו לך? את יודעת שכמות השכבות זו פונקציה של גודל מחבת ועובי השכבות.. יכול להיות ששמת יותר בלילה ממני. אותו דבר נכון גם לגבי הקרם. בכל אופן, מקווה שהיה לך טעים 🙂 לג שמח!

    • נופר שמש שנה 1 לפני
      הגב

      עשיתי אותו קוטר שרשמת:) הקרם כיסה לי 2 שכבות בערך לא הספיק בכלל. אבל הכפלתי הכל ב2 ויצא ממש טעים! תודה רבה על הרעיון!

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      בכיף! הכי חשוב שאהבת 🙂

  11. רות רביב שנה 1 לפני
    הגב

    למה כתבת שזה טבעוני חייבים לטבען אותה ויש פה ביצה ושמנת וגבינה…בביצה בכלל אין צורך ואפשר קרם קוקוס או חלב סויה או חלב קוקוס לפודינג…אבל הרעיון סבבה.

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      איפה כתוב שזה טבעוני? העוגה הבאה אחריה טבעונית. זאת חלבית..

  12. אנונימי שנה 1 לפני
    הגב

    הכנתי את העוגה עם המשפחה שלי בבית וזה יצא מעולה ממש תודה על המתכון

  13. טל 12 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה,מה עוד אפשר לשים על העוגה חוץ מתותים, אני רוצה להכין את העוגה גם לא בעונה ��

    • אולגה טוכשר 12 חודשים לפני
      הגב

      הי. בעצם כל פרי שאוהבים. מנגו, תאנים, קיווי,ענבים. באמת שאין גבול..

  14. Nurit 8 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי!!! יצא מהמם וקל ממש! תודה!

    • אולגה טוכשר 8 חודשים לפני
      הגב

      הכי בכיף 🙂 שמחה שאהבת. אם יש צילום, מוזמנת להעלות לדף שלי בפייסבוק

  15. אנונימי 5 חודשים לפני
    הגב

    מה לעשות אם כשהופכים את השכבה עוגה נשברת?

  16. שירי 2 חודשים לפני
    הגב

    אולגה יקרה
    יש לך אתר מקסים ובתור קוראת ותיקה למדי עקבתי (גם אם ללא תגובה) אחרי כל השינויים במהלך השנים.העיצוב החדש מהמם ומזמין ובתור שומרת כשרות המתכונים הטבעוניים מסייעים ומחכימים ביותר.
    רק הערה קטנה : זה האתר שלך והבית שלך וזו זכותך לערוך, למחוק או לשנות רק חבל שמתכונים שאינם טבעונייים ימחקו במשך הזמן. (כפי שציינת בקטגורית אודות) הם חלק בלתי נפרד מהבלוג והם היו אהובים מאד. לדעתי אני ועוד רבים נצטער אם יימחקו בהמשך. נקודה למחשבה.

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה-רבה על הפרגון! שמחה שאת מלווה אותי לאורך זמן ומקווה שתמשיכי לחזור לכאן 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם