יום שלישי, 25 באפריל 2017

פודינג לחם עם בננה, תותים ושוקולד צ'יפס

כבר יצא לי לדבר אתכם פעם או פעמיים על החיבה שלי למה שנקרא "קינוחי שאריות". זו בעצם דרך נוחה להכין משהו זריז ומתוק ללא הכנה מראש, מחומרי גלם הכי זמינים שיש, קרי – מה שיש כרגע במקרר או מזווה. נפילת סוכר? אורחים לא צפויים? חשק לפנק את המשפחה על הבוקר עם משהו פחות טריוויאלי מטוסט? התשובה שלי היא קינוח שאריות. במקרה הזה – פודינג לחם עם תוספות כיפיות ומשדרגות.
לצורך הכנת הפודינג הזה אפשר להשתמש בכל סוג של לחם, עדיף לחם לבן. אבל לטעמי התוצאות הטובות ביותר מתקבלות כאשר משתמשים בחלה של אתמול. לצורך העניין היא יכולה להיות גם משלשום. הרי בד"כ אחרי ארוחת שישי נשארות כמה פרוסות חלה. בשבת בבוקר הן מגיעות למצב האופטימלי: לא רכות מדי, לא קשות מדי, מושלמות להפוך לפודינג.
אני לא יודעת למה בדיוק קוראים למאפה הזה פודינג. אני משערת שזה קשור לעובדה שאופן הכנתו כולל השקייה של לחם בחלב או שמנת. בכל אופן, מדובר בעצם בעוד סוג של לחם מטוגן. מעין פראנץ' טוסט, רק פחות מוקפד, מרושל ונונשלנטי, ועם הרבה תוספות שוות.
אני השתמשתי בבננות, שוקולד צ'יפס, חמוציות ואיך לא – תותים אחרונים. אבל אפשר לשדרג את המאפה הזה בעזרת תוספות מגוונות ואינסופיות אחרות. מרכיב הפרי תלוי בעונה, וכל השאר – ברמת השחיתות הרצויה.
בתום הכנה מקדימה זריזה ואפייה לא ממושכת מתקבל מאפה בוקר אולטימטיבי: זהוב, ארומטי, מתוק וטעים להפליא. פצצת אנרגיה ליום שלם, פינוק ללא סיבה מיוחדת, וכיף נטול מאמץ. נסו אותו באחד הבקרים, נצלו את התותים שיעזבו אותנו בקרוב לשנה שלמה, ושיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית 20-22 ס"מ:
½ חלה, מומלץ חלה מאתמול, חתוכה או קרועה לחתיכות גסות
2 בננות בינוניות, פרוסות לעיגולים
5-6 תותים, חתוכים לקוביות
חופן שוקולד צ'יפס
חופן חמוציות (אופציונלי)
4 ביצים
¼ 1 כוס חלב
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל


אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2.     מניחים בקערה גדולה חתיכות חלה, בננות, תותים ושוקולד צ'יפס.
3.     בקערית נפרדת טורפים היטב ביצים עם חלב, סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4.     יוצקים את תערובת הביצים על החלה עם התוספות, מערבבים היטב ומשאירים לכמה דקות בצד כדי שהחלה תספוג את הנוזלים.
5.     משמנים קלות תבנית אפייה, מעבירים את מסת הפודינג ומיישרים.
6.     אופים כ- 30 דקות, או עד שהפודינג מתייצב ומזהיב.
7.     מגישים מיד. שומרים בכלי אטום ומחממים לפני שימוש חוזר.


הערות:
·       בעיקרון אפשר להשתמש בשאריות של כל לחם. התוצאה הטובה ביותר לדעתי היא כשמשתמשים בחלה מתוקה.
·       אפשר להשתמש בתור תוספת בפירות אחרים שאוהבים.
·       אפשר להחליף ½ מכמות החלב בשמנת מתוקה לקבלת פודינג מושחת עוד יותר.
·       אפשר לזרות על הפודינג שכבה דקה של אבקת סוכר, או להגיש אותו בתוספת דבש, מייפל, ריבה או שוקולד מומס. גם כדור גלידה משתלב מצוין.

5 תגובות:

  1. מנה אחרונה מושלמת.נראה מדהים וכלכך קל הכנה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה, ענת! אני מתה על הדבר הזה. בקרוב אכין גם גרסה מלוחה :)

      מחק
  2. באנגליה, "פודינג" הוא שם גנרי לקינוח, ולאו דווקא ל"רפרפת", שהיא ההגדרה המקובלת אצלנו לפודינג.

    השבמחק